Az első nagyarányú győzelem a szezonban

Két vereség után sikerült a javítás a bajnokságban felnőtt csapatunknak. Simics Judit tanítványai az NB I/B 5. fordulójában a hajráig kiegyenlített mérkőzésen, de végül 10 góllal, 38-28-ra legyőzték a Gárdony-Pázmánd együttesét.

Hazai pályán ezúttal is megvolt a jó kezdés a mieinktől, hiszen öt percnyi játék után 4-2-re vezettünk. Szerencsére a jó folytatás sem maradt el. Az első negyed órában három gólos is volt az előnyünk, de egyre felzárkózott a Gárdony, 8-7-nél. Gyors három találattal azonban máris négy volt közte (11-7). A vendégek azonban nem adták fel és fokozatosan közelítettek, míg nem 5 perccel a félidő vége előtt ismét csak egy gól volt a különbség (15-14). A szünetig hátralévő időt jól játszották le Pálmai Lizáék, így 19-16-os állásnál mehettünk pihenőre.

Ha bárki azt gondolta, hogy a Gárdony felzárkózási törekvéseinek visszaverése kedvét szegte volna Major Dávid lányainak, az óriási tévedett. Berkes-Kaiser Melitta vezérletével a Fejér vármegyeiek kihasználták a második játékrész eleji megtorpanásunkat, és a 38. percben átvették a vezetést (20-21). Ekkor egy új mérkőzés kezdődött, de az érdi lányoknak helyén volt a szíve és az esze is, így bő negyed órával a vége előtt kiegyenlítettünk (23-23). Ezt követően pedig lendületes lerohanásgólokat szerezve, egy 6-0-s rohammal elbizonytalanítottuk ellenfelünket és végleg eldöntöttük a találkozót (29-23). Nem is tudott érdemben reagálni a Gárdony, a fórunk tovább nőtt és már 11 találat is volt a különbség (36-25). A 38-28-as végeredmény talán kicsit csalóka lehet, hiszen egészen a hajráig szorosan alakult a meccs, de összességében megérdemelt sikert aratott Simics Judit alakulata. Ludvig Krisztina mindössze egy lövést rontva, 12 gólt szerezve volt a mezőny legeredményesebb játékosa.


NB I/B, 5. forduló

Érd – Gárdony-Pázmánd NKK  38-28 (19-16)
Érd Aréna

Gólszerzők: Ludvig 12, Török F. 8, Kobela, Pálmai 5-5, Györfi 3, Vajer, Török L., Horváth, Háfra, Sztankovics

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink