Alsóházi rangadón mutatkozik be új vezetőedzőnk

A K&H Liga 11. fordulójában a közvetlen rivális Békéscsaba otthonába utazik felnőtt csapatunk. Simics Judit egy fontos ki-ki mérkőzésen vezényelheti először játékosait az NB I-ben.

A 2020/2021-es idény végén a Békéscsaba kiesett az első osztályból, de 1 év szünet után egyből vissza is jutott. Papp Bálint együttese újoncként nem kezdte jól az idei szezont, de sorozatban 6 vereség után, óriási meglepetésre nyerni tudott a Mosonmagyaróvár ellen. 2022 szilvesztere előtt még a Budaörsöt is legyőzték Mayer Szabináék, így négy szerzett ponttal a 12. helyen áll a csapat. Mindkét győzelem a Viharsarokban született, hazai pályán tehát veszélyes ellenfél a Békéscsaba. Legutóbbi meccsüket Kisvárdán már simábban, 28-20-ra elveszítette az Előre. (Igaz előtte a Kupában sikerült döntetlent kiharcolniuk, így a Békéscsaba jutott tovább a következő körbe).

A védelmünknek oda kell figyelnie Marija Agbaba Lanisztanin gólerős játékára. A szerb válogatott átlövő az előző idény végén a Vasastól tért vissza korábbi klubjához és már 72 gólnál jár, így ő a legeredményesebb a lilák keretében. A második helyen Bucsi Lili áll 34 találattal.

A két gárda az előző idényben a Magyar Kupában futott össze. Hazai pályán hatalmas csatában, 27-26-ra nyert a Békéscsaba és továbbjutott. NB I-es bajnokin 2021 májusában mérkőztünk meg. 30-26-os sikerrel akkor is otthon tartotta a két pontot a Csaba, de így sem sikerült kiharcolniuk a bennmaradást.

Reméljük az új impulzusoknak is köszönhetően sikerül átlendülniük a lányoknak a mostani nehéz szérián és egy győzelemmel megkezdhetjük a felzárkózást a tabellán.

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Érd
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
2023. január 20. (péntek) 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink