Beharangozó

Korosztály: 

A záró forduló következik az NB I/B idei kiírásában. Felnőtt csapatunk pénteken 14 órától a már biztos utolsó helyezett Szegeddel mérkőzik meg.

Nagy tervekkel vágott neki a Szeged az idénynek, hiszen egy év kitérő után sikerült visszajutnia az NB I/B-be. A kezdet még akár biztató is lehetett volna, hiszen az első hét fordulóban a nehéz sorsolás ellenére két döntetlennel és egy győzelemmel nyitott Vadkerti Attila együttese. Utána azonban már csak további egy győztes meccs jött össze Csongrád-Csanád vármegyeieknek. És hiába Nagy Renáta gólerős játéka, aki 163 találattal a góllövőlista 4. helyén áll, a Szeged a második legkevesebb gólt szerezte és a legtöbbet kapta az idei bajnokságban.

Csapatunk az előző fordulóban nehéz mérkőzésen tudott nyerni a Szigetszentmiklós ellen, de mivel az Esztergom is győzött, így eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezzük be a szezont.

Május 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor pedig minden szurkolót és családtagot várunk az évzáró ankétra az Érd Arénába, ahol a lányok átvehetik az NB I/B idei szezonjának bronzérmét is!
 

NB I/B, 30. forduló

PC Trade Szegedi NKE – Érd
Szeged, Városi Stadion, Etelka sor 3-5.

2024. május 24. (péntek) – 14:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Az idei szezonban utoljára lép pályára felnőtt csapatunk az Érd Arénában. Az NB I/B 29. fordulójában, csütörtökön 18 órától a Szigetszentmiklós lesz az ellenfél, ahol szurkolóink több játékost is egy időre utoljára láthatnak kifutni érdi színekben.

Győzelemmel búcsúzni az idényben az Érd Arénától! Nem lehet más célja csapatunknak az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésen. Ellenfelünk, a Szigetszentmiklós újoncként nagyon közel van ahhoz, hogy kiharcolja a további NB I/B-s tagságot. Jakab László együttese az előző fordulóban meglepetésre 29-27-re legyőzte az FTC U19-es csapatát és így megerősítette a 12. helyét a tabellán, amely még bennmaradást ér. Előtte a Hajdúnánással ikszeltek, míg az Egertől csak egy góllal kaptak ki a miklósiak.

Féltávnál a Pest vármegyeiek házi góllövőlistáján nem volt igazán kiugró teljesítmény, akkor is Husti Hanna állt az élen, azóta azonban rendesen megszórta magát és 121 góllal már az összetett 12. helyére is feljött.

Az érdi lányok januárban fölényes, 34-18-as sikert arattak idegenben a Szigetszentmiklós ellen. Csapatunkból Dávid-Azari Fruzsina volt a legeredményesebb, 7 góllal. Az előző körben a Szombathely ellen elveszített találkozó miatt, már csodának kéne történnie az NB I-es feljutás kiharcolásához. Ettől függetlenül a mieink mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szépen zárják a szezont.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE
Érd Aréna

2024. május 16. (csütörtök) - 18:00

Jegyinformáció: erdarena.hu

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Az NB I/B 28. fordulójában Szombathelyre utazik csapatunk. Vida Gergő együttese már biztos bajnokként és így az NB I-es tagságot kiharcolva fogadja a mieinket szombaton 18 órától.

27-ből 27 győzelem. Százszázalékos a Szombathely mérlege az idei szezonban, amely az előző fordulóban megnyert Ferencváros U19 elleni mérkőzésen biztosította be az első helyét. A feljutás már korábban eldőlt a Vas vármegyeiek számára, de a csapat továbbra sem áll le. Pődör Rebekáék lőtték a legtöbb gólt eddig és lassan elérik az ezres határt is. A házi góllövőlistájukon már hatan is 100 fölött termeltek, Pődör Rebeka áll az élen 182-vel, testvére Blanka a második 142 góllal.

A téli szünet előtti utolsó mérkőzést játszottuk ellenük az Érd Arénában és gólzáporos találkozón végül 38-34 arányban maradtunk alul. Az Esztergom ellen is ugyanilyen különbségű vereséget szenvedtünk az első körben, de az előző hétvégén sikerült visszavágni és begyűjteni a két pontot, így továbbra is bízhatunk csapatunk remek tavaszi formájában. Azonban Vida Gergő gárdája hajt a 100 %-os történelmi szezonjáért, így óriási rangadóra van kilátás. Számunkra a második hely eléréséhez az is kell, hogy az Esztergom pontot veszítsen a hátralévő három bajnoki egyikén, az érdi lányok azonban már nem hibázhatnak.

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

2024. május 11. (szombat) - 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Videós összeállításunkkal tekintünk még vissza a múlt heti Esztergom elleni rangadóra! A találkozó után vezetőedzőnk, Simics Judit és a 9 gólt szerző Panyi Anna értékelt, de már előre is tekintett a következő találkozóra a Szombathely ellen! Köszönjük szurkolóink buzdítását, hogy remek hangulatot varázsoltak az Érd Arénába!

Korosztály: 

Nagyon fontos mérkőzés előtt áll felnőtt csapatunk. Az NB I/B 27. fordulójában győzelmi kényszerben lépünk pályára az Esztergom ellen. Vasárnap 16 órától töltsük meg minél többen az Érd Arénát!

5 gól. Legalább ennyivel kell legyőzni az esztergomiakat hazai pályán, hogy előttük végezzünk a bajnokságban, ezzel megszerezve a feljutást érő második helyet. A decemberi találkozón az első félidőben akadoztak a támadásaink, majd a szünet utáni leblokkolásnak köszönhetően nagy hátrányt szedett össze együttesünk, így végül hiába indítottunk nagy hajrá, csak négy gólig tudtunk zárkózni: 28-24 lett a végeredmény.

Az Elek Gábor és Karvalics Tamás irányította együttes január vége óta nem szenvedett vereséget. Az éllovas Szombathely elleni találkozó óta sorozatban 10 győztes mérkőzésen van túl ellenfelünk. Mindössze három vereség mellett 23 győzelem áll a nevük mellett, és messze a legkevesebb gólt kapták az idei bajnokságban.

A csapat legeredményesebb játékosa továbbra is Takács Eszter 112 góllal, de további két játékos, Hajtai Vanessza és Szucsánszki Zita is már átlépte a százas határt az idényben. Mlinkó Zsófia is, aki ősszel még Érden játszott, szezon közben igazolt át az Esztergomba és termeli a gólokat. 8 mérkőzésen 66-szor vette be az ellenfelek kapuját.
 

Különleges meglepetésekkel is várjuk a szurkolókat erre a nagyon fontos rangadóra.

Érdi lakcímkártyával a belépés ingyenes a mérkőzésre! A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk a mielőbbi érkezést. Kapunyitás 14 órától. További jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

Az Érd Aréna Uszoda Büfé jóvoltából a bérletesek sem maradnak ajándék nélkül, ugyanis bérletük felmutatásával fejenként egy popcornt és üdítőt kapnak.

Továbbá a Mágori Kertészet felajánlásának köszönhetően anyák napja alkalmából az édesanyákat és nagymamákat szeretnénk meglepni virággal!

Egyik szurkolói csoportunk, a Sárkányszív felhívására kérünk minden érdi szurkolót, hogy aki tud hozzon dudát/csörgőt/tapsikolót!

Legyünk együtt minél hangosabbak! Szurkoljunk a lehető legtöbben a lányoknak!
 

NB I/B, 27. forduló

ÉRD – Esztergomi Vitézek
Érd Aréna

2024. május 05. (vasárnap) - 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Egymás után kétszer is az Érd Arénában játszik felnőtt csapatunk. Az NB I/B 25. fordulójában, szombaton 16 órától ezúttal a 14. helyezett Kispest együttesét látjuk vendégül.

Az előző körben a Gárdonyt fogadtuk, ezúttal az egy hellyel előrébb tanyázó Kispest lesz az ellenfelünk. Az idegenbeli találkozót novemberben magabiztosan nyerték meg Simics Judit tanítványai 35-30-ra, szinte végig vezetve azon találkozón. A Kispest a második legkevesebb gólt lőtte a bajnokságban, leggólerősebb játékosuk Kiss Klaudia Fanny 99 találattal.

Csapatunk az előző fordulóban aratott sikerrel sorozatban öt mérkőzést nyert meg, így szombaton beállíthatja eddigi leghosszabb győzelmi szériáját az idei szezonban.

Több ismerős névvel is találkozhatunk a vendégek góllövőinek sorában. Korábbi játékosunk Pécsi Villő decemberben csatlakozott a piros-feketék NB I/B-s keretéhez, így először léphet pályára eligazolása óta ellenfélként az Érd Arénában. Az őszi találkozón, a kispestieknél kölcsönben játszó Kóka Mariann még be is talált ellenünk, azonban azóta az Euro-Novex együttesét erősíti.
 

NB I/B, 25. forduló

ÉRD – Kispest NKK
Érd Aréna

2024. április 20. (szombat) - 16:00

Jegyinformáció: https://erdarena.hu/sportcsarnok-jegyvasarlas

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Miközben a következő idény csapata kezd körvonalazódni, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy van még fontos tennivaló a szezon hátralévő részében. Az NB I/B 24. fordulójában a Gárdony ellen, szombaton 16 órától, az Érd Arénában folytatódik a bajnokság.

Nagyot fordult a világ a Gárdonnyal legutóbbi találkozásunk óta. A Fejér vármegyeiek a novemberi mérkőzésünk előtt mindössze egy pontot tudtak szerezni. Az október közepén frissen kinevezett Molnár József irányításával azonban fokozatosan javult a csapat eredményessége és a döntés azóta beigazolódni látszik, hiszen a Gárdony több meglepetésgyőzelmet is aratott, és 13 ponttal, holtversenyben áll a Pécs csapatával a 14-15. helyen. A bennmaradás azonban még így is távolinak tűnik számukra. Mindenesetre a gárdonyiak mindent megtesznek ennek érdekében, és a múlt héten, előrehozott fordulón döntetlent értek el Orosházán.

A vendégek legjobb góllövője Berkes-Kaiser Melitta az előző idényben még a Kecskemét játékosaként a 2. helyen végzett a góllövőlistán, amire most is nagyon jó esélye van. Beállóként már 155 gólt termelt és mindössze három találattal áll az első helyezett Pődör Rebeka mögött.

Összességében a kiesés ellen menekülő ellenfél ellen csapatunknak már a kezdetektől esélyeshez méltóan kell pályára lépnie. Idegenben 32-27-re sikerült nyernünk, Gerháth Kincső volt a legeredményesebb játékosunk 8 góllal.

 

NB I/B, 24. forduló

ÉRD – Gárdony-Pázmánd NKK
Érd Aréna

2024. április 13. (szombat) 16:00

Jegyvásárlás: https://erdarena.hu/sportcsarnok-jegyvasarlas

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Húsvét előtt az NB I/B 23. fordulójában az FTC U19-es csapatához látogatunk. A Ferencváros kérésére a pénteki mérkőzés 16 órakor kezdődik az Elek Gyula Arénában!

Pazar formában játszik a Ferencváros. 2024-ben mindössze kétszer kapott ki a bajnokságban. Összességében 14 győzelemmel és 8 vereséggel az 5. helyen áll a tabellán Illés Márton együttese és mindössze egy ponttal van lemaradva a 4. helyen álló Komáromtól.

A zöld-fehérek az előző idényben bravúrral harcolták ki a bennmaradást, majd idén teljesen átalakult kerettel vágtak neki a szezonnak. Az idei sikerek után megnőtt a fiatalok étvágya is, legutóbb az Egertől mindössze egy góllal kaptak ki, a Komáromot pedig magabiztosan 38-27-re legyőzték.

Szabó Aida a Fradi egyik húzóembere az utóbbi mérkőzéseken nem tudott játszani, a csapat mégis sikeres volt. Legeredményesebb játékosuk így Kármán Luca, akinek már csak három találat kell és eléri a százas határt.

Ősszel az Érd Arénában játszott találkozón hiába vezettek szinte végig a mieink, a vendégek egy pillanatra sem adták fel és ott loholtak a nyakunkban, végül 29-26-ra sikerült nyernünk. Csapatunk legutóbbi három meccsét is behúzta, de pénteken az októberi összecsapáshoz hasonlóan nehéz ellenfél vár Simics Judit tanítványaira. Ennek ellenére a két pont begyűjtésével tovább növelnénk győzelmi szériánkat.

NB I/B, 23. forduló

Ferencvárosi TC U19 – ÉRD
Budapest, Elek Gyula Aréna

2024. március 29. (péntek) - 16:00

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Bő egy hónap után ismét az Érd Arénában játszik felnőtt csapatunk. Az NB I/B 22. fordulójában szombaton 16 órától az újoncként remekül teljesítő Hajdúnánást fogadjuk. A keretünkben ott lesz Pálmai Liza is, aki kettős játékengedéllyel az idény végéig csatlakozott az Érdhez és két mérkőzésen már pályára is lépett.

Pálmai Liza a NEKA együttesében kezdte az idényt és első mérkőzésén be is mutatkozhatott az első osztályban. Azóta összesen 13 találkozón lépett pályára és 17 gól a mérlege a bajnokságban. Először a Budaörsnek talált be, majd azon az összecsapáson tovább tudta növelni góljai számát és összesen hétszer vette be az ellenfél kapuját.

Az NB I-ben bemutatkozni egy nagy lehetőség volt számomra. Amikor pályára léptem igyekeztem kihozni belőle a maximumot, és úgy érzem ez is jól sikerült. A Budaörs elleni volt talán az első meccs, ahol úgy éreztem, hogy felszabadult vagyok és örülök, hogy ott jól kijött a lépés. Nagyon jó emlék az a mérkőzés.emlékezett vissza az első félév eseményeire Pálmai Liza.

A mindössze 18 éves irányító az idény végéig kettős játékengedéllyel segíti a felnőtt csapatunkat, amelyben kétszer már pályára is lépett.

Nem kaptam olyan sok lehetőséget NB I-ben és így nagyon örültem ennek a megkeresésnek. Plusz játéklehetőséget jelent számomra, amire nagy szükségem volt. Jó élmény volt az első két meccs Érden. A lányok is hamar befogadtak. Örülök, hogy két győztes meccsen tudtam bemutatkozni. Már készülünk a hétvégi mérkőzésre, ahol csak a győzelem az elfogadható számunkra. - nyilatkozta új játékosunk.

Szombaton azt a Hajdúnánást fogadjuk, amelyet ősszel idegenben 31-25-re sikerült legyőzni. Az újonc azonban sorra hozza a meglepetéseket és hét győzelem mellett két döntetlennel már a 10. helyen áll a tabellán. A nánásiak legeredményesebb játékosa Nyakó Rozália is közelít a kerek 100 gólhoz. 91 találattal a góllövőlista legjobb 20 helyezettje között van.

Pálmai Liza a hazai közönségnek is bemutatkozhat az Érd Arénában, reményeink szerint egy újabb győztes meccsel.
 

NB I/B, 22. forduló

ÉRD – Hajdúnánás Kézilabda NKFT
Érd Aréna

2024. március 23. (szombat) - 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: NEKA - Tompos Gábor / Lotus Seven

Korosztály: 

Az NB I/B 21. fordulójában Egerbe utazik felnőtt csapatunk. Az Eszterházy SC ősszel nagyon kemény csatára késztette a mieinket, de sikerült győztesen elhagyni a pályát. Simics Judit gárdájára szombaton 18 órától hasonlóan nehéz mérkőzés várhat.

Ősszel még az 5. helyen állt az Eger, amikor a 6. fordulóban találkoztunk, most azonban a 9. helyről fogadnak bennünket, összesen 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 9 vereséggel. Farkas József együttese múlt héten egy góllal legyőzte a Ferencváros U19-es együttesét, előtte azonban csak döntetlent ért el a Hajdúnánás ellen. Simics Judit tanítványai, ha jobbik arcukat mutatják kihasználhatják az Eszterházy SC rapszodikusságát. Ennek ellenére szombaton sem számíthatunk könnyű mérkőzésre.

Tavaly október elején az Érd Arénában végig szoros találkozót játszott a két alakulat. A félidőben még a vendégek vezettek, sőt a folytatásban 5 gólosra is növelték előnyüket, de sikerült fordítani és végül 34-32-re megnyertük az összecsapást. Csapatunk legeredményesebb játékosa Gerháth Kincső volt, 7 góllal.

Friss hír az egriek háza tájáról: a héten bejelentették, hogy vezetőedzőjük, valamint több meghatározó játékos is meghosszabbította szerződését a klubbal, így ilyen szempontból is nyugodtan készülhetnek.


NB I/B, 21. forduló

Eszterházy SC – ÉRD
Eger,  Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sportcsarnok, Leányka út 6.

2024. március 16. (szombat), 18:00
 

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Folytatódik az NB I/B-s bajnokság. A 20. fordulóban ma 18 órától a 4. helyen álló Komárom együttesét fogadjuk, ezúttal a Gyáli Sportcsarnokban.

Két hete igencsak fájó vereséget szenvedtek a mieink a SZISE otthonában, de mai ellenfelünk is meglepő eredményt ért el. A Komárom hazai pályán 38-27-re kikapott a Ferencváros U19-es együttesétől, így két csalódott együttes találkozik a Gyáli Sportcsarnokban. (Hogy ezúttal miért Gyálon játszik az Érd, arról korábban itt beszámoltunk.)

A forduló rangadója egyértelműen ez a párharc, hiszen az Érd tartja a harmadik helyet, míg a Komárom szorosan nyomunkban van a negyedik pozícióban. Ősszel, az októberi találkozónkon Tatabányán már megismerhettük mennyire erős ez a Komárom, és sajnos akkor nem is tudtunk mit kezdeni Neukum Tamás tanítványaival és 28-24-re alulmaradtunk. Ez volt az első vereségünk a bajnokságban.

A vendégek azóta okoztak meglepetéseket, számukra azonban negatív előjellel. Jó pár döntetlen becsúszott nekik és a múlt heti Ferencváros elleni vereség mellett még háromszor kikaptak, így három ponttal állnak mögöttünk a tabellán. Egyáltalán nem verhetetlenek tehát és Dávid-Azari Fruzsináék egészen biztosan mindent meg fognak tenni, hogy ezt be is bizonyítsák.
 

NB I/B, 20. forduló

ÉRD – Komárom VSE
Gyál, Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ, Ady Endre u. 22.

2024. március 09. (szombat) 18:00

A mérkőzésre a belépés ingyenes!

Hajrá Érd!

 

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink