Az MTK otthonában küzd pontokért az ÉRD

Április 24-én, 18 órától az MTK Budapest vendégeként lép pályára az Elektromos Sportcsarnokban az ÉRD a női kézilabda NB I 19. fordulójában. A mérkőzést a fővárosi kék-fehérek YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

A dobogó 3. helyén álló MTK Budapest vendégeként folytatja a bajnokságot az ÉRD. Horváth Roland lányaira nem vár könnyű feladat, hiszen Golovin Vlagyimirék eddigi 19 mérkőzésükből 13-at megnyertek, 5 vereség és 1 döntetlen mellett.

Pál Tamaráék 27 pontjukkal 1 egységgel előzik meg a Siófok, Vác kettőst, de kiváló formának is örvendenek, hiszen legutóbbi 10 mérkőzésükből 7-et nyertek meg, csupán a Győrtől és az FTC-től kaptak ki és Debrecenből is elhoztak 1 pontot. Ebben az időszakban a Boglári Akadémia-SZISE-t 2-szer győzték le, Békéscsabáról és Fehérvárról is 2 ponttal távoztak, ahogy otthon a Kisvárdát, a Vácot és a Mosonmagyaróvárt is legyőzték.

Kiss-Walfisch Mercédeszék érdekes időszakban vannak, hiszen negyedik karanténjuk után a Kisvárda ellen búcsúztak a Magyar Kupától, de a Győr elleni teljesítményre a 12 gólos vereség ellenére is lehet alapozni. Egyrészt a mutatott játék is sokáig biztató volt, másrészt a Győr az ÉRD előtti bajnokijait átlagosan 17 góllal nyerte meg, azaz az érdiek matematikailag is átlag felettit nyújtottak.

Horváth Roland a mérkőzés utáni értékelésében ki is emelte, hogy számukra az ilyen találkozók jó alkalmak rá, hogy visszarázódjanak a korábbi ritmusba.

Az MTK és az ÉRD eddig 17-szer találkozott egymással, két felkészülési mérkőzés mellett az ÉRD 14, az MTK 2 bajnokit nyert meg, 1-szer született döntetlen.

A felek legutóbb 2020 szeptemberében találkoztak Érden, amikor az MTK 33-28-ra győzött. Az Elektromos Sportcsarnokban még 2020 februárjában járt az ÉRD, amikor a hazaiak 40–35-re nyertek.

Az MTK házi góllövőlistáját jelentős előnnyel, 132 találattal vezeti az irányító, Pál Tamara, de a mögötte álló Szöllősi-Zácsik Szandra is már 104 gólnál jár. Sőt, Dakos Noémi 81-szer, Marincsák Nikolett 61-szer, Dávid-Azari Fruzsina és Szekerczés Luca pedig egyaránt félszázszor volt eredményes.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Kiss-Walfisch Mercédesz áll az élen 90 góllal, mögötte a 2. helyre jött fel 69 találattal Szabó Kitti, míg Paróczy Sára továbbra is 61 gólos.

Az április 24-én, 18 órától kezdődő MTK Budapest–ÉRD mérkőzést Bóna Szabolcs és Földesi Csaba vezetik.

A mérkőzést az MTK Budapest hivatalos YouTube-csatornáján élőben közvetítik!

Női kézilabda NB I, 19. forduló
04.24., 18.00: 
MTK Budapest–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink