A bajnoki hajrá egyik legfontosabb állomása következik

A tabella negyedik helyén álló DVSC-Schaeffler vendégeként vív rangadót az ötödik helyezett ÉRD a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában, március 6-án, 18 órától.

Nem kis téttel bírhat a bajnoki végelszámolás szempontjából a DVSC-Schaeffler és az ÉRD összecsapása a bajnokság 18. fordulójában, hiszen a hajdúságiak jelenleg tíz győzelemmel három döntetlennel és négy vereséggel, 23 pontot gyűjtve állnak a negyedik helyen, Szabó Edina együttese pedig tizenegy győzelemmel és hat vereséggel, 22 pontot szerezve az ötödik a tabellán.

A Debrecen furcsa szezont fut, hiszen Köstner Vilmos lányai több bravúrpontra is szert tettek az idény során, ám meglepő pontvesztésekbe is belefutottak már. Kovács Annáék a harmadik fordulóban például döntetlent játszottak az FTC vendégeként, majd a Vácot simán verték idegenben, viszont az MTK-tól elszenvedett fővárosi vereség mellett hazai környezetben már nem bírtak a Váccal, ahogy a Dunaújváros ellen is csak egy döntetlenre futotta a Hódos Imre Sportcsarnokban.

Az ÉRD is hasonlóan hullámzó teljesítményt nyújtott, hiszen a Siófok legyőzése mellett az MTK-tól és a Dunaújvárostól váratlan pofonba szaladtak bele Kisfaludy Anették.

A két csapat az elmúlt közel tíz év során eddig 24 alkalommal találkozott egymással (21 bajnoki, három Magyar Kupa), ezek alatt az ÉRD tizenötször, a DVSC hétszer örülhetett a két pontnak, míg kétszer nem jutottak dűlőre a felek. Debrecenben ez lesz a tizenkettedik meccse a csapatoknak egymás ellen, s a mérleg így már a hajdúságiak felé billen, akik ötször nyertek hazai pályán az említett két döntetlen és négy vereség mellett.

Az ÉRD és a DVSC legutóbb októberben csaptak össze, amikor Vantara-Kelemen Éváék 33–29-es sikerrel távoztak az ÉRD Arénából, de a legutóbbi debreceni meccset is 34–31-re nyerte a házigazda az előző szezon végén.

Az idei szezonban a DVSC legjobbja a korábbi érdi Kovács Anna, aki tizenhat bajnokin 95 gólt termelt, de Bulath Anita 77-szer, Jelena Deszpotovics 58-szor, Vantara-Kelemen Éva 57-szer volt eredményes. Az ÉRD-nél valamelyest kiegyenlítettebb a házi góllövőlista, melyet továbbra is Tóth Gabriella vezet 92 találattal, tőle hat góllal marad le Alexandra Nascimento, míg Markéta Jerábková 76 gólnál jár, viszont a lista tizedik helyén is 30 gól feletti játékos szerepel Kisfaludy Anett személyében, aki nem számít könnyű rangadóra.

– Nagyon nehéz lesz Debrecenben játszani, de nem lehetetlen elhozni onnan a két pontot!

Fontos lesz, hogy a védekezésünk és a kapus teljesítményünk összhangban legyen! Egy kemény fallal készülünk, és minél könnyebben szeretnénk gólokat szerezni, első célunk, hogy a két pontot elhozzuk!

Nagyon számítunk a szurkolók támogatására, hiszen ez az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzésünk, de biztos vagyok benne, hogy most is ott lesznek és bíztatnak minket! – fogalmazott a handballerd.hu-nak az ÉRD beállója.

– Azt gondolom, hogy

a csapatnak sikerült visszatalálnia magához és ahhoz a játékhoz, amit tényleg tudunk és egész évben meg tudtunk mutatni!

Ez nagyon jó alap, hiszen elég sok góllal győztünk és nagyon sok önbizalmat tudtunk szerezni. Úgy gondolom, hogy így kell nekimenni a debreceni túrának és akkor gond nem lehet! – mondta el a csapatkapitány, Janurik Kinga.

A március 6-án, 18 órakor, a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban kezdődő DVSC-Schaeffler–ÉRD mérkőzést a Bócz László, Wiedemann Viktor játékvezetői páros vezeti.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
03.06., 18.00: 
DVSC-Schaeffler–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink