Bemutatkozik az Issy Paris

Csapatunk szombaton a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjének első mérkőzésén a nemzetközi sztárokkal teletűzdelt francia bajnoki ezüstérmes Issy Paris Handball ellen lép pályára. Bemutatjuk ellenfelünket:
 
 
A város
 
A több mint tízmillió lakosú város Franciaország fővárosa. A város az ország északi részén, a Szajna folyó partján terül el. Párizs a világ egyik vezető gazdasági és kultúrális központja, az egyik legnépszerűbb úticél a turisták körében, évi több mint 30 millió látogatóval.
 
 
A csapat
 
Az Issy Paris Handball női kézilabdacsapat a 2014/2015-ös idényben elért bajnoki második helyezésének köszönhetően indulhatott a Kupagyőztesek Európa-kupájában. Ellenfelünk csapatunkhoz hasonlóan a 3. fordulóban kapcsolódott be a KEK küzdelmeibe, ahol a német Buxtehuder SV ellen kettős győzelemmel jutott a legjobb 16 közé. Az Issy Paris együttese a nyolcaddöntőben a horvát bajnok HC Podravka Vegeta csapatát múlta felül összesítésben egy góllal. 
 
Az Issy Paris Handball legjobb nemzetközi eredményeként 2013-ban döntőt játszott a Kupagyőztesek Európa-kupájában, míg egy évvel később a Challenge Kupában jutott el egészen a döntőig. Hazája bajnokságában az elmúlt két szezonban megszerzett ezüstérmen kívül még a 2011/2012-es idényben végzett a dobogó második fokán a csapat. Az Issy Paris Handball csapatában olyan sportágbeli sztárok játszanak, mint a kétszeres világ,- és Európa-bajnok, a tavaly decemberi világbajnokság legjobb csapatába is beválasztott norvég Stine Bredal Oftedal, vagy az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes montenegrói Marija Jovanovic. Pernille Bjorseth Wibe neve is ismerősen csenghet a kézilabdát szeretők számára, hiszen a norvég beálló szintén Európa,- és világbajnok, és Hanna Bredal Oftedal, Stine Bredal Oftedal huga is többszörös norvég válogatott jobbátlövő. Szintén az Issy Paris együttesét erősítik a lengyel válogatott jobbszélső Karolina Zalewska és a francia felnőtt válogatott Coralie Lassource, de rajtuk kívül több fiatal játékosuk is a francia nemzeti válogatott korosztályos csapataiban szerepelnek.
 
A csapat edzőjével Pablo Morel-lel készítettünk egy rövid interjút:
 
Magas színvonalú a francia bajnokság, a mezőny eléggé kiegyenlített. Milyen eredményt tűztetek ki célul a hazai porondon?
 
Nagyon erős a bajnokságunk, amelyben sok nemzetközileg is elismert játékos játszik. A klub célja, hogy tovább építkezzen, és stabilizálja a helyét a legjobb három között a francia bajnokságban.
 
Nagyon rutinos csapat vagytok a nemzetközi kupasorozatokban. Erre a szezonra milyen célkitűzésetek van a Kupagyőztesek Európa-Kupájában?
 
Nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosaink vannak, de a velük játszó fiatal játékosoknak még nincs sok rutinjuk ezen a szinten. Ráadásul a csapat nagyon fiatal, sokat kell még tanulniuk. Azért szerettünk volna bejutni a negyeddöntőbe, hogy komoly csapat ellen tudjuk megmérettetni magunkat. Mindent megteszünk, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, és megerősödve kerüljünk ki a párharcból.
 
Francia és nemzetközi sztárjátékosok mellett sok fiatal francia játékos is lehetőséget kap nálatok is. Látva az elmúlt évek kiegyensúlyozott teljesítményét a sikeresség egyik kulcsát a fiatalok beépítésében látjátok-e, és ezen kívül miben rejlik a csapat erőssége?
 
Klubunk nyilvánvalóan a nemzetközi szintű játékosokra épít elsősorban, de a párizsi fiatal tehetségekre is számít, ez képviseli az identitásunkat és egyensúlyunk alapját. A játékosok minősége mellett elsősorban az értékeinkre kell hagyatkoznunk, melyek a szolidaritás és a küzdőképesség, ami a mi fő erősségünk.
 
A szurkolóinkkal együtt nagyon készülünk arra, hogy fantasztikus hangulattal fogadjunk benneteket. Mire számítotok az érdi első mérkőzésen?
 
Egy fantasztikus hangulatú nagy mérkőzést várunk. Továbbá örülünk, hogy olyan kedves ismerőseinkkel találkozhatunk, mint Mariama Signaté és Szabó Edina. A legfontosabb az első mérkőzésen, hogy végig koncentráltak és fegyelmezettek maradjunk, mert bármi is történjék, lesz még egy visszavágó Párizsban.

Támogatóink

Médiapartnereink