Bemutatkozik a SERCODAK Dalfsen

Vasárnap története első Kupagyőztesek Európa Kupája mérkőzését játssza az ÉRD, a hollandiai Zwolle-ban. Ellenfelünket, a SERCODAK Dalfsen csapatát szeretnénk bemutatni.
 
A város
A település a régió központjától, a 120 ezres lélekszámú Zwolle-tól mindössze 10 km-re található nyugatra, kevesebb, mint 30 ezren lakják. Dalfsen büszke oktatására és kulturális sokszínűségére. Látképét a várost keresztülszelő Vecht folyó határozza meg. A béke és nyugalom jellemzi a környéket, a változatos táj sokat megőrzött falusi jellegéből. Egy hollandiai szavazáson elnyerte a legzöldebb település címet, ami különösen nagy elismerés a németalföldön.
A csapat
A dalfseni női kézilabdacsapat 2011-ben nyerte első holland bajnoki címét. A következő évben már a címvédés mellett a triplázás is összejött, a kupa és a szuperkupa is az övék lett. Ezt idén is elmondhatja magáról a klub, minden címet ők birtokolnak.
Nemzetközi porondon 2009-ben mutatkozott be a csapat, a Challenge Cup (Kihívás Kupa) elnevezésű, negyedik számú európai sorozatban egyből a negyeddöntőig jutott a Dalfsen. A következő szezonban a legjobb 16 jelentette a végállomást. A 2011/2012-es idényben a Bajnokok Ligájában, majd azt követően a KEK-ben is bemutatkozhatott hétvégi ellenfelünk. Akkor ott a szerb Zajecar jelentette a végállomást számukra. Tavaly ugyanez volt a helyzet, a BL kvalifikáció, majd a KEK második köréből továbbjutás után, a harmadik kör túl nagy falatnak bizonyult.
Eddig már idén is eljutott a SERCODAK Dalfsen, méghozzá kalandos úton. Augusztusban az egyetlen BL első selejtezőt játszották, mindkét mérkőzést a népszerű törökországi üdülőhelyen, Antalyaban. Kettős győzelemmel jutott tovább a Dalfsen a BL kvalifikációs körbe. A dán Holstebro és a norvég Viborg is legyőzte a hollandokat, így a KEK 2. fordulójában folytatták nemzetközi szereplésüket. A lengyel Lubin csapatát otthon hét góllal megverték októberben, így a lengyelországi visszavágón az egygólos vereség továbbjutást ért.
 
 
Ahogyan a BL selejtező előtt, most is megkértük az ellenfelet, hogy válaszoljanak néhány kérdésünkre, ezt Rene Cloo, a csapat menedzsere tette meg.
Elégedettet a csapat idei nemzetközi szereplésével?
A fejlődés a legfontosabb szempont a mi fiatal csapatunk számára. A nemzetközi kupamérkőzések a legjobb módja, hogy a játékosaink jobbá váljanak. Épp ezért nagyon boldogok voltunk, hogy olyan erős ellenfelekkel találkoztunk a BL kvalifikációs tornán, mint a Holstebro vagy a Viborg. Ugyanez érvényes a lengyel Lubin elleni párharcra, amiből sokat tanulhatunk. Természetesen az ÉRD is ugyanide tartozik, erős ellenfél ellen készülünk. A célunk nem is kimondottan valamelyik kör elérése például, hanem ahogy említettem, a fejlődés.
Miért Zwolle-ban játssza hazai mérkőzéseit a Dalfsen?
Elég fiatal klub vagyunk, különösen ha a nemzetközi szereplést tekintjük. Nincs olyan helyszín Dalfsen-ben, ahol nemzetközi mérkőzéseket rendezhetnénk, Zwolle-ban sokkal jobb feltételek vannak a játékosok, a nézők, a média számára egyaránt. A távolság a két helyszín között elenyésző, Zwolle-ban pedig sok sportág képviselteti magát, van például futball-, kosárlabdacsapat, illetve röplabda klub is.
Rengeteg mérkőzést játszott idén ősszel csapatuk, jelent ez bármi nehézséget a hollandiai címek megvédéséhez?
Az augusztustól decemberig tartó időszakban a programunk telített nemzetközi kupamérkőzésekkel és utazással, heti két találkozót játszunk. Kemény időszak ez a játékosok és a csapat számára, de képesek vagyunk kezelni a helyzetet. A bajnoki alapszakaszban jól állunk, a rájátszás pedig majd csak áprilisban kezdődik, úgyhogy ezzel nem lehet gond.
Jártak már Magyarországon a csapattal, vagy ez lesz az első alkalom?
A magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában és még sosem játszottunk magyar csapat ellen, ezért is nagyon várjuk már a párharcot. Tudjuk, hogy a magyar szurkolók mindig nagyon elszántak, és lelkesen bíztatják a kedveceiket, ezért azt gondolom, hogy különleges élmény lesz Érden pályára lépni.
Holnap az érdi lányok videóüzenetben mondják el gondolataikat a párharcról.

Támogatóink

Médiapartnereink