Bemutatkozik a SERCODAK Dalfsen

Csapatunk szombaton a Kupagyőztesek Európa-kupája nyolcaddöntőjének visszavágóján a holland bajnoki címvédő ellen lép pályára. Ellenfelünket, a SERCODAK Dalfsen csapatát mutatjuk be.
 
 
A város
 
A 28 ezer lakosú város Overijssel tartományban fekszik, a régió központjától Zwolle-tól mindössze 10 km-re. A települést a folyó szeli ketté, amely a Fekete tóból ered.
 
 
A csapat
 
A SERCODAK Dalfsen női kézilabdacsapat a 2014/2015-ös idényben elért holland bajnoki címével kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája selejtezőbe, ahonnan a harmadik helyet megszerezve került KEK kupasorozatba. Ellenfelünk csapatunkhoz hasonlóan a 3. fordulóban kapcsolódott be a KEK küzdelmeibe, ahol a lengyel Vistal Gdynia ellen idegenben lőtt több góllal jutott a legjobb 16 közé. Együttesünk nem először találkozik a Kupagyőztesek Európa-kupájában a Dalfsen csapatával, hiszen 2013-ban a 3. fordulóban már összemérte tudását a két gárda, akkor csapatunk két szoros mérkőzésen bizonyult jobbnak. 
 
A dalfseni női kézilabdacsapat 2011-ben nyerte első holland bajnoki címét. Az azóta eltelt időben ötször bajnoki és Szuperkupa győztesnek mondhatja magát az együttes, illetve négyszeres Holland Kupa győztesnek. Az utolsó, 2014/2015-ös szezonban mindhárom sorozatban a SERCODAK Dalfsen bizonyult a legjobbnak, így kijelenthetjük, hogy jelenleg a legjobb holland csapat. 
 
A csapat menedzserével Rene Cloo-val készítettünk egy rövid interjút:
 
Gratulálunk a holland válogatott remek szerepléséhez az idei világbajnokságon. Az edzőtök a válogatott másodedzője, van-e a VB ezüst csapatban a játékosok között olyan aki most nálatok játszik vagy korábban Dalfsenben szerepelt?
 
Köszönjük szépen! Természetesen nagyon büszkék vagyunk erre a nagyszerű eredményre, amit a holland válogatott elért a dániai világbajnokságon. A vezetőedzőnkön, Peter Portengen-en kívül többi öt korábbi játékosunk, Martine Smeets, Lynn Knippenborg, Kelly Dulfer, Angela Malestein és Debbie Bont volt tagja a második helyezett csapatnak. Ezen az öt játékoson kívül, további öt volt Dalfsen játékos is tagja volt a világbajnokságra készülő 23-as bő keretnek.
 
A Dalfsen évek óta a hazai bajnok. Hogy áll a csapatotok az idei bajnoki pontvadászatban?
 
Jelenleg a második helyen állunk a holland bajnokságban. Az alapszakasz végeztével márciusban az első hat helyezett jut a bajnokság felsőházába, ahol újra mindenki játszik mindenkivel. A felsőház végeztével az első két helyezett játssza a bajnoki döntőt, ahol két megnyert mérkőzés kell a bajnoki címhez. A fő célunk az idei szezonban, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe.
 
2015/16-ban játszottatok a BL selejtezőjében, és egy komoly ellenfelet, a lengyel Vistal Gdynia csapatát idegenben lőtt több góllal kiütöttétek már a KEK-ben az előző fordulóban. Mi a célkitűzésetek a nemzetközi versenysorozatban?
 
Az európai kupaporondon a fő célunk, hogy minél több mérkőzésen léphessünk pályára. Klubunk irányelve, hogy fiatal játékosokat neveljen ki, akik készen állnak a nemzetközi megmérettetésekre, és külföldön sikeres karriert fussanak be olyan erős bajnokságokban mint a német, a dán, a francia, a norvég, és talán a jövőben a magyar bajnokságban is. A dániai világbajnokságon szereplő volt Dalfsen játékosok jó példák, hogy jó úton járunk. Heti 16 óra edzés mellett nagyon fontosak az európai kupamérkőzések a játékosok fejlődése érdekében. A Bajnokok Ligája selejtezőjében és a KEK-ben is általában erősebb csapatok ellen játszunk, akik nem csak idősebbek nálunk, hanem fizikailag is erősebbek és más stílusú kézilabdát is játszanak. Ebből mindig tudnak új dolgokat tanulni a játékosaink, ahogyan remélhetőleg az előző heti mérkőzésből is. Az olyan kluboknak, mint a miénk lehetetlen megnyernie a KEK-et, de már több esetben is bizonyítottuk, hogy meglepetést tudunk okozni olyan csapatoknak is, mint a Kragujevac és a Gdynia.
 
2013-ban ugyancsak a KEK küzdelmeiben már találkoztunk, akkor a 3. fordulóban. Az azóta eltelt időben miben változott a csapatotok?
 
Sokat, teljesen új csapattal dolgozunk, ahol az átlagéletkor 19 év, és három játékos is mindössze 15 éves. Ezen a nyáron öt kulcsjátékosunk is külföldre igazolt, míg azt megelőzően hárman is. A mai csapatból egyetlen játékosunk szerepelt a két évvel ezelőtti KEK összecsapáson, így teljesen új csapatot kellett építenünk, de tudjuk, hogy ez a mi szerepünk. A fiatalok nálunk sokat tudnak fejlődni, jó feltételek mellett tudnak készülni, európai kupamérkőzéseken szerepelhetnek, és reményeink szerint erős bajnokságokban is megállják a helyüket.

Támogatóink

Médiapartnereink