Bemutatkozik a SPONO Nottwil

Csapatunk szombaton bekapcsolódik az EHF-Kupa küzdelmeibe. Ellenfelünket, a SPONO Nottwil csapatát mutatjuk be.
 
 
A város
 
Nottwil városa a festői szépségű Sempachi-tó mellett fekszik. Az interneten található képeket nézegetve a 'Sempachi-tó csillaga' elnevezés méltán illik Nottwil-ra. A kevesebb mint 3500 lélekszámú település Luzern katonban található. Nottwil a kanton központjától alig több mint 10 kilométerre van, de Zürich is mindössze 40 kilométerre található.  
 
 
 
 
A csapat
 
A SPONO Nottwil női kézilabdacsapat 2013/2014-es idényben elért második helyével kvalifikálta magát az EHF-Kupába. Ellenfelünknek már a 2. fordulóban pályára kellett lépni, ahol kettős győzelemmel búcsúztatták az izraeli Bnei Hertzeliya csapatát. A háromszoros svájci bajnokcsapat, legutóbb 2006-ban diadalmaskodó együttese rendszeres résztvevője a nemzetközi kupáknak.  A 2013-ban svájci kupát elhódító csapatnak tavaly a KEK 2. fordulója jelentette a végállomást, de a 2012/2013-as évadban az EHF-Kupa 3. fordulójáig jutottak. 
 
A tavalyi szezont az LK Zug mögött második helyen záró csapat eddig veretlen idén a bajnokságban. Tíz mérkőzésükből eddig kilencet megnyertek, és csak idegenben a Zug ellen játszottak döntetlent.
 
A csapat sportigazgatójával Ramon Schärli-val készítettünk egy rövid interjút:
 
 
Az idei szezonban eddig veretlenek, mi a célkitűzés idén? Erősödtek-e annyit, hogy most a SPONO Nottwil legyen az első a svájci bajnokságban?
 
A célünk a bajnoki cím megszerzése. Az előző szezonban egy kemény döntőben maradtunk alul. Nyáron egy szlovén gólkirálynővel, és egy utánpótlás válogatott játékossal erősítettük meg keretünket. Ezen felül Urs Mühlethaler-t neveztük ki vezetőedzőnek, aki volt svájci szövetségi kapitány, és év edzője is Svájcban. Ezen kívül a német férfi bajnokságban is edzősködött. Mérkőzésről mérkőzésre javul a játékunk, ezért is lehetünk képesek megnyerni a bajnokságot.
 
A nemzetközi porondon való szerepléssel kapcsolatban milyen elvárásokat tűztek ki célul?
 
Mivel Svájcban nem beszélhetünk professzionális kézilabdáról, ezért reálisan kell néznünk a dolgokat, és lépésről lépésre kell haladnunk. Minden EHF-Kupa mérkőzésen megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, és élvezni a játékot. Ez egy jó lehetőség a játékosainknak, hogy tapasztalatot szerezzenek, és a szezon későbbi szakaszában ez a javunkra válljon .
 
Mi a SPONO Nottwil erőssége, minek köszönhető a jó szereplés?
 
A csapategységben van az erőnk. Minden játékos többé-kevésbé egyenlő, és mindenki a saját erősségével segíti a csapatot. Ezen felül bízunk magunkban. Ez lehet a fő oka annak, hogy a szoros mérkőzéseinket is megtudjuk nyerni.
 
Ismerik-e csapatunkat? Milyen mérkőzésekre számítanak?
 
Az interneten láttunk több videót a csapatukról, de tudjuk azt is, hogy a magyar kézilabda előrébb tart mint a svájci. Szoros mérkőzésekre számítok, mert nem kikapcsolódni jöttünk Magyarországra. Harcolni fogunk, és megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani, éppen ezért kiegyenlített találkozóra számítok.
 
Jártak-e már Magyarországon a csapattal, vagy ez lesz az első alkalom?
 
Több válogatott játékosunk van, akik már jártak Magyarországon, de a legtöbb játékosnak ez lesz az első alkalom. Várjuk a kibővített hétvégét Magyarországon, és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjuk az itt létünket.

Támogatóink

Médiapartnereink