Bemutatkozik a ZRK Umag

Csapatunk szombaton bekapcsolódik a Kupagyőztesek Európa-kupája küzdelmeibe. Ellenfelünket, a ZRK Umag csapatát mutatjuk be.
 
 
A város
 
Umag városa az Isztria északnyugati részén, a szlovén határtól mindössze 10 km-re a tengerparton fekszik. Horvátország legnyugatibb városa közigazgatási, gazdasági és kulturális központ.  Érdekesség, hogy a 12900 fő lakosú város a legkisebb Horvátországban, ahol a férfi, illetve a női kézilabda csapat is az első osztály küzdelmeiben szerepel.
 
 
A csapat
 
A ZRK Umag női kézilabdacsapat a 2014/2015-ös idényben elért Horvát Kupa 4. helyezésével kvalifikálta magát a KEK küzdelmeibe. Ellenfelünknek már a 2. fordulóban pályára kellett lépni, ahol kettős győzelemmel búcsúztatták a svájci LK Zug csapatát. A horvát együttes tavaly is szerepelt a KEK-ben, akkor a 3. forduló jelentette a végállomást, a francia Fleury Loiret-tól elszenvedett vereség miatt. 
 
A tavalyi szezont a klub 55 éves fennállásának legjobb eredményeként a 7. helyen zárta a ZRK Umag, míg az idei bajnokságban jelenleg a 8. helyen áll.
 
A csapat edzőjével Dragan Rajic-cal készítettünk egy rövid interjút, aki Lino Cervar segítőjeként Athénban olimpiai aranyérmet nyert a horvát válogatott másodedzőjeként:
 
 
Gratulálunk a második fordulóban a továbbjutáshoz a Zug ellen. Őket már ismerjük, játszottunk ellenük 2013-ban BL selejtezőben. Komoly fegyvertény, hogy két idegenbeli kettős győzelemmel sikerült kivívni a továbbjutást. Minek köszönhető  a siker?
 
A 2. fordulóban két szoros mérkőzést vívtunk az LK Zug csapatával. Mindkét mérkőzésen a hajrában sikerült megfordítanunk az állást, és sikerült mindkét mérkőzést megnyernünk. Csapatom jobban akarta a továbbjutást, és játszani az ÉRD ellen, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük, hogy kettős győzelemmel sikerült továbbjutnunk. A klub történetében ezeken a mérkőzéseken sikerült először nyernünk a nemzetközi kupaporondon, hiszen tavaly a klub 55 éves fennállásának első két nemzetközi mérkőzésén vereséget szenvedtünk a francia Fleury Loiret csapatától, de ezekből a találkozókból is sokat tanultak a játékosaim.
 
Magyarországon a Podravka Vegeta csapatát jól ismerik a kézilabdát szeretők, de keveset tudunk a bajnokságról. Hogyan szerepelnek ebben a szezonban, mi a célkitűzése a csapatuknak?
 
Természetesen a Podravka Vegeta, az ÉRD-hez hasonlóan profi csapat, míg a mi együttesünk egy amatőr csapat, jóval kisebb költségvetéssel, ahol a játékosok a kézilabda mellett dolgoznak, vagy tanulnak. A ZRK Umag csapata 2008 óta a horvát első osztályú bajnokság tagja, és jelenleg tíz forduló elteltével a 8. helyen állunk a tabellán. A szezon végén szeretnék legalább a 6. helyen végezni, és a Horvát Kupában az utóbbi két esztendőben elszenvedett elődöntős vereség után idén döntőt játszani.
 
Hogyan készülnek az Érd ellen? Jönnek-e szurkolók velük?
 
Megközelítőleg 30 lelkes szurkolónk kísér el minket Érdre, akik remélem két izgalmas mérkőzést láthatnak a remek hangulatú ÉRD Arénában. Nem fogunk feltett kézzel pályára lépni, tudjuk, hogy az ÉRD az esélyesebb, de mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolásáért.

Támogatóink

Médiapartnereink