Biztató első félidő

NB I/B-s junior csapatunk a Dunaújvárosi KKA II csapata otthonában kezdte a bajnokságot, ahol a félidőben még vezetett, végül azonban 34:27-es vereséget szenvedett.
 
Junior csapatunk jól kezdte első NB I/B-s mérkőzését a szezonban, hiszen négy percet követően 4:1-es előnyre tett szert. Braun Laura Csenge és Plesztovits Alexandra higgadtan értékesített egy-egy büntetőt, míg Lozsi Erna és Nagy Cintia is akcióból volt eredményes. Ezt követően azonban zsinórban öt gólt szerzett a hazai csapat, megfordítva az állást (6:4). Lányaink azonban nem hagyták magukat, és Braun Laura Csenge góljával a 11. percre visszavette az előnyt csapatunk. Támadásban hat percig nem találtunk a dunaújvárosi kapuba, így újra megfordult a mérkőzés állása. Győri Barbara egy percen belül két büntetőt is hárított, így Braun Laura Csenge találatával 14:15-ös előnnyel vonulhattak szünetre lányaink. A fordulást követően szép akciókat vezetve a 40. percig tartottuk előnyünket, ekkor azonban két értékesített büntetővel a hazaiak átvették a vezetést (23:21). Bernát Dorina egymást követő három találatunkat jegyezte, de a hazaiak így is ötgólos előnyre tettek szert. A találkozót Plesztovits Alexandra újabb értékesített büntetője zárta, de a két bajnoki pontot így sem sikerült elhoznunk Dunaújvárosból (34:27).
 
 
 
 
 
 
Az elmúlt hétvégén ifjúsági csapatunk nemzetközi tornán szerepelt Hodonin-ban, ahol az 5. helyen végzett. Serdülő csapataink az alapszakasz küzdelmeiben voltak érdekeltek, míg U11-es lányaink a Kovács László régió felsőházában kezdték meg a szereplésüket.
A héten mindkét serdülő együttesünk pályára lépett a bajnokságban. ÉRD 1-es csapatunknak szoros első félidőt követően nem sikerült a pontszerzés a Szent István SE ellen, ÉRD 2-es lányaink azonban remek védekezéssel tizennégy gólos győzelmet arattak a Csepeli KSE ellen. U11-es csapatunk a Kovács László régió felsőházában egy győzelemmel, és egy vereséggel kezdte meg a szereplését a hétvégén. Bp. I. osztályban szereplő együttesünk végig kiélezett mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a XXII. ker. Index SE-től, azonban így is harcban maradtak az első helyért.
 
Péntektől vasárnapig ifjúsági lányaink Csehországban szerepeltek hétcsapatos nemzetközi felkészülési tornán. Hodonin-ban csapatunk ugyan az első mérkőzésén vereséget szenvedett a cseh HC Zlin együttesétől, de ugyancsak pénteken javítottunk, és tízgólos győzelmet arattunk a lengyel UKS Varsovia Warszawa együttese ellen. A szombati napon a Bajnokok Ligájából ismert, a későbbi győztes ZRK Buducnost Podgorica korosztályos csapata ellen 16:16-os döntetlenre végzett csapatunk, az osztrák ZV McDonald Wr.Neustadt együttese ellen azonban nem sikerült a pontszerzés. A torna záró napján kétszer is a házigazda HK Hodonin ellen léptünk pályára. Az első, csoportkörben lejátszott mérkőzésen ugyan vereséget szenvedtünk, de az 5.  helyért rendezett összecsapáson visszavágtak lányaink, és 19:15-ös győzelemmel megszerezték az ötödik helyet. Gratulálunk!
 
Hodonin-i torna végeredménye:
 
1. ZRK Buducnost Podgorica2. Fehéroroszág U18-as válogatott3. HC Zlin4. ZV McDonald Wr. Neustadt5. ÉRD 6. HK Hodonin7.UKS Varsovia Warszawa
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. november 23. hétfő
 
OSB-F csoport | Csepeli KSE - ÉRD 2 16:30 (5:23)
 
2015. november 26. csütörtök
 
OSB-F csoport | Szent István SE - ÉRD 1 31:19 (17:14)
  
2015. november 27. péntek
 
Hodonin Ifjúsági | ÉRD - HC Zlin 15:24
Hodonin Ifjúsági | UKS Varsovia Warszawa - ÉRD 11-21
 
2015. november 28. szombat
 
 
Hodonin Ifjúsági | ZRK Buducnost Podgorica - ÉRD 16:16
Hodonin Ifjúsági | ZV McDonald Wr.Neustadt - ÉRD 23.19
 
2015. november 29. vasárnap
 
U11 Kovács László régió felsőház A-B | ÉRD - Budakalász SC 19:8 (12:3)
U11 Kovács László régió felsőház A-B | ÉRD - Gödöllői SE 22:28 (12:14)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÉRD III - XXII. ker. Index SE 17:18 (9:10)
 
Hodonin Ifjúsági | HK Hodonin - ÉRD 14:10
Hodonin Ifjúsági | HK Hodonin - ÉRD 15:19
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink