Bravúrok után folytatják

Február 12-én, 18 órakor az Alba Fehérvár KC vendégeként folytatja bajnoki szereplését az ÉRD női kézilabda csapata. Az NB I tizenegyedik fordulójában rendezendő találkozót az ÉRD kisvárdai, az FKC debreceni bravúr után várja. A mérkőzést a hazaiak YouTube-csatornája élőben közvetíti!

Az előző fordulóban az Alba Fehérvár KC és az ÉRD is bravúrgyőzelmet aratott, hiszen a Fejér megyeiek nem kis meglepetésre hozták el a két pontot DVSC-től, miután Józsa Krisztián együttese négy góllal nyert Debrecenben.

Hozzájuk hasonlóan legutóbbi fellépésükön Horváth Rolandék is idegenben szereztek kulcsfontosságú pontokat, hiszen Kisvárdán Kiss-Walfisch Mercédesz a hajrában háromgólos hátrányból nyerte meg a meccset az ÉRD-nek 22–21-re.

Mindazonáltal az ÉRD-nek Székesfehérváron is hasonló teljesítmény szükséges, hogy ponto(ka)t szerezzen, hiszen az FKC öt győzelemmel és nyolc vereséggel áll a nyolcadik helyen, míg a vendégek 3–8-as mérleggel tizenegyedikek.

Az Alba azonban egyelőre hullámzó teljesítményt nyújt az idei szezonban. Az idénynek még Deli Ritával nekivágó együttes a Boglári Akadémia-SZISE elleni tízgólos idegenbeli vereség után változtatott a szakmai stábban.

Az új vezetőedző, Józsa Krisztián vezetésével Kisvárdán és Debrecenben, illetve hazai pályán a Szombathely és a Békéscsaba ellen győzött.

Az ÉRD hátránya négy pont az FKC-val szemben, amely két mérkőzéssel többet is játszott Fekete Bozsanáéknál, ám Király Rékáék már többször megmutatták, képesek a bravúrral, melyre szükség is van, hogy felzárkózzanak a középmezőnyre.

Amióta Alba Fehérvár KC néven szerepel az ÉRD aktuális ellenfele, eddig hétszer csaptak össze, ezek közül hatot nyert meg az ÉRD a fehérváriak egyetlen hazai sikere mellett.

A székesfehérváriak házi góllövőlistáját a korábbi érdi átlövő, Triscsuk Krisztina vezeti tizenkét meccsen lőtt 68 góljával. Mögötte Afentaler Sára 49, Bardi Fruzsina 33, Töpfner Alexandra pedig 32 góllal áll, de további nyolcan jutottak el legalább tíz gólig, közülök hárman már húszig is.

Az ÉRD-nél ezt a mutatót Kiss-Walfisch Mercédesz vezeti kilenc meccsen 54 találattal, mögötte félszáz góllal áll Paróczy Sára, 39-cel pedig Szabó Kitti.

"Ha kellően agresszív lesz a védekezésünk, mint a kisvárdai mérkőzésen és ezáltal a kapusteljesítményünk is jó lesz, valamint támadásban is koncentráltak tudunk lenni, akkor úgy gondolom, hogy pontokkal illetve ponttal térhetünk haza!"

- fogalmazott a klub honlapján az ÉRD kapusa, Györkös Rebeka.

A február 12-én, 18 órakor kezdődő mérkőzést Paska Dániel és Vastag Sámuel vezeti.

A találkozót az Alba Fehérvár KC hivatalos YouTube-csatornáján élőben közvetítik, ezt ide kattintva érheti el!


Női kézilabda NB I, 11. forduló
02.12., 18.00:
 Alba Fehérvár KC–ÉRD (élőben ide kattintva)

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

 

Támogatóink

Médiapartnereink