Csáki Lilla góllal debütált a juniorválogatottban

Mozgalmas napok állnak Csáki Lilla mögött, aki a múlt héten a korosztályos válogatottal edzőtáborozott, hivatalos mérkőzésen is pályára léphetett, sőt gól is szerzett. Fiatal játékosunk mindeközben a szalagavatójára készül.


Csáki Lilla a 77-es számú mezben
 

Az elmúlt egy hétben ifj. Kiss Szilárd vezetésével szezonbeli második összetartásán vett részt a junior női kézilabda-válogatott Balatonbogláron. A keretbe először kapott meghívást felnőtt csapatunk játékosa, Csáki Lilla.

„Az első megkereséskor nem is hittem el, hogy ez igaz lehet, de nagyon örültem neki. Az edzéseken főként az alapjátékokat vettük át, sokat lőttünk posztokra lebontva. Az újak beilleszkedését is segítették, össze kellett szoknunk, hogy érezzük egymást a pályán. A hangulat nagyon jó volt, mindenki kedves, segítőkész a csapatban.”

A lányok az első edzőmeccset Japán felnőtt válogatottja ellen játszották, ahol fiatal jobbszélsőnk megszerezte első gólját is. A találkozón vereséget szenvedett a csapat (21-33), de a fő cél nem a győzelem volt, hanem, hogy a gárda együtt gyakorolhatott a nyári U20-as világbajnokságra.

„Ez volt az első mérkőzésem és gólt is tudtam szerezni, aminek rendkívül örültem, illetve egy hétméterest is kiharcoltam. Nagyon jó emlék marad, ahogy felálltunk és meghallottam a magyar himnuszt. Szerintem ez minden sportoló álma. Felemelő érzés. Egy másik ország felnőtt válogatottja ellen játszani mindig nagy dolog, és nagy öröm belül is. Persze más tempóban kézilabdáztak, mint mi, de sokat tudtunk belőle tanulni.”

U20-as válogatottunk a hétvégén hivatalos találkozón kétszer is megmérkőzött a legutóbbi kontinensbajnokságon hatodik dánokkal és mindkétszer győztesen hagyta el a pályát.

„Az első meccsen is keretben voltam, de végül nem kerültem pályára (31-26). A másodikon viszont igen, ott be is találtam (28-27). Nagyon szerettem volna a dánok ellen is gólt lőni, hogy így minden szereplésem alkalmával betaláljak és fontos volt még, hogy védekezésben ne tudjanak a mi oldalunkon elmenni. Örültem, hogy ezt is megoldottuk, és hogy kaptam lehetőséget a bizonyításra. Azt gondolom valamilyen szinten tudtam is vele élni. Jól éreztem magam a pályán.”

Lilla pár napot tud csak pihenéssel tölteni, hiszen csapatunk nemsokára megkezdi a felkészülést a bajnokság folytatására.

„Haza tudtam jönni egy kicsit. Nemsokára szalagavatóm lesz, most annak az előkészületeivel foglalkozom. Aztán szerdától készülök az edzésekre.”

Csak így tovább!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink