Interjú

Rovat: 
Korosztály: 

Sztankovics Réka súlyos sérülése miatt sajnos a tavalyi idényben jóval kevesebbet lehetett a pályán, mint amennyit szeretett volna, de sérülése már a múlté és nagyon várj a felkészülés kezdetét. Vele beszélgettünk a szünetben!

Számodra talán nem a legjobban jött a szezon vége, hiszen éppen akkor tértél vissza meccsen is a pályára. Milyen volt újra játszani?

A szezon vége sosem jön rosszkor, hiszen természetesen másképp, mint a többiek, viszont én is elfáradtam. Hosszú szezon volt, majdnem a teljes szezont a rehabilitációm töltötte ki, szóval jól esik feltöltődni testileg, lelkileg. Nagyon jó érzés volt újra pályán lenni. Ugyan még a játékban nem vettem részt, kettő hétméteres erejéig is pályára léphettem. Kicsit izgultam, viszont borzasztóan jó érzés volt, szóval nagyon boldog voltam.

Hogy telik a pihenő időszak?

Nagyon jól telik, sokat lehetek a szeretteimmel, a barátaimmal, ami engem a legjobban feltölt. Ilyenkor jut idő nyaralásra, sportolásra, pihenésre, egyszóval mindenre, ami kikapcsolja és feltölti az embert.

Mennyire várod már a július végi kezdést? Milyen munkát végzel addig?

Elmondhatatlanul várom, nagyon éhezem már az éles meccseket és a téthelyzeteket. A szezon vége után kijár a teljes pihenő, viszont úgy éreztem magam és a rehabilitációm miatt is csak jót tesz, ha a közös edzések befejeztével folytatom egyénileg az edzéseket. Az alapozást megelőző négy hétben viszont még otthon ugyan, de az erőnléti edző által kiadott munkát végezzük, ami megalapozza azt a kemény terhelést, amit a felkészüléskor végzünk majd.

Sérülésed már a múlté?

Egyértelműen igen! Nem is szeretnék gondolni rá. Természetesen szem előtt kell tartanom a lábam, hogy megadjam neki mindazt a plusz munkát, ami megerősíti, viszont nincs bennem félelem vagy aggodalom, teljesen magam mögött hagytam a sérülésemet.

Mit vársz a részben átalakult kerettől és a következő szezontól?

Pozitívan állok a jövő évhez. Jöttek bőven új játékosok, azonban úgy érzem, mindenki vállalni fogja a kellő felelősséget és egy csapatként kiharcoljuk a feljutást. Nem lesz egyszerű, csak úgy, mint az előző szezonban idén is többen pályáznak erre, tehát biztos vagyok benne, hogy a többi feljutni vágyó csapat is meg fog tenni mindent azért, hogy az övék lehessen majd az NB I-es indulás joga.

Még jó pihenést, utána pedig jó munkát kívánunk! Hajrá, Érd!

Fotó: Balogh István

Az előző hétvégén a szkopjei U20-as kézilabda világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar női válogatott. A csapat tagja volt kapusunk, Imre Szofi is, akivel élményeiről beszélgettünk.

(Imre Szofi 9-es mezszámban)

Lassan egy héttel a junior-világbajnokság döntője után, hogy értékeled a megszerzett ezüstérmet?

Már kezd megszépülni ez az eredmény. Természetesen akkor nem örültünk annyira az ezüstéremnek, hiszen utolsó utánpótlás világversenyünk volt és szerettünk volna szépen búcsúzni, de összességében jó eredményt értünk el.

Ha a teljes vb-re tekintünk, hogy értékeled ezt a tornát?

Hatalmasat küzdöttünk. Voltak nehéz meccseink, de mindig összeszorítottuk a fogunkat, megfogtuk egymás kezét és így sok mérkőzést tudtunk megnyerni. A végén nem sikerült az utolsót, de úgy érzem, hogy mindent megtett a csapat és büszke vagyok rá.

Számodra vagy a csapat számára melyik volt a legemlékezetesebb meccs?

Két ilyen meccset tudok mondani. Izland ellen az elődöntőbe jutásért hosszabbításban tudtunk nyerni. Hollandia ellen pedig -4-ről tudtuk megfordítani a mérkőzést. Ehhez mind a két meccsen hatalmas akaraterő kellett, de egy csapatként ezt meg tudtuk csinálni.

Neked személy szerint melyik pillanat marad felejthetetlen a vb-n?

Számomra az Izland elleni hosszabbítás sikerült a legjobban, ez marad a legemlékezetesebb. De a holland elődöntő is. Ott sajnos nem voltam sokat a pályán, de hatalmasat szurkoltam és az valami csoda volt, amit ott műveltünk.

Hogy telik a mostani időszak, mi vár rád az elkövetkezendőkben?

A héten még pihenek, de jövő héttől a kiadott munkát el fogom kezdeni. Vár rám egy kis nyaralás is, megyünk majd Olaszországba, így a családdal fogom tölteni a pihenőidőszakot.

Pár hét még van a közös felkészülésig, de mennyire várod újra a kézilabdát Érden?

Kíváncsi vagyok az új csapatra. Páran elmentek és jöttek is újak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz jövőre az együttesünk, hogyan tudunk összekovácsolódni. Várom a munkát. Nagyon szerettem Érden dolgozni, ezért is hosszabbítottam egy évet.

És mit gondolsz a válogatottbeli tapasztalataidból mi az amit át tudsz majd menteni, akár amiben javulni tudtál az elmúlt időszakban?

Szerintem egy fokkal magabiztosabb lettem. Próbálom majd a küzdőszellememet tovább vinni a csapatba. Ezt érzem most a válogatottból és a csapatszellemet szeretném erősíteni.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó: IHF

Korosztály: 

A közös felkészülés megkezdése előtt új balátlövővel bővül keretünk. Balogh-Palotás Fanni két korábbi csapatával is már kiharcolta az élvonalba jutást, így ezzel a tapasztalattal nagy hasznára lehet együttesünknek.

Fanni viszonylag későn, 14 évesen Veszprémben kezdett el kézilabdázni.

Általános iskolában sportosztályba jártam és a testnevelő tanár ajánlotta, hogy próbáljam meg, mert van hozzá tehetségem. Akkor páran elmentünk a Veszprém Beton KC csapatához és itt kezdtem a pályafutásomat, majd középiskolás koromban Győrbe kerültem.

Balátlövőnk ezt követően ismét Veszprémben játszott, ahol már az NB I-ben is bemutatkozhatott, majd több klubban is megfordult. Kecskeméten is és legutóbbi állomáshelyén, Budaörsön is tagja volt az NB I/B-s feljutást bajnokként kiharcoló együtteseknek, így ezzel a tapasztalattal is segítheti az Érdet.

Szerintem leginkább a jó társaságnak és a csapategységnek kell meglennie a feljutáshoz, illetve, hogy mindenkinek az lebegjen a szeme előtt: NB I-ben szeretne játszani. Enélkül szerintem nem sikerülhet.

Fanni legutóbbi mérkőzését épp az Érd ellen játszotta a Budaörs színeiben, ahol 5 gólt is szerzett.

Nekem régóta szimpatikus volt az Érd. Volt egy ilyen megérzésem, hogy fogok még itt játszani. A mostani csapatból Braun Csenge még Budaörsön volt csapattársam, de Sztankovics Rékát is ismerem. A következő szezonban szeretnék minél többet segíteni a csapatnak és megmutatni, hogy egy kisebb kihagyás után is vissza tudok térni a korábbi formámhoz.

Sok sikert kívánunk érdi színekben!

Hajrá Érd!

Fotó: budaorshandball.hu

Korosztály: 

A két rangadó között újabb bejelentéssel érkezünk. Jobbátlövőként és akár a jobbszélen is bevethető, EYOF-bronzérmes Vajer Blanka a legújabb igazolásunk a következő évre, aki a Kispest együttesétől érkezik.

Vajer Blanka Orosházán ismerkedett meg a kézilabdával, majd rövid békéscsabai kitérő után a NEKA igazolta le. Balatonbogláron feljutott csapatával az első osztályba is, ahol góllal mutatkozott be. Fél évet játszott Szombathelyen, végül tanulmányai miatt a fővárosba költözött és 2021 óta a Kispest játékosa. Az idei szezonban 27 meccsen 66 gólt szerzett, amivel jelenleg az NB I/B-s bennmaradásért küzdő piros-feketék harmadik legjobb góllövője. Az Érd elleni találkozón négyszer talált be, a következő szezontól pedig már Simics Judit irányításával kézilabdázhat tovább.

"Nagyon örültem a lehetőségnek és izgatottan várom a következő szezont, valamint, hogy elkezdjük a közös edzéseket. Szeretnék mindent megtenni és a lehető legjobbamat nyújtani, amiből a csapat is profitálhat és én is fejlődhetek" - nyilatkozta honlapunknak Vajer Blanka.

Balkezes játékosként biztosan hasznára lesz a csapatnak és bár jobbszélsőként is foglalkoztatták már előző klubjainál, az igazi posztja a jobbátlövő.

"Valóban korábban a jobbszélen is szerepeltem, de ott kevésbé éreztem komfortosan magamat, mint átlövőként. De ha kell és a meccsszituáció úgy kívánja, akkor beállóba is be tudok menni, valamint a jobbszélre. A lényeg, hogy szeretném minél jobban segíteni a csapatot és elérni a kitűzött célokat."

Sok sikert kívánunk érdi színekben!

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Ludvig Krisztina személyében újabb játékos folytatja Érden pályafutását. Az Orosházától érkező balszélső a következő idénytől erősíti csapatunkat.

Ludvig Krisztina Pilisvörösváron nevelkedett, majd a Ferencváros utánpótlásához került. Itt már bemutatkozott az NB I/B-ben is. Ezután a Vasashoz igazolt, majd fél év ausztriai légióskodás után az NB I/B-s Orosházánál tért vissza a hazai bajnokságba. A második évét tölti a Békés vármegyei csapatnál, amelyben az idei szezonban a klub 5. legeredményesebb játékosaként 24 meccsen 66 gólt szerzett. A következő idénytől pedig már érdi színekben láthatjuk a balszélsőt.

Célom az, hogy fejlődjek és előrébb jussak a kézilabdában. Az Érd jó csapat, ráadásul az edzővel, Simics Judittal dolgoztam korábban együtt. Tudom milyen vele a munka, nagyon szerettem az edzéseit. Ha idén nem sikerülne az Érd feljutása, akkor nagyon örülnék, ha jövőre meglenne. Fontos szempont lesz, hogy nyáron alaposan összeszokjunk és egy csapatként tudjunk játszani.

Ludvig Krisztina pályára lépett az Orosháza Érd Arénában lejátszott mérkőzésén is, ahol jövőbeli csapattársainak is bemutatkozhatott. Négyszer pedig be is talált a kapunkba.

Nehéz volt az Érd ellen játszani. A jövő évi keretből ismerem Háfra Lucát, aki poszttársam és Györfi Dórát is, aki velem együtt érkezik majd. Így nem fogok teljesen ismeretlen közösségbe kerülni, ez is pozitívum számomra. Elsődlegesen a gyorsaságom a fő erősségem. Ez szélen egyébként is nagyon fontos. Az Érd játéka is épít a gyorsindításokra és úgy gondolom ebben segítségére tudnék lenni a csapatnak én is.

Sok sikert kívánunk érdi színekben!

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Újabb NB I-es tapasztalattal rendelkező játékos érkezik. Török Fanni a Békéscsabától csatlakozik csapatunkhoz és irányítóként segíti majd az Érdet.

Csongrádon kezdtem a kézilabdát és 2017-ben igazoltam Békéscsabára. Itt végigjártam a ranglétrát, a serdülő, ifi és felnőtt korosztályokat. Mondhatni félig csabai nevelés is vagyok, így nekem most ez egy nagy váltás lesz. – kezdte Török Fanni a bemutatkozást.

A fiatal irányító harmadik idényét tölti az első osztályban, megszakítva egy NB I/B-vel. Idén 18 meccsen 24 gólt szerzett az NB I-ben. Tagja volt a csapatnak, amikor a csabaiak kiharcolták a feljutást, így ezzel a tapasztalattal és nagy lelkesedéssel vág majd bele az érdi kalandba.

Nagyon szimpatikus Simics Judit, mint edző. Én még nem dolgoztam vele együtt, de ellenfélként találkoztunk párszor. Abszolút motiváló, hogy ha NB I/B-s is lesz a csapat, a feljutásért fogunk küzdeni, ha ez idén nem sikerül. Én ezt átéltem Békéscsabán egyszer és tudom, hogy mennyi munkával jár, viszont pozitívan állok hozzá és nagyon várom már a közös munkát.

Irányító vagyok, de van, hogy átlövőben is megfordulok. Úgy gondolom, hogy védekezésben kettes védőként elég határozott tudok lenni. Támadásban nagyon jól látom a társakat, ki tudom őket szolgálni, de akár be is tudom magam cselezni. Természetesen van még hova fejlődnöm, ezért is várom a közös munkát, de amit kérnek tőlem, azt tudom teljesíteni. Jó csapatembernek tartom magam, a társak is ezt igazolták vissza. Ha bármi probléma van, próbálok mindig segíteni. :)

Sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó: Milyó Pál/Békéscsaba

Korosztály: 

Újabb igazolást jelenthetünk be, ugyanis balátlövővel erősödik csapatunk a következő idénytől. Györfi Dóra az NB I-es Vasastól érkezik.

Györfi Dóra is a Ferencvárosban tanulta az alapokat. Öt évet húzott le a különböző utánpótlás korosztályok csapataiban, közte egészen fiatalon már a másodosztályt is bőven megismerve. A Fradi U20-as gárdájában is termelte a gólokat, majd miután az Egerhez igazolt, ott sem tört meg a lendülete. Első egri szezonjában, 19 mérkőzésen 92-szer talált be az NB I/B-ben. A következő évben a Vasassal küzdött a feljutásért, amit végül siker koronázott, így idén az első osztályban is bemutatkozhatott. A legutóbbi fordulóban 6 góllal vette ki a részét a Vasas Békéscsaba elleni sikeréből.

A 2024-25-ös szezonban pedig már az Érd játékosaként ostromolhatja a riválisok kapuját.

Nagyon örülök neki, hogy Érdre kerülök. Simics Judittal már korábban is dolgoztam együtt még a Ferencvárosnál, és most is ő keresett meg, én pedig örömmel mondtam igent neki.

A csapattal azt szeretném, hogy ha idén nem sikerülnie, akkor a következő idényben mindenképp felkerüljünk az NB I-be és minél többet tudjunk fejlődni. Hármas védőként és támadásban legfőképp balátlövőként szoktam játszani. Csapatjátékosnak tartom magam, aki nem egyénileg akarja befejezni a támadásokat, hanem szeretem kiszolgálni a társaimat is.

Sok sikert kívánunk Érden!

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Korábban már bejelentettük több játékosunk szerződéshosszabbítását, most hírt adunk első új igazolásunkról is. A következő szezontól csapatunkat erősíti a hármas védőként és balátlövőként egyaránt bevethető Kobela Tamara, aki az MTK-tól érkezik.

Tamara a sportág alapjait a Ferencvárosnál tanulta, majd 18 évesen a Pénzügyőrhöz igazolt, ahol három évet játszott. A nagy lépcsőfokot Egerben tette meg, ahol a csapattal feljutottak az NB I-be is, így a balátlövő már fiatalon bemutatkozott az első osztályban és első idényében 19 mérkőzésen 32-szer volt eredményes.

Alsó tagozatosként az igazgató az iskolánkban javasolta, hogy menjek sportszakkörre kézilabdázni a felsősökkel. Keresztanyukám kézilabdázott még, de a családban sosem akartak rábeszélni, hogy kezdjem el. – emlékezett vissza Tamara a kezdetekre.
Aztán mikor az Egerhez kerültem, az kemény időszak volt, rengeteget dolgoztunk azért, hogy megálljuk a helyünket az NB I-ben. Nagyon jó szakasza volt a kézilabdás életemnek. Szerettem Egerben játszani és közben testnevelő tanári diplomát is szereztem.

Sajnálatos módon a sérülés nem kerülte el a balátlövőt, de ebből is csak erősebben került ki.

A sérülésem előtt még a bokám se ment ki, így nem volt egyszerű kezelni ezt a helyzetet, de a rehabilitáció sikeres volt, így túl vagyok már rajta. Nagy erőt adott, hogy az MTK-nál sikerült az NB I-be is visszatérnem. A csapatkohézió remek, szeretem ezt a csapatot is.

A fővárosi csapatnál az előző idényben fél év alatt 18 mérkőzésen lépett pályára és 25 gólt szerzett. Idén főleg védekezésben számítanak rá a kék-fehéreknél, de így is van két találata. A következő idénytől pedig már az Érdet erősíti.

Simics Juditot ismertem a Fradiból, illetve a TF-en is tanított, így nagyon örültem a megkeresésnek. Pozitív volt, hogy a csapatnak nagy céljai vannak. Egerben illetve Békéscsabán is tapasztaltam, hogy milyen amikor a feljutásért küzdünk, úgyhogy ha idén nem, nagyon remélem, hogy jövőre együttesen sikerülni fog a feljutás. Meghatározó tagja szeretnék lenni ennek a csapatnak.

Sok sikert kívánunk Érden!

Hajrá Érd!

Fotó: Hegedüs Gábor

Rovat: 
Korosztály: 

Igaz még nagyon fontos mérkőzések állnak az NB I/B-ben szereplő felnőtt női csapatunk előtt idén, de már most eldőlt, hogy jövőre is Simics Judit irányítja majd a szakmai munkát. Vezetőedzőnkkel beszéltünk az idei és távlati célokról!

Bár a szerződéshosszabbításod már a következő szezonra szól, de egyelőre, hogy tekintesz a bajnoki hajrára?

Szeretném teljesíteni, amit vállaltam, ha pedig nem sikerül idén, akkor jövőre mindenképpen. A matematikai esélyünk megvan még a feljutásra, persze bravúr is kell hozzá, de szerintem én és a csapat sem gondolja másképpen, hogy amíg van esélyünk, addig azt tartjuk szemünk előtt, amit kitűztünk célként. Azt azért látjuk, hogy ez nem olyan egyszerű feladat, hogy kimondjuk és az sikerülni is fog. Hibázási lehetőség mindenesetre már nincsen. Voltak sajnos olyan vereségeink, amik nem férnek bele, de azért nem rossz csapatoktól kaptunk ki. Bárhogy is alakul az idei szezon, jövőre mindenképp szeretnénk visszakerülni a legjobbak közé.

Ez az első teljes szezonod Érden. Mi az a pozitívum az eddigi idény alapján, amire lehet építeni a folytatásban?

Ahogy a szezon elején is elmondtam, sok fiatal játékossal dolgozom együtt az idei keretben. Sok mindenhez idő kell, és nem magyarázkodni szeretnék, de a szezon kezdete óta, ha végig nézzük, akkor annyi minden változott sérülések, kölcsönadás vagy kettős játékengedély miatt. Ez mindig újra tervezéseket igényelt a csapat szerkezetén belül, ami nem könnyű. Azt sajnálom, hogy lesznek távozóink, akik alapemberek voltak, mert örültem volna, ha a keret nagyrésze együtt marad.

Mekkora változás várható a keretben?

Az azért pozitívum, hogy úgy néz ki többen maradnak, mint amennyien mennek, ami azért más az előző évhez képest. Úgyhogy mondhatni a mag az együtt marad. Továbbá annak is örülök, hogy vannak, akik szívesen jönnek ide játszani. Ebben fontos az is, hogy vannak céljaink. Lesznek közöttük, akik volt tanítványaim vagy csak itt szeretnének dolgozni. Ez pedig szerintem jó dolog, hogy még mindig vonzó többeknek idejönni Érdre.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban is az érdi kispadon! Hajrá, Érd!

Korosztály: 

Bő egy hónap után ismét az Érd Arénában játszik felnőtt csapatunk. Az NB I/B 22. fordulójában szombaton 16 órától az újoncként remekül teljesítő Hajdúnánást fogadjuk. A keretünkben ott lesz Pálmai Liza is, aki kettős játékengedéllyel az idény végéig csatlakozott az Érdhez és két mérkőzésen már pályára is lépett.

Pálmai Liza a NEKA együttesében kezdte az idényt és első mérkőzésén be is mutatkozhatott az első osztályban. Azóta összesen 13 találkozón lépett pályára és 17 gól a mérlege a bajnokságban. Először a Budaörsnek talált be, majd azon az összecsapáson tovább tudta növelni góljai számát és összesen hétszer vette be az ellenfél kapuját.

Az NB I-ben bemutatkozni egy nagy lehetőség volt számomra. Amikor pályára léptem igyekeztem kihozni belőle a maximumot, és úgy érzem ez is jól sikerült. A Budaörs elleni volt talán az első meccs, ahol úgy éreztem, hogy felszabadult vagyok és örülök, hogy ott jól kijött a lépés. Nagyon jó emlék az a mérkőzés.emlékezett vissza az első félév eseményeire Pálmai Liza.

A mindössze 18 éves irányító az idény végéig kettős játékengedéllyel segíti a felnőtt csapatunkat, amelyben kétszer már pályára is lépett.

Nem kaptam olyan sok lehetőséget NB I-ben és így nagyon örültem ennek a megkeresésnek. Plusz játéklehetőséget jelent számomra, amire nagy szükségem volt. Jó élmény volt az első két meccs Érden. A lányok is hamar befogadtak. Örülök, hogy két győztes meccsen tudtam bemutatkozni. Már készülünk a hétvégi mérkőzésre, ahol csak a győzelem az elfogadható számunkra. - nyilatkozta új játékosunk.

Szombaton azt a Hajdúnánást fogadjuk, amelyet ősszel idegenben 31-25-re sikerült legyőzni. Az újonc azonban sorra hozza a meglepetéseket és hét győzelem mellett két döntetlennel már a 10. helyen áll a tabellán. A nánásiak legeredményesebb játékosa Nyakó Rozália is közelít a kerek 100 gólhoz. 91 találattal a góllövőlista legjobb 20 helyezettje között van.

Pálmai Liza a hazai közönségnek is bemutatkozhat az Érd Arénában, reményeink szerint egy újabb győztes meccsel.
 

NB I/B, 22. forduló

ÉRD – Hajdúnánás Kézilabda NKFT
Érd Aréna

2024. március 23. (szombat) - 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: NEKA - Tompos Gábor / Lotus Seven

Támogatóink

Médiapartnereink