„Csapatként szerepeltünk jól” – interjú Alekszandra Vukajloviccsal

Sikeresen zárta Alekszandra Vukajlovics Szerbiával a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságot. Csapatunk játékosát a hazaérkezés után kérdeztük tapasztalatairól és érdi visszatéréséről is.

 

Szerbiával a 12. helyen végeztél a spanyolországi világbajnokságon, ráadásul az olimpiai bajnokkal és ezüstérmessel is egy ágon voltatok. Hogy értékeled a csapat teljesítményét?

Szerintem nagyon nagy dolog volt, hogy csapatként ilyen jól tudtunk szerepelni. A szövetségi kapitány is mondta, hogy nem volt sok világsztárunk, de csapatként remekül működtünk. A vb előtt sokan azt gondolták, hogy nem érünk el sok mindent Spanyolországban, de megmutattuk, hogy ilyen fiatal csapattal is el tudjuk érni a céljainkat, még akkor is, ha sokan nem bíznak bennünk. Ez az eredmény nagyon sokat ér Szerbiában.

Milyen volt kint a hangulat a csapatnál?

Végig megvolt az összhang közöttünk és nagyon szurkoltunk egymásnak a meccsek alatt is. Kicsit a hangom is elment a vb végére. Büszke vagyok, hogy a lányokra, és büszkeséggel tölt el, hogy én is ott lehettem a csapattal.

Többek között az olimpiai bajnok franciák ellen is góllal háláltad meg a bizalmat. Hogy értékeled a saját teljesítményedet?

Boldog vagyok, hogy ott lehettem ilyen sok sérülés után. Hiszen a keresztszalag-szakadás, majd a vádlisérülés után ez nagy ajándék volt számomra. Szerintem sikerült jól kihasználnom azt a lehetőséget, amelyet kaptam. A jövőben természetesen szeretnék még több lehetőséghez jutni. Jó volt látni a csapaton, hogy nem számított ki ellen játszunk, egy a célunk, a maximumot nyújtani és meghalni egymásért a pályán. Szerintem pár éven belül ez meghozza majd az eredményt.

Mennyi pihenő jut neked a vb után?

Jövő héten az MTK elleni felkészülési mérkőzésen már játszani fogok az Érdben, így nem sokat pihenhetek, de ilyen a sportélet, így ez nem is baj. Már nagyon várom, hogy visszatérjek a csapathoz, mert tudom, hogy milyen munka vár engem és ott is komoly céljaim vannak. Mégpedig, hogy minél jobban segítsem a csapatot és szeretném a vb-n tapasztaltakat átmenteni a bajnokságra is januárban.

Sok sikert kívánunk ehhez! Hajrá Érd!

 

Fotó: RFEBM - T. Torrillas

Támogatóink

Médiapartnereink