A Dunaújváros ellen folytatjuk a bajnokságot

Hosszú szünet után folytatódik felnőtt csapatunknak is a bajnokság. Szerdán 18 órától a Dunaújvárosi KKA együttesét fogadjuk az Érd Arénában.

Több mint másfél hónap után lép pályára felnőtt csapatunk a bajnokságban. Ez alatt a hat hét alatt természetesen nem tétlenkedtek a lányok, rengeteg edzés mellett felkészülési mérkőzések és egy Magyar Kupa találkozó is színesítette a programot. Hiába készült azonban csapatunk az újabb hazai bajnokira, sok hátráltató tényező is felmerült közben.

Vezetőedzőnket, Horváth Rolandot kérdeztük a mérkőzés előtti várakozásairól:

„Gőzerővel készülünk, aztán majd meglátjuk, mert sajnos a sok edzésnek mindig van hátránya is, amellett, hogy ki lehet javítani a hibákat, de sajnos sérülések, meg olyan dolgok hátráltatják a munkát, amelyek nem könnyítik meg a szerdai mérkőzést. Ennek ellenére, amit tudunk és lehet, azt meg fogjuk tenni.

A Dunaújváros ráadásul ötödik, és egy nagyon komoly erővel és létszámmal rendelkező csapat, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győzzünk!”

A Kohász már túl van egy Magyar Kupa mérkőzésen, és a hazai pontvadászatban is lejátszott egy meccset a válogatott szünet óta. Farkas Johannáék magabiztosan, 45-12-re legyőzték az Ajkát a kupában és bejutottak a negyedik fordulóba.

Rapatyi Tamás együttese az előkelő 5. helyről várhatta az újabb összecsapásokat, és múlt hét pénteken a NEKA ellen lépett pályára a hosszú kihagyás után, amelyen 18-18-as döntetlent ért el.

A vendégek házi góllövőlistát Farkas Johanna vezeti a 51 találattal, aki így az összetett élén is áll. Az újvárosiaknál a második helyen Szalai Babett következik 21 góllal.

Az előző szezonban szoros meccseket játszottunk a DKKA-val, de végül mindkétszer három góllal ellenfelünk bizonyult jobbnak. A nehézségek ellenére bízunk benne, hogy most sikerül megfordítani a tendenciát.

K&H női kézilabda liga, 6. forduló
Érd - DKKA
Érd Aréna
2022. december 7. (szerda) 18:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink