A Dunaújvárost fogadja az ÉRD

A K&H női kézilabda liga 15. fordulójában, február 5-én, szerdán 18 órától a Dunaújvárosi KKA-t látja vendégül az ÉRD Arénában az ÉRD.

Szabó Edina együttese mögött igencsak kemény hetek állnak, hiszen Kisfaludy Anették december vége óta tíz mérkőzésen vannak túl. Ezúttal sem lesz könnyű dolga a hazaiaknak, hiszen a tabella hetedik helyén álló Dunaújvárosi KKA-t fogadják az ÉRD Arénában.

György László együttese sem most éli legjobb időszakát, hiszen a Kohász idei öt találkozójából csak kettőt nyert meg egy döntetlen és két vereség mellett. A bajnokságban Győrben és hazai pályán a Váctól kaptak ki, az Alba Fehérvárt idegenben, a Békéscsabát pedig otthon verték, ám az Alba a Magyar Kupában egy idegenben elért döntetlennel ejtette ki Szalai Babettéket.

Szabó Lauráék pedig lassacskán a csúcsterhelés végére érnek, amely egyúttal azt is jelenti, hogy az energiákat jól be kell osztani, hiszen február 9-én, vasárnap 17 órakor a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaudot látják vendégül az EHF-Kupa C-csoportjának záró fordulójában, mely mérkőzésen eldől, hogy a dán Odense mellett melyik együttes jut a sorozat egyenes kieséses szakaszába.

Az ÉRD és a DKKA jelentős egymás elleni múlttal rendelkezik, hiszen 2010. novembere óta a mostani lesz a 27. mérkőzése a feleknek, ezek közül az ÉRD tizenkilencet nyert meg (hármat ráadásban, hétméteresekkel), egyszer született tényleges döntetlen, míg a DKKA hat alkalommal örülhetett.

Kazai Anitáék viszont legutóbb 2016-ban tudták legyőzni az ÉRD-et (akkor hazai pályán 21–20-ra), az azóta lejátszott tíz összecsapás mindegyikét Janurik Kingáék nyerték. Érdekesség továbbá, hogy a Dunaújváros 2014-ben távozott legutóbb pontokkal Érdről, amikor 24–18-ra győzte le Szabó Edina csapatát.

A Kohász az idei szezonban a várakozásoknak megfelelően teljesít, hiszen vereségeit a nála erősebb csapatok ellen szenvedte el (ÉRD, FTC, Győr, Vác), a tabellán nála lejjebb szereplő együttesek elleni találkozóit viszont rendre megnyeri, meglepőnek csupán a DVSC-Schaeffler ellen elért idegenbeli 24–24-es döntetlent lehet feljegyezni.

Ennek megfelelően a hat-hat győzelemmel és vereséggel, valamint két döntetlennel álló DKKA jelenleg tizennégy ponttal hetedik a tabellán. A csapat házi gólkirálynője ebben az idényben a tizennégy mérkőzésen 76 gólt szerző Szekerczés Luca, akit tízgólos hátránnyal követ Szalai Babett, míg a dobogó legalsó fokán a 40-szer eredményes Grosch Vivien áll.

A február 5-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Dunaújvárosi KKA mérkőzést az Andorka Miklós, Hucker Róbert játékvezetői páros dirigálja.

K&H női kézilabda liga, 15. forduló
02.05., 18.00:
 ÉRD–Dunaújvárosi KKA

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink