Előnnyel várhatjuk a visszavágót

Az ÉRD jó játékkal, magabiztosan kézilabdázva legyőzte a házigazda holland csapatot. Közelebb kerültünk a legjobb tizenhathoz, de nagy feladat vár ránk hazai pályán jövő vasárnap!
Nagyszerű hangulatban, teltház előtt kezdődött meg Zwolle-ban a SERCODAK Dalfsen - ÉRD mérkőzés, a KEK 3. fordulójában. A mérkőzés elején mindkét csapatnak fel kellett vennie a találkozó ritmusát, sok volt a pontatlanság. Az eladott érdi labdákból könnyű indulásgólokat szereztek a hollandok. Oguntoye fantasztikusan kezdett az ÉRD kapujában, ő tartotta egál környékén az eredményt. Az első negyedórát követően feljavult az ÉRD, a gyorsindulásokat góllal sikerült befejezni, a védekezés egyre keményebbé és határozottabbá vált. Ennek eredményeképp 10-7-re sikerült fordítani, hat perc után lőtt újra gólt az ellenfél. A félidő utolsó öt percében négy kettes védekezésre váltott Szabó Edina, amivel tovább nőtt az érdi előny, a szünetre hat gólos fórban mehettünk.
A fiatal holland csapat lelkesen kézilabdázott a fordulást követően, hátrányban sem adták fel a mérkőzést. Némileg lelassult támadásban az ÉRD, felkeményedett a hazaiak védekezése. A félidő első felében csak háromszor tudtuk bevenni a Dalfsen kapuját, Kovács Anna akciógólja mellett két Wolf büntető jelentett érdi gólt.
Az ellenfél szép fokozatosan döntetlenig tornázta fel magát a 46. percre, ez az eredmény azonban őket zavarta meg jobban. Tíz perc holland gólcsend, hat érdi találat következett, Kovács Anna két gólját Triscsuk, Koren, majd Bognár két gólja követte. Közjátékoktól sem volt mentes a hajrá, percekig állt a játék egy vitatott ítélet miatt, egy másodperccel ment hamarabb pályára egy érdi kiállított a zsűriasztal hibájából. Az utolsó négy percben három hazai találat született, amivel szoros győzelmet értünk el Hollandiában.
Oguntoye kiváló teljesítménye, a jó érdi védekezés, Triscsuk Krisztina, majd Kovács Anna góljai, Wolf magabiztos hétméteresei győzelmet értek idegenben is. Így egy lépéssel közelebb vagyunk a továbbjutáshoz, előnyben várhatjuk a visszavágot. Azonban ahogy arra számítani lehetett, a párharc nem lefutott, a továbbjutás kérdése Érden dől el.
Negyedik helyen fordulunk az őszt követően a bajnokságban, továbbjutott csapatunk a Magyar Kupában és a Kupagyőztesek Európa Kupájában is.
Szerdán hazai pályán kezdte meg szereplését az ÉRD a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Csapatunk már a félidőben hét góllal vezetett, és magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a Békéscsaba ellen.
ÉRD Magyar Kupa góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon 2P - Kétperces büntetés
Szombaton Dunaújvárosban nyert bajnoki rangadót az ÉRD, kiváló játékot nyújtva. A szoros első félidő hajrájában átvette csapatunk a vezetést, és a második félidőben egyértelműsítettük fölényünket, hétgólos győzelmet aratva idegenben.
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
Utánpótlás
Serdülő csapatunk múlt hétfőn ötödik győzelmét szerezte a bajnokságban, amivel magabiztosan nyolcadikak az idén még négy fordulót lejátszó érdi fiatalok. Szintén hétfőn játszott U10-es együttesünk az Országos Gyermekbajnokságban, hazai pályán a Battyhány Tornacsarnokban egy győzelem és egy vereség volt a mérlegük Kisgergely Csilla és Kemény Andrea tanítványainak. Szombat délután Dunaújvárosban, az akadémisták mindkét korosztályban legyőzték az ÉRD utánpótláscsapatait.
Az elmúlt hét ÉRD mérkőzései
2013. november 18. hétfő
OGYB U10 | Budai Farkasok UKC – ÉRD 12:7 (5:4) OGYB U10 | ÉRD – Angyalföldi SI 9:7 (2:1)
OSB Leány E | Tököl KSK - ÉRD 17:34 (8:15)
2013. november 20. szerda
MK 4. forduló | ÉRD – Békéscsabai ENK SE 32:19 (17:10)
2013. november 23. szombat
NBI Ifjúsági | Dunaújvárosi KA – ÉRD 29:26 (15:12)
NBI Junior | Dunaújvárosi KA – ÉRD 42:34 (21:18)
NBI Felnőtt | Dunaújvárosi KA – ÉRD 27:34 (14:17)
 
HAJRÁ ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink