Európai élcsapatok a Magyar Kupa négyes döntőben

A Török Bódog Magyar Kupa szervezőinek hivatalos sajtóközleménye: A Magyar Kupa FINAL4 négy résztvevő csapata közül három jelenleg is versenyben van egy-egy európai kupasorozatban: a Győri Audi ETO a BL negyeddöntőben, az FTC Rail-Cargo Hungaria a KEK elődöntőben, az ÉRD pedig az EHF-Kupa elődöntőben szerepel a következő hetekben.
 
 
Rangos eseményt várhatnak a női kézilabda szurkolók a hétvégére az Audi Aréna Győrben megrendezésre kerülő Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőn. A kupasorozat végjátékának programja:
 
március 28. - elődöntők:
 
15:45 FTC Rail-Cargo Hungaria - MTK Budapest
17:45 Győri Audi ETO - ÉRD
 
március 29. - helyosztók:
 
13:45 bronzmérkőzés
15:45 döntő
 
Vetési Iván MKSZ-elnök is kiemelte az esemény rangját: 'Igazi elitmezőny csap össze a trófeáért Győrött, hiszen a címvédő, kétszeres BL-győztes házigazda Audi ETO idén is harcba száll a Bajnokok Ligája győzelemért, az FTC Rail-Cargo Hungaria KEK-elődöntőre készül, míg az ÉRD az EHF-Kupában jutott be a legjobb négy közé. Üde színfolt a mezőnyben az MTK Budapest csapata, amely nyilvánvalóan szeretné megnehezíteni ellenfelei dolgát. A mezőnyt elnézve tehát nem csupán a Magyar Kupa négyes döntőjéről beszélhetünk, hanem egyfajta európai Szuperkupa erősségű eseménynek lehetünk tanúi a hétvégén.' - nyilatkozta.
 
Mind a négy érintett edző komolyan készül a megmérettetésre, hiszen a Kupa és az esemény rangján túl, a hétvége fontos pont a további hazai és nemzetközi meccsekre való felkészülésekben.
 
Elek Gábor, az FTC Rail-Cargo Hungaria vezetőedzője kiemelte: 'Azáltal, hogy Győrben kerül megrendezésre a FINAL4, a döntőbe jutás mindenképpen kötelező számunkra. Azon leszünk, hogy ott is meg tudjuk mutatni a hazai mérkőzésen nyújtott játékunkat és eredményességünket. Arra készülünk, hogy minél közelebb kerüljünk a kupához.'
 
Az ÉRD vezetőedzője, Szabó Edina így készíti csapatát a hétvégére: „A klub történetében először jutottunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ami mind a csapatnak, mind pedig Érd városának nagy dicsőség. Fontos verseny számunkra a Magyar Kupa, melyben célunk a minél jobb eredmény elérése, az európai kupaindulást jelentő hely megszerzése. Az elmúlt hetekben sűrűn követték egymást a mérkőzések, így most elsősorban a játékosok fizikai felfrissítése a feladatunk. A szombati elődöntő, és a vasárnapi helyosztó között nagyon kevés az idő, nehéz a játékosok regenerációját biztosítani, , de ez a többi csapatra is érvényes természetesen.'
 
Az MTK Budapest tisztes helytállásra készül minden teher nélkül: 'A papírforma nem ad nekünk esélyt a hétvégére. Minden csapattal játszottunk már kétszer, minden alkalommal vereséget szenvedtünk. Ha a játékosállományokat nézzük, akkor ezen nincs is mit csodálkozni. Úgy készülünk, hogy tisztességesen helyt álljunk, de a fő cél inkább az, hogy felkészüljünk a rájátszás mérkőzéseire. Április 11-én a Mosonmagyaróvár, 25-én a Vác, május 2-án a Szeged ellen játszunk, majd jönnek a visszavágók. Szeretnénk bent maradni az NB I-ben.' - mondta el Stranigg Ferenc vezetőedző.
 
 
Amros Martín, a Győri Audi ETO vezetőedzője az alábbiak szerint készül: 'Igazán érdekesnek és színvonalasnak ígérkezik a hétvége, hiszen a négy csapatból három versenyben van az európai kupasorozatokban, és ez nagy dolog, ez a magyar kézilabda erejét mutatja. Továbbá az MTK is jól teljesített a szezonban, tehát kemény, erős mérkőzésekre számítok. Az ETO életében fontos szerepe lesz ennek a tornának, hiszen a BL-sorozatban az év legfontosabb meccsei előtt állunk, és ezek a mérkőzések is nagyon jól szolgálják a csapat összeérését. A válogatott hét során az otthon maradó játékosaink két nap pihenőt követően, a junior - ifi csapattal edzettek, délelőtt inkább fizikai felkészítés zajlott, délután pedig kézilabda. Ennek célja, hogy a játékosok formában maradjanak, és a válogatottak visszatérését követően azonos edzettségi szinten a teljes csapat. Szerencsére a válogatott játékosaink egészségesen és fitten tértek haza, és a Négyes Döntő hetében folytatni tudjuk a céltudatos felkészülést, fizikai és taktikai értelemben is.'
 
A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőre jegyek vásárolhatóak személyesen a győri Látogatóközpontban (Baross u. 21.), vagy online a www.jegymester.hu oldalon, továbbá a helyszínen is. A jegyek ára szombaton egységesen 1500Ft, vasárnapra 4000Ft. 

Támogatóink

Médiapartnereink