Ezüstérmet nyert Pest megye felnőtt csapatunk

Pest megye felnőtt csapatunk a dobogó második helyét szerezte meg a bajnokság küzdelmeiben hétvégén. A magyar, szerb és svéd válogatott játékosainkkal soraiban kvalifikálta magát a decemberi Európa-bajnokságra.

A magyar női kézilabda-válogatott Janurik Kingával, Kisfaludy Anettel, Szabó Laurával és Tóth Gabriellával a keretben Koszovó (37:15) és Fehéroroszország (30:22) ellen is nyert, így a csoport első helyén jutott ki a kontinensviadalra. Anett három, Gabi kettő, Laura pedig egy találattal, Kinga pedig remek védésekkel segítette a nemzeti csapatot. Krpez Slezák Katarina hat góllal a szerb válogatott legeredményesebb játékosa volt a Feröer-szigetek ellen győzelemmel megvívott találkozón, mellyel Szerbia is kvalifikálta magát az Eb-re. Jobbszélsőnk válogatottja utolsó csoportmérkőzésen szintén hat találattal vette ki részét Macedónia legyőzéséből. Svédország Jamina Roberts-sel soraiban jobbnak bizonyult Macedónia és a Feröer-szigetek ellen is. Balátlövőnk összesen tíz góllal segítette csapatát a sikeres kvalifikációban.

 

Pest megye felnőtt együttesünk egy góllal maradt alul a bajnokság döntőjében, így az ezüstérem került lányaink nyakába. U11-es lányaink a szezon utolsó két bajnokiját is sikerrel vívták meg a hétvégén. Gratulálunk az ezüstéremhez és a győzelmekhez!

 

A hét ÉRD eredményei:

2018. juniús 2., szombat

Pest megyei nő felnőtt | ÉRD II - Kántor Anikó SE 29:30 (15:14)

 

2018. juniús 3., vasárnap

U11 Kovács L. régió F csoport | ÉRD - GVM Europe-Vác 20:10 (12:3)

U11 Kovács L. régió F csoport | Inárcs-Örkény KC - ÉRD 15:22 (4:11)

 

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink