Fájó vereség

Junior csapatunk szombaton a Fehérvár KC együtteséhez látogatott. Az első félidőben összeszedett hétgólos hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni, így 31:24-es vereséget szenvedtünk.
 
A találkozó elején Szabó Laura és Csőregi Bettina góljaival tartani tudtuk a lépést a hazai csapattal (7:4). Technikai hibáinkat és pontatlan támadásbefejezéseinket kihasználva azonban a 11. percben 9:5-re vezetett ellenfelünk. Támadásban remekül megjátszva a falban Szabó Laurát két gólra felzárkóztunk (12:10). A 20. percet követően azonban nyolc percig nem tudtuk bevenni ellenfelünk kapuját, így a szünetre 18:11-es állásnál vonultak a csapatok. A második játékrész elején Takács Kitti góljaival közelebb kerültünk a hazai csapathoz. Védekezésben nem tudtuk megállítani a fehérvári átlövőket, így hat gólnál kevesebbre nem tudtuk csökkenteni a hátrányunkat (23:17). A második félidő hajrájában Turi Orsolya lerohanásból háromszor is eredményes volt, így végül 31:24-es vereséget szenvedtünk. 
 
 
 
 
 
 
Megszorongattuk a Ferencvárost, kétgólos győzelemmel jutott a Fradi a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.
 
 
Az elmúlt három év sorsolása úgy hozta,hogy mindig a kupagyőztes Győri Audi ETO KC állította meg csapatunkat a Magyar Kupában, most a címvédőt elkerültük, azonban a bajnoki ezüstérmes Ferencváros várt ránk a negyeddöntőben.
 
Vendég büntetővel és Szvetlana Gridnyeva védéssel, mégis a kipattanóból szerzett Fradi góllal indult a találkozó. A harmadik perc végén rögtön fordítottunk, ráadásul Szekeres Klára lerántásáért kiállítást is ítéltek a játékvezetők. Emberelőnyben jól védekeztünk, de az ötödik perc végén egyenlítettek a fővárosiak. Cifra a hetedik percben már második kiállítását kapta, az emberelőny alatt Tomorit őriztük külön emberfogással védekezésben. Triscsuk Krisztina gólerősen kezdte a találkozót, tíz perc alatt háromszor is eredményes volt.
 
ÉRD - FTC-Rail Cargo Hungaria
 
A zöld-fehérek a mérkőzés középső harmadában játszhattak először emberelőnyben, amiből a mérkőzésen először kétgólos előnyt szereztek (5:7). Janurik Kinga állta a vendég lövések útját, így nem nőtt a különbség. A Ferencváros gyorsított a játékán, de ez a hibák számának növekedésével is együtt járt. Szabó Edina időkérését újabb Triscsuk gólok követték, amivel folyamatosan tartottuk a szoros állást. Ismét emberelőnybe kerültünk, de a különbség nem csökkent.
Kovács Anna is feliratkozott a gólszerzők listájára, mégpedig egy remekbe szabott átlövéssel. Ami előnyben nem sikerült, az teljes létszámnál igen, egyenlítettünk (10:10). Újra emberelőnybe kerültünk, már negyedszer a találkozón. Triscsuk zseniálisan kézilabdázott, sokadszor is ő volt a befejező ember. A közönség egy emberként buzdította a lányokat, egyre jobb volt a hangulat a csarnokban. Időntúli büntetővel zárult a félidő, így szűk egygólos vendégelőnnyel pihentek a csapatok. Az első félidőben felnőtt az ÉRD a feladathoz, rangadóvá tettük a Magyar Kupa negyeddöntőt.
 
ÉRD - FTC-Rail Cargo Hungaria
 
Két gyors Szucsánszki góllal indult a második harminc perc, így először lett három a különbség (12:15). A fővárosi együttes gyorsindulásgólokkal növelte előnyét a félidő első öt percében (13:17). Schatzl Nadine és Sara Vukcevic góljaival feleztük a hátrányt, továbbra sem adtuk fel továbbjutási reményeinket. A negyvenedik percben azonban időt kellett kérnie Szabó Edinának, megint néggyel ment a Fradi (15:19).
Oguntoye a félidő elején váltotta Janurikot, aki tíz perc után újra kapuba állt. A sáncon megpattanóval nem volt szerencséje kapusunknak, 16:21-re lépett meg az ellenfél. Két Bognár gól hozta ismét látótávon belülre csapatunkat a félidő derekán (18:21). Négy-kettes védekezésre váltottunk, Bognár és Vukcsevics léptek feljebb, az érdi kapuban azonban nem jöttek a várt bravúrok (20:25).
 
ÉRD - FTC-Rail Cargo Hungaria
 
Úgy kezdődött a mérkőzés utolsó tíz perce, hogy még nem dőlt el a továbbjutás kérdése. Két újabb ferencvárosi góllal 21:28 lett az állás, így csak egy csodával felérő felzárkózással lehetett volna fordítani. Ehhez jóval közelebb kerültünk Klivinyi Kinga triplájával, ami után időt is kért az FTC vezetőedzője (24:28). Éppen ő pattintotta a kapufára az érdi büntetőt, majd Tomori gólja nyugtatta meg a vendégeket az 55. perc elején, Szekeres Klárát pedig kiállították (24:29). Egy nullra nyertük az emberhátrányt, majd Oguntoye Viktória fogott ziccert, Kovács Anna végigvitte az indulást a másik oldalon (26:29). Pena büntetőből továbblőtte az FTC-t, az ötvennyolcadik percben végleg eldőlt a találkozó. Triscsuk érdi pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta az első félidőben, de csak a mérkőzés legvégén született meg a tizedik gólja.
Idei legjobb mérkőzésünket játszottuk a Ferencváros ellen. Bár a hatalmas bravúr elmaradt, helyt álltunk hazai pályán az esélyesebb fővárosiakkal szemben. Hátrányban sem adtuk fel egyetlen percre sem, amit a szurkolók vasttapssal köszöntek meg.  A válogatottak programja miatt először az évben hosszabb szünet következik, áprilisban lépünk legközelebb pályára a bajnoki elődöntőben, ott a Győri Audi ETO KC lesz az ellenfél.
Több, mint egy hónap szünetet követően, vasárnap Egerben győzelemmel folytattuk az NBI alapszakaszának küzdelmeit.
A mérkőzés elején hamar ellépett együttesünk, a félidőig sikerült ötgólos előnyt kidolgozni. A különbség helyenként nőtt a fordulás után, végül azonban öt góllal nyertünk. A legeredményesebb ÉRD játékos Klivinyi Kinga volt hat találattal. A keret minden tagja pályára lépett, sőt minden mezőnyjátékos gólt is szerzett a találkozón.
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
Utánpótlás
Győzött mindkét utánpótláscsapatunk is, egyik csapatunk győzelme sem forgott veszélyben, de a juniorok meccsét szorosabbá tudták tenni a hazaiak. Mindkét korosztályban tíz ponttal áll a bajnokságban az ÉRD és ez a kilencedik helyet jelenti számunkra.
A hét ÉRD mérkőzései
2013. december 29. vasárnap
NBI Ifjúsági | Eszterházy KFSC – ÉRD 23:34 (11:17)
NBI Junior|  Eszterházy KFSC – ÉRD 26:30 (12:18)
NBI Felnőtt |  Eszterházy KFSC-Globál Safe – ÉRD 27:32 (14:19)
HAJRÁ ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink