Folytatás Kisvárdán

A rövid válogatott szünetnek lassan vége, így hétvégén folytatódik a bajnokság. Szombaton 18 órától, a K&H Liga 17. fordulójában Kisvárdán lépnek pályára az érdi lányok.

A legfontosabb változás a hazai csapat háza táján, hogy szűk egy hónappal ezelőtt, az MTK elleni mérkőzést követően a Kisvárda menesztette vezetőedzőjét, Bakó Botondot. A csapat a következő fordulóban sorozatban három elveszített meccs után pedig ismét nyerni tudott. Karnik Szabináék a Budaörs otthonában győztek 27-25-re, Juhász Gréta pedig még a hét csapatába is bekerült. Az együttest egyébként a szezon végéig Bányász-Szabó Valéria szakmai vezető és Dévényi János utánpótlás szakágvezető irányítja majd.

A Kisvárda több kézilabdázója is pályára lépett hazája válogatottjában a szünet alatt. Veronika Habánková és Nikoleta Trúnková szlovák színekben, míg Tamara Radojevics a Szerbia-Horvátország mérkőzésen játszott. Mindegyik játékos gólokkal segítette nemzeti csapatát a felkészülési meccseken.

A jövő évi keret is már alakul a szabolcsi gárdánál. Habánkova bejelentette, hogy nyáron hazatér és Nagymihályiban folytatja pályafutását.  Az átlövőhöz hasonlóan távozik Udvardi Laura is az együttestől. Emellett hatan már hosszabbítottak: Juhász Gréta, Karnik Szabina, Mérai Maja, Siska Pálma és a két kapus Mátéfi Dalma és Leskóczi Boglárka, valamint érvényes szerződéssel rendelkezik Akiyama Natsumi és Nikoleta Trúnková.

Ősszel Érden az első félidő után még két gólos előnyben voltunk, de végül fordított és kevés gólt hozó találkozón, 23-21-re nyert a Kisvárda. Ellenfelünk egyébként sem talál sokszor az ellenfelek hálójába, 366 góllal, 16 forduló alatt a második legkevesebb gólt szerezte, de a védekezésben jobban teljesesít. A góllövőlistán sincs az első 20 között várdai játékos, Akiyama Natsumi a legeredményesebb 55-tel. Őt követi Karnik Szabina (50) és Juhász Gréta (39). A Kisvárda így a 9. helyen áll a tabellán, 6 győzelemmel és 10 vereséggel.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
Kisvárda Master Good SE – ÉRD
Kisvárda, Városi Sportcsarnok

2023. március 11. (szombat) 18:00

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink