Győzelem a Budaörs Handball otthonában

A hét utolsó napján NB I-es felnőtt csapatunk a Budaörs otthonából hozta el a két pontot, utánpótlás együtteseink közül pedig négy is nyert a mögöttünk hagyott héten.

A hónap utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzésén a „Rózsaszín október” kampány keretén belül a Budaörs Handball elleni mérkőzésen a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet a két csapat. A mérkőzés első találatát Mireya González Álvarez szerezte átlövésből, majd második gólunkat Klivinyi Kinga lőtte szintén a szaggatottról. A folytatásban Katarina Krpez Slezak kétszer egymás után volt eredményes, majd az első tíz perc végére Tóth Gabriella alakította 4:6-ra az állást. A játékrész középső harmadában szerb jobbszélsőnk két értékesített büntetőjének, valamint Coralie Lassource és Mariama Signaté akciógóljainak köszönhetően megdupláztuk előnyünket (7:11). A félidő hajrájában balkezeseink, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez növelték találataink számát, míg a játékrész utolsó találatát Kisfaludy Anett jegyezte (11:15). A fordulás után Gávai Szonja a szélről, Szabó Laura pedig egy kipattanót értékesítve talált a kapuba, majd Klivinyi Kinga és Kiss Nikolett átlövésből szerzett gólt. A félidő közepén két budaörsi találat ellenében lányaink hatszor vették be ellenfelünk kapuját, így a 49. percben 19:28-ra növeltük előnyünket. A mérkőzés utolsó perceiben Jamina Roberts felállt fal ellen és lerohanás végén is eredményes volt, míg a mérkőzés utolsó góljait Tóth Gabriella és Mireya González Álvarez lőtték (24:34).

ÉRD NB I góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

Ifjúsági és serdülő I. osztály csapataink is a DKKA korosztályos csapatait fogadták az ÉRD Arénában, de a pontszerzés nem sikerült korosztályos lányainknak. Serdülő III. osztályú együttesünk a Kecskeméti NKSE, ifjúsági III. osztályú csapatunk pedig a FTC II-Allimax ellen nyert, míg U11-es lányaink egy győzelemmel és egy döntetlennel zárták a hétvégi fordulókat. Pest megye ifjúsági lányaink hazai pályán szenvedtek vereséget az Albertirsa SE ellen, ellenben felnőtt csapatunk nyolcgólos győzelmet ért el a Batthyány Tornacsarnokban. Gratulálunk a győzelmekhez!

 

Az elmúlt hét ÉRD mérkőzései:

2017. október 18., szerda

Serdülő III. osztály | ÉRD II - Kecskeméti NKSE 37:7 (15:2)

 

2017. október 21., szombat

U11 Kovács L. régió B csoport | Budai Farkasok - ÉRD 5:29 (3:15)

U11 Kovács L. régió B csoport | Szigetszentmiklós NKSE  ÉRD 11:11 (5:5)

 

Ifjúsági III. osztály | ÉRD II - FTC II-Allimax 31:27 (16:12)

 

Serdülő I. osztály | ÉRD - DKKA 22:37 (13:15)

 

Ifjúsági I. osztály | ÉRD - DKKA 30:38 (17:23)

 

2017. október 22., vasárnap

Pest megye ifjúság | ÉRD III - Albertirsa SE 26:36 (12:17)

 

Pest megyefelnőtt | ÉRD II - Albertirsa SE 34:26 (20:15)

 

NB I Felnőtt | Budaörs Handball - ÉRD 24:34 (11:15)

 

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink