Győzelem Budaörsön

Nagyszerű szurkolótáborunk támogatása mellett, gyors lerohanásgólokat szerezve 22:34-es győzelmet arattak lányaink a Budaörs csapata ellen, melyen Bernát Dorina megszerezte első NB I-es gólját a felnőttek között.  
Második idegenbeli mérkőzésünkön Budaörsön lépett pályára csapatunk. A szomszédvárak összecsapásán Klivinyi Kinga két gyors találatával tett szert előnyre csapatunk. A 10. percre 1:7-es előnyre tettünk szert Barján Bianka találataival, melyet jól záró védekezésünkből vezetett lerohanásokból szerzett. Ellenfelünk több, mint tíz percig nem tudta bevenni kapunkat, köszönhetően Janurik Kinga bravúros védéseinek. Szvetlana Gridnyeva szezonbeli negyedik bajnoki mérkőzésün is büntetőt hárított, míg a túloldalon Katarina Krpez Slezak nem hibázott a hétméteres vonalról. Szerb jobbszélsőnk újabb értékesített büntetőjével a huszadik percre fordulva 10 gól volt az előnyünk. Mireya González Álvarez remek indulócsel után talált a kapuba, Fekete Bozsana pedig egy remek indítást váltott gólra, beállítva a 9:19 félidei állást.
A fordulást követően Klivinyi Kinga szerezte első találatunkat emberhátrányban. Támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva ellenfelünk öt találatra csökkentette a hátrányát, majd Mariama Signaté volt eredményes egy átemelést követően, majd átlövésből is a kapuba talált francia balátlövőnk. A játékrész közepén, az első félidőhöz hasonlóan tíz percig megóvtuk kapunkat a budaörsi góloktól, míg lányaink zsinórban hatszor voltak eredményesek. A 43. percben fiatal jobbszélsőnk Bernát Dorina debütált a felnőttek között az NB I-ben, majd első labdaérintéséből a kapuba is talált, visszaállítva a tízgólos különbséget. Kapunkban a bravúrokat bemutató Janurik Kingát Szvetlana Gridnyeva váltotta, a Szabó Laura által kiharcolt hétméterest pedig Mireya González Álvarez értékesítette. A mérkőzés hajrájában fiataljaink is szerepet kaptak a 22:34-es győzelmünkkel záruló összecsapáson. Lányaink legközelebb szerdán lépnek pályára, ellenfelünk a Mosonmagyaróvári KC SE csapata lesz. A mérkőzésre jegyek már kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán.
 
 
 
 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk ugyan nem játszott mérkőzést a héten, azonban NB I/B-s csapataink és utánpótlás együtteseink több, mint tíz mérkőzésen léptek pályára.
Az Eb-selejtezők miatt NB I-es felnőtt csapatunk nem lépett pályára a mögöttünk hagyott héten, azonban két játékosunk, Janurik Kinga és Katarina Krpez Slezak is meghívót kapott nemzeti válogatottakba. A bajnoki góllövőlistát vezető jobbszélsőnk Katarina Krpez Slezak négy, illetve hét gólt szerezve járult hozzá a szerb válogatott sikereihez Ukrajna, valamint Olaszország ellen.
 
NB I-es utánpótlás csapataink nem tudták megismételni a felnőtt együttes múlt szombati sikerét, és pont nélkül maradtak a DVSC-TVP ellen. NB I/B-s csapataink a Szekszárdi FGKC csapatát fogadták a bajnokság 4. fordulójában, és ugyan felnőtt csapatunk nem bírt a bajnokságot vezető együttessel, azonban junior együttesünk zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg a hétvégén. U10-es csapatunk is megkezdte szereplését a Kisiskolásbajnokságban, sőt egy vereség mellett kétszer nyertek lányaink.  Az U13-as bajnokságban szereplő csapataink egymással is megmérkőztek a hétvégén, melyet követően ÉRD 2002 együttesünk továbbra is vezeti is a bajnokságot, míg ÉRD 2003-as csapatunk a harmadik helyen áll. Bp. I. osztályban szereplő ÉRD III-as csapatunk a Hort SE II ellen aratott győzelmével már a második helyet foglalja el a tabellán. Gratulálunk!
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. október 7. szerda
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - DVSC-TVP 15:32 (9:15)
 
NB I Junior | ÉRD - DVSC-TVP 28:34 (16:17)
 
2015. október 10. szombat
 
U10 Kovács László régió | ÉRD - Gyömrő VSK 8:12 (5:10)
U10 Kovács László régió | Diósdi DSE - ÉRD 1:16 (0:9)
U10 Kovács László régió | ÉRD - Vecsés SE 13:9 (7:4)
 
2015. október 11. vasárnap
 
U13 Kovács László régió D | ÉRD 2002 - ÉRD 2003 9:14 (5:8)
U13 Kovács László régió D | Budaörs KC I - ÉRD 2002 21:17 (12:7)
U13 Kovács László régió D | Budaörs KC II - ÉRD 2003 10:24 (4:11)
 
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - Szekszárd FGKC 25:22 (12:13)
NB I/B Felnőtt | Haladás-ÉRD II - Szekszárd FGKC 17:40 (10:20)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÉRD III - Hort SE II 25:23 (15:14)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink