Győzelem a párharc első mérkőzésén

Csapatunk nagyszerű közönségünk előtt 30:26-os győzelmet ért el az Issy Paris Hand együttese ellen a párharc első mérkőzésén.

 
Lányaink az európai kupaporondon is megkezdték szereplésüket az idei szezonban. Az EHF-Kupa második selejtezőkörének első mérkőzésén az Issy Paris Hand együttesét fogadtuk az ÉRD Arénában. A mérkőzésen első találatunkat Katarina Krpez Slezak szerezte gyors lerohanás végén, 1:1-re alakítva az állást. Klivinyi Kinga átlövésgóljával ismét döntetlen volt az eredmény, majd két vendég találat következett (2:4). Az első negyedóra elteltével, 5:5-nél egyenlítettünk, amikor Mireya González Álvarez bejátszását Katarina Krpez Slezak értékesítette. Egy minutummal később szerb jobbszélsőnk góljával átvettük a vezetést, majd emberhátrányban Kisfaludy Anett növelte 7:5-re az előnyünket. Ellenfelünk tíz percig nem tudta bevenni jól záró védőfalunk mögött több lenyűgöző védést is bemutató Janurik Kinga kapuját. Lányaink ez idő alatt még négyszer voltak eredményesek, mellyel 11:5-re alakult az állás a játékrész utolsó tíz percére fordulva. Az Issy Paris ugyan három találatot ledolgozott hátrányából, de közelebb nem tudott kerülni, köszönhetően Katarina Krpez Slezak akciógóljának és értékesített hétméteresének, így háromgólos előnnyel zártuk az első félidőt (13:10).
 
A második játékrészt emberelőnyben kezdte ellenfelünk, de Janurik Kinga védte a szélről érkező lövést, majd Klivinyi Kinga átlövésből talált a kapuba. A következő öt percben kimaradt helyzeteink miatt egy Andjela Bulatovic gól volt öt párizsi gól ellenében, így a 37. percben 15:15-ös döntetlen állt az ÉRD Aréna kijelzőjén. Szurkolóink biztatása mellett Klivinyi Kinga újabb találatával visszavettük a vezetést, majd 17:17 után Mariama Signaté, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak volt eredményes egymás után, mellyel 20:17-re alakult az állás. A játékrész derekán vendégeink nyolc perc alatt egyszer tudták bevenni Janurik Kinga kapuját, így együttesünk újabb zsinórban szerzett három góllal 23:18-ra vezetett. A folytatásban felváltva születtek a gólok, így a párharc első mérkőzésének utolsó öt percére ötgólos előnnyel érkeztünk (27:22). Egy remek figura végén Kisfaludy Anett talált be a kapuba Klivinyi Kinga bejátszása után, majd Katarina Krpez Slezak értékesítette büntetőjét, így az 58. percben 29:23-ra vezettünk. Ellenfelünk két akciógóljára Katarina Kprez Slezak a lefújás előtt tizenhárom másodperccel válaszolt hétméteresből, azonban a vendégek a dudaszó pillanatában még betaláltak, kialakítva a 30:26-os végeredményt. A párharc visszavágójára egy hét múlva, vasárnap 17 órakor kerül sor Párizsban. Hajrá ÉRD! 
 
 
 
 
 
 
EHF-Kupa 2. forduló
Időpont: 
2016. október 16. 17:30

30

(13)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 6/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
3
8
Katarina Krpež-Šlezák 12 (4)
2
1 (1)
1
1
2
Issy Paris Hand
2
2
1
1
2
1
1
9
4
3 (1)

26

(10)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző
MOREL Pablo

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Roberto Scevola (ITA), Tal Alperan (ITA)

Támogatóink

Médiapartnereink