Győzelem a párharc első mérkőzésén

Csapatunk 29:22-es győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének első összecsapásán.

 
Csapatunk az EHF-Kupa harmadik, egyben utolsó selejtezőkörének első mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász KA együttesét fogadta az ÉRD Arénában. A mérkőzés elején Solti Gábor törzsszurkolónkat köszöntöttük 60. születésnapja alkalmából, és szurkolótársai ajándékaként végezhette el a kezdődobást. A találkozó második percében Andjela Bulatovic szerzett vezetést, majd a vendégek gólját követően Klivinyi Kinga kétszer átlövésből talált a kapuba, melyek között montenegrói irányítónk is eredményes volt, öt perc elteltével 4:1-re vezettünk. A jól záró védőfalunk mögött több lenyűgöző védést is bemutató Janurik Kinga kapuját tíz minutum alatt kétszer vette be a Dunaújváros, így Klivinyi Kinga újabb két szaggatottról szerzett találatával hatgólosra növeltük előnyünket (10:4). A teltházas ÉRD Arénában Klivinyi Kinga bejátszását Kisfaludy Anett váltotta gólra, majd Mariama Signaté kilenc méterről vette be Oguntoye Viktória hálóját (13:6). A játékrész hajrájában Katarina Krpez Slezak és Kisfaludy Anett növelte találataink számát, így az első harminc perc végeztével 15:9-cel vonulhattunk szünetre, szurkolóink pedig várhatták a 'mázlista pólók' kilövését.
A második félidő a vendégek góljával indult, de ezek után Mireya González Álvarez kétszer, míg Katarina Krpez Slezak és Klivinyi Kinga egyszer-egyszer voltak eredményesek (19:11). A folytatásban Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított, majd a 42. percben Klivinyi Kinga góljával 20:15 állt az eredményjelzőn. Ez után Mireya González Álverez és Klivinyi Kinga akcióból, Katarina Krpez Slezak pedig büntetőből talált be (22:17). Kisfaludy Anett a saját kilenceséről vette be az emberhátrányban hat mezőnyjátékossal támadó ellenfelünk kapuját, majd Mariama Signaté bejátszását is gólra váltotta válogatott beállónk, így az első felvonás utolsó tíz percének 25:19-es előnnyel vághattunk neki. A mérkőzés utolsó négy találatából hármat is lányaink szereztek, Mireya González Álvarez, Katarina Krpez Slezak és Barján Bianka révén, kialakítva a 29:22-es végeredményt. A párharc visszavágójára egy hét múlva, szombaton kerül sor Dunaújvárosban, de ezt megelőzően a bajnokság küzdelmeiben a Budaörs együttesét fogadjuk kedden az ÉRD Arénában. Az utolsó 2016-os hazai mérkőzésünkre jegyek már kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán. Hajrá ÉRD!  
 
 
 
 
EHF-Kupa 3. forduló
Időpont: 
2016. november 12. 17:00

29

(15)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 5/4

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
4
8
Katarina Krpež-Šlezák 8 (4)
1
2
2
4
Dunaújvárosi KKA
1
1
2 (1)
1
4
5
5
3

22

(9)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 2/1

Vezetőedző
ZDRAVKO Zovka

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Ruud Geraets (NED), Paul Geraets (NED)

Támogatóink

Médiapartnereink