Győzelem a Viharsarokban

Csapatunk a bajnokság második fordulójában 25:20-ra nyert az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonában. Masszív védőfalunk mögött Janurik Kinga remekelt.  
Négy nappal a szezonrajtot követően már a második fordulóban lépett pályára csapatunk az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE vendégeként. A mérkőzés kezdetétől érdi dobszótól volt hangos a csarnok, melyben Andjela Bulatović révén szereztünk vezetést, majd Janurik Kinga remek védését követően Kisfaludy Anett lerohanásból volt eredményes. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a 17. percben Klivinyi Kinga átlövésből talált a kapuba, míg Mariama Signaté indítását Takács Kitti váltotta gólra, 5:8-ra alakítva ezzel az állást. A félidő hajrájára fordulva Barján Bianka góljával öt találat volt az előnyünk, ami Mariama Signaté blokkjának és Janurik Kinga parádés védéseinek köszönhetően nem csökkent. Yulia Khavronina előbb Gulyás Vandát hozta remekül helyzetbe, majd orosz átlövőnk talpról eleresztett lövésével beállította a félidei 8:14-es állást.
A fordulást követően Mireya González Álvarez harcolt ki hétméterest kettős emberhátrányban, amit Katarina Krpež Šlezak értékesített higgadtan (9:16). Alighogy kiegészült csapatunk, újra kettős emberhátrányba kerültünk, azonban így is növelni tudtuk előnyünket Klivinyi Kinga szélről szerzett góljával, valamint Szvetlana Gridnyeva hatástalanított büntetőjével. Védelmünk egyik oszlopa Andjela Bulatovic ugyan a félidő elején megkapta harmadik kétpercét, de a hazai csapat első akciógólját így is a játékrész 11. percében szerezte. A 47. percben Szvetlana Gridnyeva már a második hazai büntetőt védte, amit követően Klivinyi Kinga és Katarina Krpež Šlezak  góljaival 14:23-ra vezettünk. A kapuban Janurik Kinga valósággal megbabonázta a hazai játékosokat, válogatott kapusunk több ziccert is hárított, akit a hajrában Győri Barbara váltott. A második játékrész derekán fiataljaink is szerepet kaptak a 20:25-re megnyert találkozón, melyet Győri Barbara védése zárt le.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s junior együttesünk kiélezett mérkőzésen 25:22-es győzelmet aratott a Szekszárdi FGKC csapata ellen, megszerezve zsinórban harmadik győzelmét a bajnokságban.
 
A Rinyamenti KC elleni hazai, majd a Mohács ellen idegenban aratott győzelmet követően csapatunk a Szekszárdot fogadta az ÉRD Arénában. A mérkőzés első találatát ugyan a vendégek szerezték, de Németh Patrícia és Kerekes Vanda góljaival lányaink fordítottak. Nagyobb előnyre azonban nem tudtunk szeret tenni, a csapatok fej-fej mellett haladtak az első játékrészben. Németh Patrícia betörést követően talált a kapuba, míg Kertész Ramóna egy remek bejátszást váltott gólra, 7:7-re alakítva az állást. A félidő hajrájára fordulva egy találat volt az előnyünk, azonban a vendégcsapat zsinórban négy gólt szerezve megfordította az állást. Majd Németh Patrícia és Lízer Melinda találataival sikerült egy gólra csökkentenünk hátrányunkat a szünetre (12:13). A fordulást követően Szász Dóra találatával egyenlítettek lányaink, majd öt perccel később Lízer Melinda találatával már újra nálunk volt az előny (16:15). Csapatunk jól védekezve tartotta előnyét, Merő Dóra hétméterest is hárított, míg támadásban apróbb pontatlanságot vétve nem tudtuk növelni előnyünket. A hajrára azonban Reizinger Sára és Németh Patrícia találataival három találatra növeltük vezetésünket, de a szekszárdi csapat egymást követő három gólt szerezve egyenlített az 58. percben. Németh Patrícia két értékesített hétméteresével, valamint fiatal irányítónk átlövésből szerzett találatával csapatunk szoros végjátékban 25:22-es győzelmet aratott a bajnokság 4. fordulójában.
 
Gratulálunk!
 
 
 
 
 
A SERCODAK Dalfsen elleni Kupagyőztesek Európa-kupa nyolcaddöntőjének első, hollandiai összecsapására szurkolóink kizárólag on-line tudnak jegyet vásárolni!
 
Csapatunk 2016. január 9-én szombaton 19 órakor lép pályára a SERCODAK Dalfsen együttese ellen a Kupagyőztesek Európa-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozóra a csapatot elkísérő szurkolóink kizárólag on-line tudnak jegyet vásárolni. Ellenfelünk tájékoztatása szerint a mérkőzésen teltház várható, így aki nem szeretne lemaradni az összecsapásról, annak érdemes minél előbb jegyet vennie.
 
Jegyvásárlás az alábbi linkre kattintva lehetséges: 
https://www.ticketjames.com/nl/tickets/509-ehf-cupwinnerscup-sercodak-dalfsen-erd-handball-hun
 
Jegyárak:
 
16 év alatt, on-line: 5€
16 év felett, on-line: 10€
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink