Győzelemmel kezdtünk az EHF-Kupában

Felnőtt csapatunk az EHF-Kupa 3. selejtezőkörének első mérkőzésén 31:21-es győzelmet ért el az Issy Paris Hand együttese ellen a teltházas ÉRD Arénában, így tízgólos előnyt szereztünk a szombati visszavágóra.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is a francia Issy Paris Hand együttese ellen kezdtük meg szereplésünket az EHF-Kupa küzdelmeiben. A 3. selejtezőkör első mérkőzésén egy kivédekezett vendég akciót követően Janurik Kinga indításából Katarina Krpez Slezak szerzett vezetést együttesünknek. Az 5. percre fordulva szerb jobbszélsőnk és Andjela Bulatovic lerohanásból, Klivinyi Kinga pedig átlövésből talált a kapuba, 4:1-re alakítva az állást. A folytatásban Katarina Krpez Slezak ezúttal a szélről volt eredményes, míg montenegrói irányítónk újabb gyors ellentámadást fejezett be góllal. Jól záró védőfalunk mögött magyar válogatott kapusunk a tizenharmadik minutumban kapta a második gólját, míg lányaink felállt fal ellen Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak révén voltak eredményesek, szerb jobbszélsőnk pedig a büntetővonalról is a hálóba talált (9:2). A folytatásban átlövésből Mireya González Álvarez és Mariama Signaté révén vettük be Silje Solberg kapuját, Tóth Gabriella pedig talpról lőtt a kapuba (15:6). A 27. percben saját nevelésű beállónk, Szabó Laura gólja jelentette a tízgólos különbséget először a mérkőzés folyamán. A játékrész utolsó találatát Mariama Signaté szerezte kialakítva a 18:8-as félidei eredményt.

A második játékrész elején zsinórban négyszer voltunk eredményesek: Katarina Krpez Slezak, Gávai Szonja, Klivinyi Kinga és Andjela Bulatovic révén. A következő percekben két szélsőnk talált a kapuba, ezt azonban négy Issy Paris találat követett, miközben Julie Foggea a második büntetőjét is hárította a mérkőzésen (24:13). A játékrész közepén Kiss Nikolett és Jamina Roberts növelték találataink számát, de ezekre ismét négy vendég gól volt a válasz. Az utolsó tíz minutumra fordulva svéd balátlövőnk triplázott, így  29:18 állt az eredményjelzőn. A mérkőzésen két beállónk jegyezte utolsó góljainkat, Kisfaludy Anett középkezdésből talált a az üres párizsi kapuba, Szabó Laura pedig hétméteresből talált be, beállítva a 31:21-es végeredményt. Legközelebb szerdán, a FTC-Rail Cargo Hungaria ellen használhatja mindenki az új tapsolóját, hogy ismét maximális hangerővel vegyen mindenki részt a párharcban. Száraz idő esetén már 15:00-tól várunk Benneteket közös hangolódásra az ÉRD Aréna előtt, ahol nagyon finom hurkát, sült kolbászt és lángost tudtok venni, hogy legyen elég energiátok a szurkoláshoz. Hajrá ÉRD!

 

EHF-Kupa - 3. selejtezőkör 1. mérkőzés. forduló
Időpont: 
2017. november 11. 16:00

31

(18)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 2/2

Vezetőedző

ÉRD
2
2 (1)
4
1
3
1
2
4
Katarina Krpež-Šlezák 10 (1)
1
1
Issy Paris Hand
1
5
1
1
1
2
8 (1)
1

21

(8)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 3/1

Vezetőedző
Arnaud GANDAIS

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Lukas Frieser (CZE), Radoslav Kavulic (CZE)

Támogatóink

Médiapartnereink