Győzelmet ért a remek védekezés

A bronzcsata újrajátszott mérkőzésén az első negyed órában mindössze egy gólt kapva, a szünetre ötgólos előnnyel vonulhattunk. A második játékrészben növeltük előnyünket, és végül 26:18-as győzelmet arattunk a ÉRD Arénában.
 
A szerdán félbeszakadt bronzcsata első, a szezon utolsó hazai mérkőzésén Mariama Signaté szerezte a mérkőzés első találatát, és ezáltal a vezetést is csapatunknak a 7. percben. Szekeres Klára és Mariama Signaté már az első percekben áthatolhatatlan falként tornyosult a vendégek átlövői elé, és Janurik Kinga bravúrosan védett. Újabb kivédekezett vendég támadást követően Klivinyi Kinga passzából Kisfaludy Anett növelte az előnyünket (2:0). Ellenfelünk a 9. percben szerezte első találatát, ráadásul Bulath Anita hétméteresből sem tudott túljárni Szvetlana Gridnyeva eszén. Támadásban előbb egy remekül kijátszott figura végén Pálos-Bognár Barbara maradt üresen a hatos vonalon, majd Schatzl Nadine egy kipattanót összeszedve ejtett a kapuba, ezzel ötgólosra növelve előnyünket az első negyed óra végére (6:1). Ellenfelünk két perccel később talált másodszor a kapunkba, és emberelőnyben még háromszor eredményesek voltak a vendégek (6:5).  Ezt követően azonban remek védekezésünk mellett támadásban is eredményesen játszottunk, ennek köszönhetően hat találatunkra egyetlen dunaújvárosi gól volt a válasz (12:6). Hétméteresből ugyan szépített ellenfelünk, de a szünetre így is ötgólos előnnyel mehettünk. (12:7).
A szünetet követően ott folytatták lányaink, ahol abbahagyták. Védekezésben jól zártunk, Janurik Kinga bravúrosan védett, így Katarina Krpez és Klivinyi Kinga révén növelni tudtuk az előnyünket (14:7). Ugyan ellenfelünk többször is faragott hátrányából, de remekül megkomponált támadások végén, és Katarina Krpez révén hétméteresből is eredményesek voltunk, ezzel megtartva 6 gólos előnyünket. Lányaink a közönség biztatásával a hátuk mögött emberhátrányban sem adták négy gól alá a vezetést, ráadásul fél percen belül előbb Mariama Signaté szerzett újabb átlövés gólt, majd egy labdaszerzést követően Katarina Krpez lőtt félpályáról az üres kapuba, visszaállítva ezzel a hétgólos különbséget (22:15). A mérkőzésen szenzációsan védő Janurik Kingát a hajrában Oguntoye Viktória váltotta, és kapusunk előbb egy ziccert, majd egy hétméterest is hárított. Klivinyi Kinga a saját kilenceséről vette be az üresen maradt dunaújvárosi kaput, míg a találkozó utolsó találatát Nick Viktória szerezte beállítva a 26:18-as végeredményt. A két nyert mérkőzésig tartó párharc második felvonására szerdán kerül sor Dunaújvárosban.
 
 
 
 
NB I-es felnőtt együttesünk ugyan nem játszott mérkőzést, azonban csapataink így is tizenegy mérkőzésen léptek pályára a mögöttünk hagyott héten.
NB I-es felnőtt csapatunk szerdán fogadja majd a Győri Audi ETO KC csapatát, utánpótlás együtteseink már szombaton pályára lépetek a Győr ellen. Ifjúsági csapatunk Bernát Dorina és Plesztovits Alexandra találataival szerzett vezetést, amit a mérkőzés lefújásáig ki sem adtak lányaink a kezükből. Az első játékrészben folyamatosan növeltük előnyünket, így a szünetre 20:13-as előnnyel vonultak lányaink. A második félidő elején tovább növeltük vezetésünket, az 52. percben már tíz találat volt a két csapat között, a lefújást követően 35:24-es győzelemnek örülhettek ifistáink.
 
Junior csapatunk  Plesztovits Alexandra góljával szerzett vezetést, amit egészen a 9. percig megőriztünk. Öt vendég találatra azonban csak egy Reizinger Sára gól volt válasz, így 6:9-re már ellenfelünk vezetett. Szép támadásokat vezetve nem engedtük jobban meglépni a vendég együttest, sőt a félidő vége előtt felzárkóztunk egy gólra is. Azonban ellenfelünk a szünetre három gólra növelte előnyét (14:17). Majd a második játékrész elején hatszor találtak a kapunkba, egy Plesztovits Alexandra gól ellenében (15:23). Négy találatra ugyan sikerült visszazárkóznunk, de a hajrában a győriek jobban koncentráltak, így 27:33-ra megnyerték a mérkőzést.
 
NB I/B-s csapataink is megkezdték a szereplést a bajnokságban, együtteseink az első fordulóban Dunaújvárosban léptek pályára. Junior csapatunk 1:4-es előnyre tett szert a találkozó elején, és ugyan az eredmény állása többször is változott, Braun Laura Csenge utolsó percben szerzett találatával a szünetben 14:15-re vezettünk. A második játékrész feléig lányaink vezettek, de a hazai csapat büntetőkkel jutott előnyhöz, amit a mérkőzés végéig növelni is tudott, és végül 34:27-re bizonyultak jobbnak lányainknál.
 
Felnőtt csapatunk első két NB I/B-s találatát fiatal irányítónk Lízer Dorottya szerezte, majd NB I-es felnőtt csapatunk beállója Szabó Laura hétméteresből és akcióból is a kapuba talált. A játékrész hajrájáig mindössze két-három góllal vezettek a hazaiak, de a félidő utolsó két találatát ellenfelünk szerezte, így 15:10-es állásnál ért véget az első harminc perc. A fordulást követően egyetlen Szabó Laura gólt szereztünk az első tíz percben, ennek köszönhetően nyolc találatra nőtt a hazaiak előnye. Beállóink remek labdákat kapva találtak a kapuba, míg Győri Barbara büntetőt hárított. Az eredményt azonban nem sikerült megfordítanunk, így vereséget szenvedett NB I/B-s felnőtt csapatunk.
 
Serdülő csapataink is megkezdték a szereplésüket a 2015/16-os szezonban. ÉRD 2-es csapatunk kétszer is pályára lépett, és a Kispesti NKK valamint a Csepeli KSE ellen is nyerni tudott, akárcsak ÉRD 1-es lányaink, akik a Szent István SE együttesénél bizonyultak jobbnak. Az U13-as korosztályban is két csapatunk szerepel a bajnokságban. Az ÉRD Arénában rendezett mérkőzéseken ÉRD 2003-as csapatunk kétszer is nyerni tudott, míg ÉRD 2002-es együttesünk egy győzelem mellett egyszer kikapott. Bp. I. osztályban induló tavalyi bronzérmes csapatunk vereséggel nyitotta a szezont a Rév TSC-Hill Top ellen.
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
 
2015. szeptember 10. szerda
 
OSB F-csoport | Kispest NKK - ÉRD2 7:34 (3:17)
 
2015. augusztus 12. szombat
 
OSB F-csoport | ÉRD1 - Szent István SE 17:15 (7:6)
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Győri Audi ETO KC 35:24  (20:13)
NB I Junior | ÉRD - Győri Audi ETO KC 27:33 (14:17)
 
2015. augusztus 13. vasárnap 
 
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2002 - Budaörs KC I 10:16 (5:7)
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2003 - Budaörs KC II 23:9 (13:4)
U13 Kovács L. régió D | Budaörs KC II - ÉRD 2002 15:23 (7:11)
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2003 - Budai Farkasok KK 27:5 (18:2)
 
OSB F-csoport | ÉRD2 - Csepeli KSE 43:16 (24:5)
 
NB I/B Junior | DKKA II - Haladás-ÉRD II 34:27 (14:15)
NB I/B Felnőtt | DKKA II - Haladás-ÉRD II 30:18 (15:10)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÉRD III - Rév TSC-Hill Top 17:34 (6:17)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink