Ha pontot szerez, kiejti a Szombathelyt az ÉRD

Május 26-án, 16 órától a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők előtt búcsúzik az ÉRD Arénától az idei szezonra az ÉRD, amely a női kézilabda NB I 25. fordulójában pontszerzés esetén búcsúztatja a Szombathelyi KKA-t az élvonaltól. A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Az ÉRD–Hungast Szombathelyi KKA mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Idei utolsó hazai mérkőzését vívja május 26-án, 16 órától az élvonal utolsó előtti fordulójában az ÉRD női kézilabdacsapata. Horváth Rolandék már hetekkel ezelőtt kivívták a bennmaradást, azóta viszont sorozatban négy vereséget szenvedtek. A bajnoki címre hajtó FTC mellett a Boglári Akadémiától, a Békéscsabától és legutóbb a Fehérvártól is kikaptak Györkös Rebekáék.

A nem kalkulált vereségek után az ÉRD a tabella 11. helyére csúszott vissza, de nem lesz számára tét nélküli az idei utolsó ÉRD Arénában rendezett mérkőzés, hiszen akár a 8. helyre is feljöhetnek Fekete Bozsanáék, ha a Szombathelyet és a záró fordulóban a Dunaújvárost is legyőzik. Ebbe viszont még a közvetlen riválisoknak, a Kisvárdának, a Kohásznak és az Alba Fehérvárnak is lesz beleszólása.

A Szombathely viszont az NB I-ben maradásért küzd, hiszen 2 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt 4 pont a hátránya a Boglári Akadémia-SZISE-vel szemben. Azaz, ha Marosán György tanítványai nyernek Érden és a záró fordulóban a Fehérvárt is legyőzik, miközben a Balaton-partiak kikapnak a Mosonmagyaróvártól és a Kisvárdától, akkor a Vas megyeiek maradnak az élvonalban (azonos pontszám esetén a bajnokság végeredményénél az egymás ellen elért eredmény rangsorol és a Szombathely oda-vissza legyőzte a bogláriakat).

A Szombathely nincs is rossz formában, hiszen a bennmaradásért minden szalmaszálba kapaszkodva játszott döntetlent Kisvárdán, majd győzte le otthon az NB I-től már biztosan búcsúzó Békéscsabát.

Az ÉRD és az SZKKA mindössze harmadszor találkozik egymással az NB I-ben. A tavalyi csonka idényben az ÉRD 17 góllal nyert hazai pályán, míg idén, a szombathelyi találkozóról 29–27-es győzelemmel térhetett haza.

Ezúttal viszont nagy kérdés, hogy az ÉRD hogyan bírja a bajnokság hajráját, hiszen Szabó Kittiék rohamtempóban vívják a mérkőzéseket, a Szombathely elleni lesz a hetedik mérkőzésük májusban.

Az SZKKA legveszélyesebb játékosa a beálló, Lilia Gorilszka, aki 22 találkozón 135 gólig jutott, mögötte a második helyen 75 találattal áll Marija Agbaba, a harmadikon pedig 71 góllal holtversenyben Biljana Bandelier és Pődör Rebeka.

Ezzel szemben az ÉRD-nél továbbra is Kiss-Walfisch Mercédesz vezet, aki idén 156 góllal terhelte az ellenfelek kapuját, s ezzel az NB I-es góllövőlistán is második helyen áll a nála két meccsel többet játszó, 168 gólos MTK-irányító, Pál Tamara mögött.

Az ÉRD házi góllövőlistájának második helyén Szabó Kitti áll 111 góllal, míg a harmadikon továbbra is a 89 gólos Paróczy Sára neve szerepel.

A május 26-án, 16 órakor kezdődő ÉRD–Szombathelyi KKA mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti.

Az ÉRD–Hungast Szombathelyi KKA mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 25. (utolsó előtti) forduló
05.26., 16.00: 
ÉRD–Hungast Szombathelyi KKA

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink