Hadfi Gréta: "A decemberi bajnokik nagy hangsúllyal fognak bírni!"

Felnőtt csapatunk a múlt héten ismét edzésbe állt és az előtte álló feladatokra összpontosít. Hadfi Grétával ezekről és a csapat eddigi szerepléséről is beszélgettünk, valamint kapusunk mesélt az elmúlt két hét történéseiről is.

Győzelemmel kezdte a bajnokságot a csapat, majd a sorsolás úgy hozta, hogy nehéz meccsek következtek. Milyen volt a bajnokság első szakasza?

Tudtuk, hogy az első meccs milyen fontossággal bír és azt követően igyekeztünk minél jobban kihasználni a következő mérkőzéseket. Az összeszokás és az új játékosok beilleszkedése volt a legfőbb cél. Ezek többé-kevésbé sikerültek is. Személy szerint a Kisvárda ellen elveszített találkozó miatt vagyok nagyon csalódott. Ott lehet hiányérzetünk, hiszen az egy nyerhető mérkőzés volt, de abból is tanulni kell a jövőre nézve.

 A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett eddig?

Szerintem egy sportoló, aki maximalista sosem tud teljes mértékig elégedett lenni, pláne, ha az a teljesítmény pontokban nem nyilvánul meg. Nyilván örülök a védéseknek és szeretném, ha minél több lenne, de azt érzem, hogy az igazi kiugró eredményhez még dolgozni és tanulni kell.

Október végén kaptatok egy szabad hetet, mivel telt ez a pár nap?

Lehet túlzóan fogalmazok, de ez a hét nekem olyan volt, mint egy megváltás. Viccelődtem is a családdal, hogy szülinapot, karácsonyt mindent bepótoltunk az elmúlt évekből. Ritkán vagyok ennyit otthon, mert nyáron sem szoktam sokat, így tartalmasan és aktív pihenéssel telt ez az idő. Sokat voltam öcsémmel, koncerten is jártam, úgyhogy ilyen értelemben is hasznos volt az az egy hét.

Az előző héten ismét munkába álltatok, mi lesz a legfontosabb még a következő időszakban?

Fokozatosan kezdtük a múlt hetet, Roland és Szveti is figyelt a pihenő utáni fokozatos terhelésre. De a hét végére már dupla edzéseken vettünk részt. Lesz haszna annak, amit most a válogatott szünet alatt csapatszinten gyakorlással tudunk tölteni. Több edzőmérkőzésünk is lesz, a hó végén pedig Magyar Kupa, úgyhogy nem fogunk unatkozni.

Tudat alatt már bennünk van, hogy a decemberi bajnokik nagy hangsúllyal fognak bírni a végelszámolásnál, így az edzőmeccsek is azt szolgálják, hogy majd az év végén minden klappoljon és úgy jöjjön ki a lépés, ahogyan mi szeretnénk.

Mennyire tudjátok követni az Európa-bajnokságot, a válogatott szereplését?

Követjük a meccseket természetesen, amelyik találkozót tudom, mindegyiket figyelemmel kísérem és nézem, nem csak a magyarokat. Szurkolunk a lányoknak a minél sikeresebb szereplésért. Nekem más miatt is fontos ez az Eb, mert ebből fogom írni a szakdolgozatomat, így ilyen szemmel is nézem a meccseket, nem csak szurkolóként.

Sok sikert és további jó munkát kívánunk!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink