Hétközi forduló Kispesten

Nincs megállás, hiszen a vasárnapi győzelem után, csütörtökön 19 órától ismét pályára lép felnőtt csapatunk. Az NB I/B 10. fordulójának nyitómérkőzésén a mieink a Kispest vendégei lesznek a Soroksári Sportcsarnokban.

A bajnokság egyharmadához érkezünk a Kispest elleni találkozóval. A piros-feketék jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán, két-két győzelemmel ill. döntetlennel. Meglepetésre az Eger otthonából is el tudták hozni a két pontot, valamint hazai pályán értékes döntetlent értek el a Komárom ellen. A legutóbbi négy meccsükön öt pontot gyűjtöttek, az említett két pontszerzés mellett még a Hajdúnánást is megverték. A Ferencváros U19-esei állították meg a menetelésüket az előző fordulóban, így mindenképp oda kell figyelnie Simics Judit tanítványainak a jó formában játszó ellenfélre.

Az előző szezonban Puskás Lilla Kispestről érkezett Érdre, de egy év után vissza is tért előző csapatához. Kóka Mariann pedig jelenleg kölcsönben játszik a fővárosiaknál, és a házi góllövőlistájuk 3. helyét foglalja el 28 találattal. Az első helyen Kiss Klaudia Fanny áll 36 egységgel. Összességében egyébként a második legkevesebb gólt a fővárosiak lőtték a bajnokságban, szám szerint 238-at. Ennél kevesebbet csak a Hajdúnánás szerzett, 233-at.

Összesen ötször találkozott egymással a két együttes és eddig mindig az Érd került ki győztesen. Igaz legutóbb 2017-ben mérkőztünk meg a kispestiekkel, amikor még mindkét gárda az NB I-ben játszott. Csapatunk sorozatban ötödik bajnoki győzelmére készül, így továbbra is megtartaná a második helyet a tabellán.
 

NB I/B, 10. forduló

Kispest NKK – ÉRD
Budapest, Soroksári Sportcsarnok, Sportcsarnok utca 2​.

2023. november 09. (csütörtök), 19:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink