A hibátlan éllovast fogadja az ÉRD

Március 27-én, szombaton 16 órától az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük a női kézilabda NB I 16. fordulójából a Győri Audi ETO KC ÉRD elleni vendégjátékát. Horváth Rolandék jó formájukat kihasználva nagy küzdelemre is késztethetik a világ egyik - ha nem a - legjobb csapatát.

Az ÉRD - Győri Audi ETO KC mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Bár legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, a legnehezebb feladat vár az ÉRD-re. Az ÉRD Aréna zárt kapui mögött március 26-án, 16 órától ugyanis a holtversenyben rekordbajnok, és hibátlan mérleggel listavezető Győri Audi ETO KC-t látják vendégül Györkös Rebekáék.

A Rába-partiak makulátlan mutatóval várják az összecsapást, ugyanis eddigi 16 bajnokijukat átlagosan közel 17 góllal nyerték meg. Danyi Gáborék legutóbbi vereségüket több mint egy éve, 2020. januárjában, Siófokon szenvedték el. Azóta a Bajnokok Ligájában a francia Brest háromszor, a dán Odense és az orosz CSZKA Moszkva egyszer-egyszer tudott döntetlent elérni a Győr ellen - miközben Stine Oftedalék 39 győzelmet könyvelhettek el.

Az ÉRD hét közben, a Békéscsaba ellen megmutatta, hogyan tud küzdeni, hiszen félidei ötgólos hátrányát mindössze hét perc alatt eltüntette. A viharsarkiak elleni második játékrészben nyújtott teljesítménnyel pedig Kiss-Walfisch Mercédeszék visszazökkentek a február végi kiváló lendületükbe. Kérdés azonban, ez mire lesz elég a Győr ellen, nem feledve, hogy a középmezőny jelenleg annyira sűrű, hogy a végső helyezéseknél még a gólkülönbségnek is lehet szerepe. Az ÉRD közvetlen riválisai közül azonban már csak a Fehérvár játszik a Rába-partiakkal.

Az is fontos lehet Horváth Rolandék szempontjából, hogy mennyi energiát emészt fel az ETO elleni hazai mérkőzés, hiszen a következő hetekben is kemény ellenfelek következnek. Április elsején idegenben tréfálhatják meg a DVSC-Schaefflert Fekete Bozsanáék, majd április 7-én az FTC ellen játszanak hazai környezetben.

Az ÉRD házi góllövőlistáján a héten tovább növelte előnyét Kiss-Walfisch Mercédesz, aki már 86 találatnál jár. A Békéscsaba ellen ugyanis Paróczy Sára kétszer volt eredményes, amellyel behozta a mérkőzést kihagyó irányítót, Szabó Kittit és mindketten 61 gólt szereztek eddig. A dobogóra viszont rohamosan közelít a kiváló formának örvendő átlövőkettős, Mód Noémi és Kopecz Barbara is, hiszen előbbi 8, utóbbi 11 gólt vállalt a hétközi sikerből, így a jobbátlövő 39-szer, a balátlövő - a balszélső Fekete Bozsanához hasonlóan - 25-ször volt eredményes.

A Győr ideii 580 bajnoki gólján 18-an osztoznak. A francia irányító, Estelle Nze Minko 85-ször, a norvég játékmester, Stine Oftedal 62-szer, a szintén skandináv átlövő, Veronica Kristianssen 61-szer talált az ellenfelek kapujába. Mögöttük a két magyar szélső, Lukács Viktória (56) és Faluvégi Dorottya (52) is már több mint félszáz gólt jegyzett, de többek között két kapus, Laura Glauser és Silje Solberg is volt már eredményes.

"Egy nagyon nehéz és küzdős mérkőzésre számítok, de szeretném, hogy az előző mérkőzéseinkből a pozitív dolgainkat átvinnénk erre a meccsre is! Nagyon szeretném, hogy ha meg tudnánk nehezíteni a Győr dolgát!

- fogalmazott Csáki Lilla, az ÉRD szélsője a klub honlapján.

"Csapatunk most jó állapotban van és képesek leszünk egy szoros, valamint izgalmas mérkőzést játszani. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt tudjuk elérni!

- fogalmazott Csáki poszttársa, Király Réka a handballerd.hu-nak.

A március 27-én, 16 órakor kezdődő ÉRD - Győri Audi ETO KC bajnokit Fekete Tamás és Tóth Dávid vezetik.

A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 16. forduló
03.27., 16.00:
 ÉRD - Győri Audi ETO KC

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink