Hibátlan január

NB I-es felnőtt csapatunk az Ipress Center-Vác elleni 29:23-as győzelmével együtt mind a hat januárban lejátszott mérkőzésén győzni tudott.
A sűrű januári program ellenére csapatunk minden mérkőzését megnyerte, megszerezve ezzel a fontos pontokat. A hónap utolsó mérkőzésén az Ipress Center-Vác csapatát fogadtuk. A találkozó elején Schatzl Nadine és Kovács Anna góljaival kétgólos előnyre tettünk szert. A 12. percben azonban fordított ellenfelünk (4:5), majd Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, míg Schatzl Nadine két emberhátrányban kiharcolt büntetőt biztos kézzel váltott gólra. A vendégcsapat technikai hibáinkat kihasználva gyors indításgólokat szerezve háromgólos előnyre tett szert (7:10). Védekezésben megtaláltuk a vendég támadások ellenszerét, aminek köszönhetően hét percig nem kaptunk gólt. Klivinyi Kinga góljával a 24. percben már nálunk volt az előny, Mariama Signaté átlövésgóljával pedig 13:11-es állásnál ért véget az első félidő. A félidei előnyünket további három találattal sikerült növelnünk a második játékrész elején (16:11). A vendégek többször is közelébe kerültek a felzárkózásnak, de lányaink nem engedték ki a vezetést kezükből. Jól záró védőfalunknak, és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően az 54. percben már nyolc találat is volt az előnyünk (27:19). A mérkőzés hajrájában fiatal játékosaink is pályára léptek a 29:23-as eredménnyel végződő találkozón.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
  
 
Ifjúsági és junior csapatunknak nem sikerült a pontszerzés az Ipress Center-Vác ellen. Juniorjaink az első félidőben nem találták az ellenfél támadásainak ellenszerét, míg ifjúsági csapatunk technikai hibáit kihasználva gyors lerohanásgólokkal a vendégek 24:49-es győzelmet arattak. Serdülő lányaink az első játékrészben összesen egy gólt kapva, 32:5-ös győzelmet aratott a Duna Pent NKSE ellen. U11-es leány csapatunk egy vereség mellett, egy győzelmet aratott a hétvégén, de továbbra is a harmadik helyet foglalják el a tabellán.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2015. január 31. szombat
 
OSB Leány | ÉRD -Duna Pent NKSE 32:5 (17:1)
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Ipress Center-Vác 24:49 (11:26)
NB I Junior| ÉRD - Ipress Center-Vác 28:33 (13:21)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Ipress Center-Vác 29:23 (13:11)
 
 
2015. február 1. vasárnap
 
U11 Leány | Budakalász SC - ÉRD 8:31 (2:17)
U11 Leány | Tápiószelei SE - ÉRD 20:12 (9:5)
                
 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Az ÉRD feszes védelme tizenhét gólon tartotta a Fehérvárt, ezzel nagy különbségű győzelmet szereztünk hazai pályán.  
 
 
Újra gyerekzsivajtól és a népes szurkolóhad biztatásától volt hangos az Érdi Városi Sportcsarnok kedden délután, hiszen csapatunk fontos bajnokira készült a Fehérvár ellen.
 
Két vendéggóllal, és lassan épülő érdi támadójátékkal indult a találkozó. Az ötödik percben született az első érdi gól, Koren révén. Két perccel később már fordítottunk 3:2-re, Wolf értékesítette a büntetőket. A félidő közepén, 5:4 után sikerült váltani, tovább javult a védekezésünk, amiből Schatzl duplán szerzett indulásgólt, előbb Janurik, majd Kovács Anna szolgálta ki őt hajszálpontosan. Koren harmadik gólja a huszadik percben már a 9:4-et jelentette.
 
ÉRD - Fehérvár KC
 
Tíz perc után talált be a vendégcsapat, a félidőre három gólra felzárkózott a Fehérvár, amihez a vendég kapus, Kiss Éva feljavulása is kellett.
 
Jobban kezdte az ÉRD a második félidőt az ellenfélnél, Kovács Anna és Triscsuk is eredményes volt egy gyorsan végigvitt akciót követően. Mayer az első gólját szerezte a második félidő elején, ami jól mutatja az érdi védekezés hatékonyságát. A harmichatodik percben 15:10-nél megálltak a csapatok, Janurik minden lövést megfogott.
 
ÉRD - Fehérvár KC
 
Nyolc percig egyik csapat sem talált be, ezt azonban egy szenzációs öt perces időszak követte, átrohantunk a fehérváriakon. Sorra születtek az ÉRD gólok, a közönség már tízig is számolt, itt sem volt megállás. Kétszer is időt kért négy perc alatt a vendég vezetőedző, a második bizonyult hatásosnak 22:11 után lőtt újra gólt az FKC. A mérkőzés, a két pont sorsa eldőlt. Ideiglenesen még közelebb zárkózott a Fehérvár, a végére azonban újra kialakult a tizenegygólos különbség a két csapat között. 
 
 
Mindkét együttes kemény védelemmel állította meg az ellenfelet, az ÉRD tudott több gyorsgólt szerezni és több támadást gyorsan befejezni. Ez volt a lényegi különbség a két csapat között.   A második félidő közepén dőlt el a mérkőzés, utána végig őriztük előnyünket. A győzelemmel megszilárdítottuk helyünket a felsőházban, szombaton pedig a Békéscsaba következik ugyancsak hazai pályán. 
 
  

Támogatóink

Médiapartnereink