Horváth Henriett a felnőtt kerettel kezdi az alapozást

Átlövő poszton újabb játékossal bővül felnőtt együttesünk kerete a nyártól. Horváth Henriett az utánpótlásból kerül fel az első csapathoz.

Horváth Heni 2015-ben kezdett kézilabdázni Érden. Az összes korosztályos együttest végigjárta, majd a serdülő-, és ifjúsági csapatok mellett az NB II-es felnőtt bajnokságban is egyre több szerepet kapott. A most véget ért idényben  az U19-es I. osztályú és az NB II-es csapat házi gólkirálynője is ő lett, előbbiben 25 meccsen 142, míg utóbbiban 21 találkozón 108 találatot szerzett.

„Ifiben nagyon szép eredményt értünk el. Sikerült az ötödik helyet megszerezni. Előttünk már csak akadémiák voltak, de leginkább az NB II-es második helyre vagyok büszke. Szépen megkoronáztuk a szezont az ezüstéremmel.” – értékelte elsőként a szezont a fiatal játékos.

Heni már korábban is edzett az első kerettel, a következő idényben pedig megkapja a lehetőséget a bizonyításra, de még az utánpótlás csapatoknál is számítanak rá.

„Már szezon közben is többször kaptam lehetőséget edzésekre járni, most pedig az alapozást is a felnőtt együttesnél kezdhetem. Az idény végén felvázoltak nekem egy tervet, hogy számítanának rám és számolnának velem az első csapatnál. Nagyon örültem neki, saját nevelésű játékosként szerintem ez hatalmas lehetőség. Innentől kezdve már rajtam múlik, hogy mennyi szerepet fogok kapni és mennyi játékpercet tölthetek a pályán. A cél szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a feljutás.„ - nyilatkozta a mindössze 19 éves átlövőnk.

Sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink