Ismét idegenbeli meccs következik

A K&H Liga 12. fordulójában, szombaton 18 órától a sorozatterhelés alatt játszó Siófok otthonába látogatunk. Csapatunk az előző körben megszerezte első sikerét 2023-ban, így pozitív töltettel utazhatnak a lányok ismételten egy idegenbeli mérkőzésre.

Januárban már a hatodik tétmeccsére készül a Siófok, míg csapatunk mindössze a harmadikat játssza majd. Az új évet vereséggel kezdte a Balaton-parti együttes, az Európa Liga csoportkörének első fordulójában a francia Besancon otthonában szenvedett vereséget. Azóta azonban négy mérkőzésen is veretlen maradt. Ezalatt 2-2 nemzetközi ill. bajnoki meccsen léptek pályára Uros Bregar tanítványai és a Budaörs otthonában játszott döntetlen mellett három győzelmet szereztek. Meglepetésre a Mosonmagyaróvárt is meglepték.

Hazai pályán tiszteletet parancsoló a Siófok mérlege: minden sorozatot figyelembe véve legutóbb októberben szenvedett vereséget. A bajnokságban legutóbb a Ferencváros nyert a Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

Vendéglátónk összességében 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel a 7. helyen áll a tabellán. A házi góllövőlistájukat Tamara Mavsar vezeti. 81-szer talált az ellenfelek hálójába, amivel az összetett rangsor harmadik pozícióját foglalja el. Debreczeni-Klivinyi Kinga a második leggólerősebb játékosuk 55 találattal.

Csapatunk sikerrel vette a békéscsabai túrát és Simics Judittal a kispadon megszerezte második győzelmét a bajnokságban. Szombaton azonban még nehezebb összecsapás vár Kopecz Barbaráékra.

Az előző idényben mindkét bajnokit meg tudta nyerni az Érd ellen Siófok, bár mindkét meccs szorosan alakult. Idegenben három találattal maradtunk alul.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
Siófok KC – Érd
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok
2023. január 28. (szombat) 18:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink