Jó ismerősök ellen játszunk Tökölön

Újfent ismerős ellenfél következik a bajnokságban. A SZISE csapatával találkoztunk a felkészülési időszakban is, majd az Érd Arénában rendezett bajnokin szoros mérkőzésen tudtunk itthon tartani a két pontot. Az előző körben a mieink nehezen nyertek a Pécs ellen, így futunk neki a tököli túrának.

A Szent István keretében jó ismerősként találkozhatunk néhány korábbi érdi játékossal is. Rutka-Győrffy Alexandra, Kerekes Laura, Hajdú Gyöngyvér és Nánási Nikolett is nem olyan régen még Érden kézilabdázott. Ráadásul az egymás elleni találkozó alkalmával mindhárom korábbi érdi mezőnyjátékos betalált a kapunkba. Szerencsére az a mérkőzés jól végződött. Igaz a szünetben még kettővel ment a SZISE és még az utolsó bő 8 percre is döntetlennel futottunk neki, de végül a 13 gólig jutó Kellermann Dóra vezetésével 35-33-ra megnyertük a meccset.

Felemás formát mutat idén a SZISE. A 2024-es esztendőt a Gárdony-Pázmánd elleni vereséggel nyitották, majd idegenben megverték a Komáromot és csak két góllal kaptak ki az Egertől is. A Hajdúnánás elleni javítani tudtak, de a közvetlen rivális FTC U19 ellen egy találattal alulmaradtak. Összességében a 8. helyen áll a SZISE, 8-8 győzelem és vereség mellett 2 döntetlennel.

Nagy kérdés most hazai pályán melyik arcát mutatja riválisunk, amelyben Pasqualetti Tímea szórja a gólokat és mindössze 10 találattal van elmaradva a kerek száztól. Így a 9. helyen áll a góllövőlistán a 91 gólos Gerháth Kincsőt követve.


NB I/B, 19. forduló

SZISE-Bamba Marha – ÉRD
Tököl, Sportcsarnok - Aradi utca 56.

2024. február 24. (szombat) 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink