Jobb volt az ETO, bronzért játszunk holnap

Az előzetes jegyzőkönyv szerint Kiss Nikolettet nem nevezte az ezüstérmes ÉRD a címvédő Győri Audi ETO KC elleni Magyar Kupa-elődöntőre Szabó Edina, azonban a bevonulásnál melegítőnadrágban a jobbátlövő is kivonult és leült a kispadra, ellenben a Rába-partiak sem bízták a véletlenre, szinte a legerősebb kezdőjét küldte pályára Danyi Gábor. A vezetést szűk három perc után Jovana Kovačević révén így is az ÉRD szerezte meg – igaz, ez nem tartott sokáig, Eduarda Amorim azonnal válaszolt, majd hiába védett még egy nagyot Janurik Kinga, a kipattanót Kari Brattset értékesítette (1–2).

A következő percek nem alakultak jól, két könnyen befújt hétméterest és három lerohanást is értékesítettek Görbicz Anitáék az emberhátrányban játszó ÉRD-del szemben (2–7).

De hiába például Markéta Jeřábková szemfüles labdaszerzése és gólja, a Győr tizennégy perc játék után már tíz gólnál járt, remek védekezésén nehezen talált rést Szabó Edina csapata (6–10). Ezt követően azonban a cseh balátlövő vezérletével és a feljavuló védekezésnek köszönhetően kettőre olvasztotta hátrányát a narancsmezes együttes (14–16). A szünetre mégis ötgólos előnnyel vonultak a zöld-fehérek (15–20).

A fordulás után a második játékrészt hasonló elánnal kezdte a Győr, mint ahogy az elsőt abbahagyta, az ÉRD pedig tíz percig tartotta a különbséget, ezután viszont a Rába-partiak egy hatgólos sorozattal eldöntötték a döntőbe jutás kérdését (19–30).

Az utolsó percekben még az érdi fiatalok is lehetőséghez jutottak, amelyet Király Réka például góllal hálált meg, de már az első játékrészben szerepet kapó Schatzl Natalie is kétszer volt eredményes.

A hajrában Szabó Edina pihentette kulcsembereit, a Győr pedig 39–26-ra nyert.

– Nem kezdtünk jól, de fel tudtunk zárkózni, úgyhogy azt pozitívnak veszem, hogy védekezésben fel tudtunk keményedni és adni egy olyan támpontot a meccsnek, amiből fel tudtuk építeni a támadásokat is. De sok hibát vétettünk, amiből előnyt tudott szerezni a Győr. A végeredményben is megmutatkozik, hogy sokat hibáztunk – értékelt Szabó Laura, az ÉRD beállója.

– Sajnos nem az a mérkőzés lett, amit szerettünk volna. Az elején sajnos olyan hibákat vétettünk támadásban, amiből a Győr gyorsan tudott indulni és egy ilyen csapat ellen ezt nem szabad megengendi. Amilyen hibákat vétettünk, azokat holnapra ki kell javítanunk – fogalmazott Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya, aki kitért rá, hogy a Dunaújváros ellen védekezésben és támadásban is jobbnak kell lenni, hogy ne legyen probléma a bronzérem megszerzése.

– Egyrészt az döntött, hogy az a taktika, amit elterveztünk, nem tudott működni a védekezésben egy szenzációs csapat ellen, amely meg akarta mutatni, hogy Magyarországon ő az úr. A kezdésnél nem találtuk a védekezés módját és voltak olyan periódusok támadásban, amikor szükségtelen eladott labdáink voltak. És azt a fizikai fölényt sem bírtuk, hogy többet tudtak cserélni – nyilatkozta Rácz Marianne, az ÉRD sportszakmai igazgatója, aki hozzátette, hat-hét labdából kapott direkt gólt a csapat, ami sok egy ilyen csapat ellen, de a DKKA ellen a védekezés feszessége szükséges az éremszerzéshez.

A játéknap másik mérkőzésén az FTC-Rail Cargo Hungaria a Dunaújvárosi KKA-val csapott össze. A fővárosi zöld-fehérek végig vezetve, 17–11-es első félidő után 33–26-ra múlták felül Fejér megyei riválisukat, így döntőbe jutottak. A harmadik helyért pedig a Dunaújvárossal csatázik az ÉRD március 17-én 15.15-től.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
ÉRD – GYŐRI AUDI ETO KC 26–39 (15–20)
Debrecen, Főnix Csarnok, 2500 néző. V: Paska, Vastag
ÉRD: Janurik – Krpež-Šlezák 5, Lavko 2, Tóth G., Szabó L. 3 (1), Kovačević 2, C. Lassource 4
Csere: Foggea (kapus), Jeřábková 7, Schatzl Natalie 2, Simon A., Reizinger, Király R. 1, Gávai, Landi
Edző: Szabó Edina
GYŐR: Grimsbø – Knedlíková 4, Groot 1 (1), S. Oftedal 4 (1), Brattset 4, Amorim 5, Görbicz 2 (2)
Csere: Kiss É. (kapus), V. Kristiansen 4, Pintea 4, Bódi, Tomori 4, A. Hansen 4, Puhalák, Afentaler 3 (1)
Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2. 11. p.: 2–7. 14. p.: 6–10. 22. p.: 10–16. 26. p.: 14–16. 34. p.: 16–23. 40. p.: 19–24. 46. p.: 19–30. 53. p.: 23–33.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/5

A játéknap másik mérkőzésén
DUNAÚJVÁROSI KKA – FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–33 (11–17)
Legjobb dobók: Sirián 8, Szalai B., Szekerczés 4-4, ill. Klujber 7, Pásztor, Háfra 4-4

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink