Junior lányaink tornagyőzelemmel hangoltak a vb-re

Május vége óta készül az U20-as világbajnokságra a női junior kézilabda-válogatott, amely megnyerte a múlt héten rendezett Négy Nemzet-tornát. A keretben Csáki Lilla és Kiss Dorottya Zsófia képviseli csapatunkat, akik meséltek az eddigi tapasztalataikról.

Alig ért véget az NB I-es bajnokság két játékosunk máris elkezdte az alapozást. De még nem a következő szezonra, ugyanis Csáki Lilla és Kiss Zsófi is meghívót kapott a junior válogatott vb-re készülő keretébe.

Egyből kaptunk egy nagy terhelést, de szerintem így is mindenki várja az edzőtábort és a felkészülést a világbajnokságra. A bajnokság végén persze fáradtak voltunk, de megéri, mert hatalmas élményt nyújt a válogatott szereplés. – kezdte Csáki Lilla.

Az U20-as csapat Romániával, Angolával és Dél-Koreával csapott össze Siófokon, és mindhárom mérkőzését megnyerte. A szakvezetés ifj. Kiss Szilárd irányításával stílusában hasonló ellenfelekre készíti fel a lányokat, mint a vb-n rájuk váró csapatok. Magyarország mellett még Lengyelország, Egyiptom, és az Egyesült Államok tagja a H jelű kvartettnek.

Keményen készülünk a világbajnokságra, azért hogy a végső célunkat el tudjuk érni. Úgy gondolom, hogy edzésről edzésre egyre jobban össze tud szokni a csapat és egyre jobban érezzük egymást a pályán. Az edzések mellett nagyon hasznosak a felkészülési mérkőzések is, hiszen ezeken a mérkőzéseken derülnek ki, hogy mik azok a részletek, amelyeken még esetleg változtatni kell. Az elmúlt három találkozó úgy gondolom, hogy nagyon tanulságos volt, és megmutatta jelenleg hol tartunk a felkészülésben. – nyilatkozta Kiss Zsófi.

Zsófi az első és az utolsó mérkőzésen is gólt szerzett, míg Lilla mindegyik ellenfél hálóját megzörgette.

Nagyon jól szolgálják ezek a meccsek a felkészülésünket. A koreaiak teljesen más stílusú kézilabdát játszanak mint mi, vagy amit Európában megszoktunk. A románok hozzánk hasonlóan játszanak, az angolai játékosok pedig az esetleges technikai hiányosságukat keménységgel próbálták ellensúlyozni, úgyhogy figyelni kellett a sérülések elkerülésére is. Így mindhárom meccs más miatt volt jó tapasztalat. – folytatta Lilla.

A tornáig még további edzések és egy barátságos-mérkőzés vár a lányokra, hogy aztán a nemzeti együttes június 22-én, Celjében megkezdje szereplését a címvédés felé vezető úton.

Eredmények:

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA 40-29 (17-13)

MAGYARORSZÁG - ANGOLA 27-14 (14-4)

MAGYARORSZÁG - DÉL-KOREA 28-25 (13-14)

Támogatóink

Médiapartnereink