Kerekes Laura debütált az első osztályban

Kerekes Laura élete első NB I-es mérkőzését játszotta szerdán a Dunaújváros ellen és rögtön két góllal tette le névjegyét a legmagasabb osztályban. A mérkőzés után vele beszélgettünk.

Laura az előző idényben érkezett a Dabas csapatától és 48 mérkőzésen lépett pályára a serdülő-, ifjúsági-, és NB II-es csapatokban, ahol 130 gólt lőtt.

Fiatal játékosunk eddig az utánpótlás gárdáknál kapott lehetőséget és idén minden sorozatot figyelembe véve 20 mérkőzésen lépett pályára, 89 találatot szerezve. Az idény elejétől csatlakozhatott a felnőtt csapat edzéseihez is és nem váratott magára sokáig a bemutatkozás sem az NB I-ben. Első mérkőzése után beszélgettünk vele az élményeiről.

Mikor tudtad meg, hogy játszani fogsz és hogy érezted magad a pályán?

Meccs előtt két nappal már készültünk arra, hogy játszani fogok. Roland közölte, hogy „most ugrik a majom a vízbe”, ráadásul így a mélyvízbe sikerült, mert kezdőként kaptam lehetőséget. – kezdte az interjút felnőtt csapatunk legifjabb tagja.

Azt hiszem nem kicsit voltam megilletődve az elején, hiszen azért ez egy nagy lehetőség. Viszont utána belerázódtam a dolgokba és jött a ritmus és jött minden.

Hogy láttad a DKKA elleni meccset?

Nagyon hullámzó volt és nagyot küzdöttünk. Volt sok fent és lent, de próbáltuk a legjobbat kihozni a mai meccsből. Természetesen az volt a cél, hogy nyerjünk. Volt egy-két olyan periódus, amikor több góllal elengedtük a Dunaújvárost és azt már nem nagyon tudtuk visszahozni a végén, ez döntött végül.

Milyen érzés volt első góljaidat megszerezni az NB I-ben?

Őszintén nagyon jó érzés! :) Egyébként nem számítottam rá. Egyszer csak jött egy ötlet, hogy na akkor most lőjek, sőt kétszer is egymás után. Fogalmam sincs honnan jutott eszembe, de végül jól sült el.

A gólok után felszabadultam, nem nyomott össze a hatalmas csarnok, a lelátó és a sok ember. Utána már gólpasszokat is adtam, tökéletes volt.

Most, hogy belülről is megtapasztaltad, mekkora a különbség az eddigi osztályok között, ahol játszottál?

Elég nagy a különbség az ifi, NB II és az első osztály között. Sokkal nagyobb testtömeg és magasság ellen kell dolgozni. Most a legfőbb célom, hogy plusz izmot szedjek fel, mert elég kicsi vagyok a többiekhez képest.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink