Két győzelemmel zártuk a hónapot

NB I-es felnőtt csapatunk a Mosonmagyaróvári KC SE és az MTK Budapest ellen is győzni tudott, lezárva a bajnokság első sűrű hónapját.
Az alapszakasz ötödik, hétközi fordulójában a Mosonmagyaróvári KC SE látogatott az ÉRD Arénába. A találkozón Klivinyi Kinga szerezte csapatunk első találatát, majd Katarina Krpez Slezak egymást követő három gólja alakította 4:4-re az állást. A találkozó első félidejében fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd hét percig érintetlen maradt Janurik Kinga kapuja, míg lányaink négyszer is eredményesek voltak (10:7). A 11:10-es félidei állást követően egyenlített a vendégcsapat, de Mariama Signaté, valamint Klivinyi Kinga három találatával 15:11-es előnyre tettünk szert. Ellenfelünk felzárkózott, és ugyan a vezetésünket megőriztük, de a hajráig csak egy-két góllal vezettünk. Az utolsó öt percben azonban lányaink koncentrált védekezéssel nem kaptak gólt, míg támadásban Mireya González Álvarez és Katarina Krpez Slezak is két-két gólt szerzett, így 23:18-as győzelmet arattunk a Mosonmagyaróvár ellen.
 
A bajnokság, és a hónap hatodik mérkőzésére az MTK Budapest ellen léptek pályára lányaink. Szurkolóink a hazai pálya hangulatát teremtették az Elektromos csarnokban, azonban a fővárosi kék-fehér együttes kezdte jobban a mérkőzést. A találkozón a hazai csapat szerzett vezetést, majd növelni is tudta az előnyét, de a 20. percet követően lányaink elkezdték ledolgozni hátrányukat. 12:7-es állás után zsinórban öt gólt szerezve Katarina Krpez Slezak és Klivinyi Kinga találataival egyenlítettünk, majd Andjela Bulatovic góljával a szünetre előnnyel vonulhatott csapatunk (13:14). A fordulást követően védekezésben szerzett labdáinkból Katarina Krpez Slezak révén indításgólokat szereztünk, amivel hétgólos vezetésre tettünk szert. Jól záró védelmünk mögött Janurik Kinga bravúrokat mutatott be, míg Győri Barbara két hétméterest is hárított. A második játékrész utolsó 16 percében mindössze egyetlen gólt szerzett ellenfelünk, így lányaink fantasztikus szurkolótáborunkkal örülhettek a 19:33-as győzelemnek. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink nem zártak jó hetet, mert ugyan ifjúsági csapatunk nyert a Mosonmagyaróvár ellen, azonban junior csapatunk pont nélkül maradt a két mérkőzésen. Haladás-ÉRD II-es NB I/B-ben szereplő felnőtt csapatunk nem bírt a Moháccsal, míg juniorjaink 17 gólos győzelmet arattak. Serdülő ÉRD 1 és ÉRD 2-es csapataink is begyűjtötték a két-két pontot a hétvégén. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. szeptember 23. szerda
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE 24:22 (7:8)
NB I Junior | ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE 29:39 (18:22)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE 23:18 (11:10)
 
2015. szeptember 26. szombat
 
OSB-F csoport | ÉRD 1 - Kispesti NKK 22:13 (11:7)
 
NB I/B Junior | Mohács TE - Haladás-ÉRD II 18:35 (7:22)
NB I/B Felnőtt | Mohács TE - Haladás-ÉRD II 31:26 (17:14)
 
2015. szeptember 27. vasárnap
 
U13 Kovács L. régió D | ÉRD 2003 - Budaörs KC I 16:14 (7:9)
U13 Kovács L. régió D | Százhalombattai VUK SE - ÉRD 2002  12:17 (7:7)
U13 Kovács L. régió D | Százhalombattai VUK SE - ÉRD 2003 3:23 (1:9)
U13 Kovács L. régió D | Budai Farkasok KK - ÉRD 2002 2:20 (0:9)
 
OSB-F csoport | ÉRD 2 - Szigetszentmiklós NKSE 27:10 (14:5)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Gödöllői KC - ÉRD III
 
NB I Ifjúsági | MTK Budapest - ÉRD 31:25 (15:11)
NB I Junior | MTK Budapest - ÉRD 34:24 (21:8)
 
NB I Felnőtt | MTK Budapest  - ÉRD 19:33 (13:14)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
  Szurkolóink fantasztikus hazai hangulatot teremtettek, ami nem maradt hála nélkül. Csapatunk ötgólos hátrányból fordítva, 19:33-as győzelmet aratott az MTK Budapest otthonában.  
Lányaink a bajnokság 6. fordulójában az MTK Budapest otthonába látogattak, ami fantasztikus szurkolóinktól volt hangos a bemelegítéstől kezdve.  A mérkőzés ugyan Janurik Kinga védésével indult, de hetesből a hazaiak szereztek vezetést, amit az ellenakció során Yulia Khavronina egyenlített ki. Katarina Krpez Slezak indításgóljaival tartottuk a lépést ellenfelünkkel, azonban a 13. perc végére 8:5-re alakult az állás. Mariama Signaté egymás követő két támadásban is átlövésből volt eredményes, de védekezésben nem tudtuk megállítani a hazai akciókat, így maradt a háromgólos különbség a csapatok között. Katarina Krpez Slezak felkanyarodás után átlövésből is gólt szerzett, majd újfent szerb jobbszélsőnk talált a kapuba a saját maga által kiharcolt hétméteres után. Janurik Kinga szélről védett labdáját követően, Kisfaludy Anett lerohanásgóljával 12:10-re zárkóztunk. Ezt követően Klivinyi Kinga szerzett labdát, amit gólra váltott, kiegyenlítve ezzel az állást. Az első játékrész utolsó percében Katarina Krpez Slezak remek ütemérzékkel szerzett labdát ellenfelünktől, majd Andjela Bulatovic-hoz passzolta, aki előnyhöz jutatta csapatunkat a szünethez érkezve (13:14).
 
A fordulást követően ismételten Katarina Krpez Slezak volt eredményes, ezúttal a szélről, majd egy remek védekezést követően Barján Bianka növelte három találatra az előnyünket. A hazai csapat a félidő 8. percében talált először a kapunkba, megtörve a tízperces gólcsendet. (14:18). A balszélről Takács Kitti szerzett gólt, míg emberhátrányban Katarina Krpez Slezak növelte góljainak számát. (15:22). Győri Barbara Szvetlana Gridnyevásan hétméterest hárított, majd Klivnyi Kinga találatával tíz gólra nőtt az előnyünk. (16:26). Fekete Bozsana indításból, majd másik balszélsőnk, Takács Kitti büntetőből volt eredményes, tovább növelve vezetésünket az 53. percben, amit Győri Barbara újabb hárított hétméteresével meg is tartottunk (16:28). Az utolsó öt percre fordulva a hazai csapat büntetőből mindössze a negyedik találatát szerezte a második félidőben. Yulia Khavronina átlövésből szerzett gólt, majd Barján Bianka talpról talált a kapuba, megszerezve  30. találatunkat. A hajrában fiataljaink közül Gulyás Vanda és Bernát Dorina is gólt szerzett, míg a 19:33-as végeredményt Yulia Khavronina állította be időntúli szabaddobásból fanatikus szurkolótáborunk legnagyobb örömére. Legközelebb lányaink szombaton lépnek pályára a DVSC-TVP ellen az ÉRD Arénában, mely mérkőzésre hétfőtől kaphatóak a jegyek a helyszínen, illetve online.
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink