Kezdődik a női junior világbajnokság

Megkezdi szereplését a magyar női junior válogatott a szlovéniai rendezésű világbajnokságon. A lányok, Csáki Lillával és Kiss Dorottya Zsófival a keretben már Celjében készülnek az Egyiptom elleni első mérkőzésre.

Kedden elutazott a junior válogatott Szlovéniába és szerdán este már pályára is lép a vb-n. Celje ismerős lehet a mienk számára, hiszen 2021-ben itt nyerték meg az Európa-bajnokságot. Csáki Lillát kérdeztük először az edzőtáborról és várakozásairól:

Egy jó felkészülésen vagyunk túl. Remekül sikerültek az edzőmérkőzések és alapvetően az edzések is. Szerintem nagyszerű csapatkohéziót sikerült kialakítani, úgyhogy összességében minden rendben van. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk Egyiptom ellen, főleg, hogy ez lesz az első meccsünk is a vb-n. Ma mindenképp csak erre kell összpontosítanunk.

Az U20-as csapat Romániával, Angolával és Dél-Koreával csapott össze felkészülési találkozón Siófokon, és mindhárom mérkőzését megnyerte, majd utóbbi ellen a vb előtti utolsó felkészülési meccsen is magabiztosan, 32-19-re győzni tudott.

Kiss Zsófira több szerepkörben is számít ifj. Kiss Szilárd, így erről is mesélt:

Mindig meccsről meccsre kell fókuszálni, hogy mindig az adott mérkőzést nyerjük meg, de természetesen a fő cél azért a szemünk előtt lebeg: hogy sikerüljön a címvédés és világbajnokok tudjunk lenni. Közepes erősségű csoportba kerültünk, szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget.

Nagyon boldog vagyok, hogy védekezésben és támadásban is számít rám a szövetségi edző. Igyekszem a maximumot nyújtani minden pillanatban és minden meccsen.

Sok sikert kívánunk a lányoknak!

Menetrend:

Június 22., szerda, 20:30: Magyarország–Egyiptom

Június 24., péntek, 16:30: Egyesült Államok–Magyarország

Június 25., szombat, 14:30: Magyarország–Lengyelország

A mérkőzéseket a Sport1 közvetíti.

Támogatóink

Médiapartnereink