Kiharcoltuk a csoportkörbe jutást

Csapatunk az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének visszavágóján 25:31-re nyert a Dunaújvárosi KKA otthonában, így 60:47-es összesített gólkülönbséggel lányaink jutottak a kupasorozat legjobb 16 együttese közé.

 
Egy hete a párharc első mérkőzésén lányaink 29:22-es előnyt harcoltak ki a teltházas ÉRD Arénában, és Dunaújvárosban is csordultig telt vendégszektor előtt kezdhették a visszavágót. A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, Katarina Krpez Slezak a 7. percben szerezte első találatunkat büntetőből, melyet megelőzően a DKKA ötször volt eredményes (5:1). Négy minutummal később már egy találatra zárkóztunk, Janurik Kinga több nagyszerű védése után Klivinyi Kinga kétszer, Mariama Signaté pedig egyszer volt eredményes lerohanás végén (5:4). A 18. perchez érkezve előbb a hétméteresvonalról Mireya González Álvarez egyenlített, majd Klivinyi Kinga átlövésgóljával lányaink vezettek a 'hazai pályát' teremtő szurkolóink legnagyobb örömére (7:8). A félidő utolsó tizenhárom percében ellenfelünk háromszor tudta bevenni jól záró védőfalunk mögött a ma is remek teljesítményt nyújtó Janurik Kinga kapuját. Mariama Signaté és Larissa Araújó góljaival növeltük előnyünket, majd emberhátrányban Mireya González Álvarez betörésből talált a kapuba, míg a szünetbeli 10:14-es eredményt Barján Bianka állította be.
 
A fordulás után Andjela Bulatovic és Mariama Signaté növelte találataink számát, és Janurik Kinga a 6. percig nem kapott akciógólt. Szélsőink, Fekete Bozsana és Katarina Krpez Slezak egymás után vették be a dunaújvárosi kaput, majd átlövőink Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga révén volt válaszunk a hazai találatokra, így a 41. percben 14:21-re vezettünk az EHF-Kupa csoportkörébe jutásról döntő párharc visszavágóján. Szurkolóink fantasztikus biztatása közepette fiataljaink is szerepet kaptak a nemzetközi kupatalálkozó második játékrészének hajrájában. Gulyás Vanda és Szabó Laura két-két bejátszást váltott gólra, majd saját nevelésű beállónk második hétméteresét is értékesítette az 58. percben. A találkozó utolsó találatait Barján Bianka és Szabó Laura szerezte a 25:31-re megnyert mérkőzésen, mellyel lányaink kettős győzelemmel, 60:47-es összesített gólkülönbséggel jutottak az EHF-Kupa legjobb 16 együttese közé. A csoportkör sorsolására csütörtökön kerül sor. Hajrá ÉRD! 
 
 
 
EHF-Kupa 3. forduló
Időpont: 
2016. november 19. 19:30

25

(10)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 2/2

Vezetőedző
ZDRAVKO Zovka

Dunaújvárosi KKA
4
3 (1)
2
5 (1)
5
1
2
3
ÉRD
5
Katarina Krpež-Šlezák 2 (1)
5
5 (2)
1
2
2
2
4 (2)
3

31

(14)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 6/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

Helyszín: 
Dunaújvárosi Sportcsarnok
Játékvezetők: Marlis Wenninger (AUT), Ana Vranes (AUT)

Támogatóink

Médiapartnereink