Kobela Tamara az első érkező

Korábban már bejelentettük több játékosunk szerződéshosszabbítását, most hírt adunk első új igazolásunkról is. A következő szezontól csapatunkat erősíti a hármas védőként és balátlövőként egyaránt bevethető Kobela Tamara, aki az MTK-tól érkezik.

Tamara a sportág alapjait a Ferencvárosnál tanulta, majd 18 évesen a Pénzügyőrhöz igazolt, ahol három évet játszott. A nagy lépcsőfokot Egerben tette meg, ahol a csapattal feljutottak az NB I-be is, így a balátlövő már fiatalon bemutatkozott az első osztályban és első idényében 19 mérkőzésen 32-szer volt eredményes.

Alsó tagozatosként az igazgató az iskolánkban javasolta, hogy menjek sportszakkörre kézilabdázni a felsősökkel. Keresztanyukám kézilabdázott még, de a családban sosem akartak rábeszélni, hogy kezdjem el. – emlékezett vissza Tamara a kezdetekre.
Aztán mikor az Egerhez kerültem, az kemény időszak volt, rengeteget dolgoztunk azért, hogy megálljuk a helyünket az NB I-ben. Nagyon jó szakasza volt a kézilabdás életemnek. Szerettem Egerben játszani és közben testnevelő tanári diplomát is szereztem.

Sajnálatos módon a sérülés nem kerülte el a balátlövőt, de ebből is csak erősebben került ki.

A sérülésem előtt még a bokám se ment ki, így nem volt egyszerű kezelni ezt a helyzetet, de a rehabilitáció sikeres volt, így túl vagyok már rajta. Nagy erőt adott, hogy az MTK-nál sikerült az NB I-be is visszatérnem. A csapatkohézió remek, szeretem ezt a csapatot is.

A fővárosi csapatnál az előző idényben fél év alatt 18 mérkőzésen lépett pályára és 25 gólt szerzett. Idén főleg védekezésben számítanak rá a kék-fehéreknél, de így is van két találata. A következő idénytől pedig már az Érdet erősíti.

Simics Juditot ismertem a Fradiból, illetve a TF-en is tanított, így nagyon örültem a megkeresésnek. Pozitív volt, hogy a csapatnak nagy céljai vannak. Egerben illetve Békéscsabán is tapasztaltam, hogy milyen amikor a feljutásért küzdünk, úgyhogy ha idén nem, nagyon remélem, hogy jövőre együttesen sikerülni fog a feljutás. Meghatározó tagja szeretnék lenni ennek a csapatnak.

Sok sikert kívánunk Érden!

Hajrá Érd!

Fotó: Hegedüs Gábor

Támogatóink

Médiapartnereink