Kötelező a győzelem!

Csupán négy forduló maradt a bajnokságból, az ÉRD ugyan továbbra is harmadik helyen áll a tabellán, két pont előnnyel a Siófokhoz képest, ám Szabó Edina alakulata a Kisvárda után a Debrecennel idegenben, az FTC-vel otthon, illetve a Dunaújvárossal ugyancsak idegenben találkozik, azaz erős bajnoki hajrára számíthatnak Janurik Kingáék, míg a Balaton-partiak az MTK-hoz, a Mosonmagyaróvárhoz és a Fehérvárhoz látogatnak, illetve a Budaörsöt fogadják – tehát jóval könnyebb a sorsolásuk.

Azonos pontszám esetén azonban az egymás ellen elért eredmény rangsorol, s miután a Siófok hazai pályán tizenkét góllal verte az ÉRD-et, Markéta Jeřábkováék az ÉRD Arénában pedig néggyel nyertek, így azonos pontszámnál is előnyösebb helyzetben lennének Tor Odvar Moen lányai – természetesen ehhez az is kell, hogy az ÉRD – többek között – az FTC-t is legyőzze.

Szabó Edináéknak tehát mindenképpen hasonlóan kell játszaniuk a Kisvárda ellen, mint tették azt a december végi, idegenbeli mérkőzés alkalmával, amikor átgyalogoltak a szabolcsiakon és úgy nyertek csak 26–23-ra, hogy a meccs nagy részében öt-hatgólos előnyben voltak.

A Kisvárda egyébként nyolc győzelemmel, három döntetlennel és tizenegy vereséggel a tabella kilencedik helyét foglalja el, tizenkilenc megszerzett pontjával biztosan marad NB I-es, sőt, egy kiváló bajnoki hajrával akár a középmezőny első felébe is eljuthat.

A két együttes eddig hatszor találkozott egymással, öt alkalommal a bajnokságban, egyszer a kupában, ebből ötször az érdiek hagyhatták el győztesen a játékteret, míg a 2016/2017-es idényben Érden egy pontot szereztek a vendégek.

Dévényi János együttese nem örvend túl jó formának, hiszen Vlatko Djonovics február eleji távozása óta a gárda kilenc meccséből csupán kettőt nyert meg (Budaörs, idegenben és Békéscsaba, otthon), emellett a Fehérvárral hazai környezetben játszott 22–22-es döntetlent.

A KKC legeredményesebb játékosa az idényben Tamara Radojevics, aki eddig 107-szer talált be, őt az angolai Isabel Guialo követi 88 góllal, míg a dobogó legalsó fokát Marija Hakunova foglalja el 64 találattal.

Az április 27-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Kisvárda Master Good SE mérkőzést a Hargitai Gábor, Markó Gábor játékvezetői kettős dirigálja.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Április 27., 18.00: ÉRD–Kisvárda Master Good SE

​Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink