Labdázó Szvetivel - kézilabda a legkisebbeknek is - frissítve!

A rendszeres sportolást nem lehet elég korán elkezdeni – akárcsak a kézilabda felfedezését. A sportág átalakítása a legkisebbek igényeinek megfelelően óriási lehetőség a kisgyerekek mozgásigényének és felfedezési vágyának kielégítésére. Klubunk ezért babakézi néven játékos-sportos foglalkozásokat indít 2-4 éves kisgyerekek és szüleik részére.

A babakézi lényegében egy játékos képességfejlesztő program, amelynek alapvető célja a mozgás megszerettetése a gyerekekkel. A foglalkozások során labdával és más, az adott korosztálynak készült kiegészítőkkel játszanak a gyerekek; olyan feladatokat végrehajtva, amelyek segítik a kézügyességük, motorikus képességeik, egyensúlyérzékük fejlődését.

A kicsik az Érd Aréna pályáján, biztonságos körülmények között játszhatnak, próbára tehetik ügyességüket és közben aktívan használhatják a képzeletüket, kielégíthetik a természetes kíváncsiságukat. A gyerekek a szüleikkel és hasonló korúakkal játszhatnak és szerethetik meg a sportágat.

A babakézinek köszönhetően Érd legnépszerűbb sportága már minden korosztály számára elérhető. Az NBI-es csapat mellett rengeteg fiatal kézilabdázik minden héten a klub utánpótlás csapataiban. A sportággal még csak ismerkedő általános iskolások a Suli Kézilabda Utánpótlás Program (SKUP) keretein belül a saját iskolájukban, de szakképzett klubedzők közreműködésével tanulhatják meg az alapokat. A felnőttek pedig az amatőr játékosokhoz csatlakoznak, akik szintén profi edzői támogatást kapnak a klubtól.

Az első babakézi alkalmat február 7-én 9:00 és 9:55 között tartjuk az Érd Arénában, ezt követően pedig minden csütörtökön ugyanebben az időpontban várjuk a kisgyerekes szülőket. A gyerekekkel kapusunk, Gridnyeva Szvetlana foglalkozik.


A babakézi programok ingyenesek és előzetes regisztrációra sincs szükség. Fontos viszont hogy a gyerekek kizárólag kísérővel (legfeljebb két fő) vehetnek részt.

A edzésen részt vevő szülők és gyerekek számára öltözőt biztosítunk. A foglalkozáson jól szellőző, sportos viseletet javasolt a gyerekek és a felnőttek számára. Az Arénában kellemes a hőmérséklet. Fontos, hogy  mindenki lehetőleg tornacipőt, de feltétlenül tiszta talpú váltócipőt viseljen az edzésen !

Vizet, innivalót mindenkinek magának kell hozni !

A közös bemelegítés után a gyerekek és a szülők vagy kisérők különböző ügyességi feladatokat végeznek labdával és labda nélkül Szveti irányitásával. A foglalkozás része, hogy az edzés végén a résztvevők a sporteszközöket közösen rakják el a helyükre.  

Az edzés elején és végén a gyerekek és felnőttek közösen átbeszélik, értékelik a történteket. 

Támogatóink

Médiapartnereink