Legjobb négy között a kupában

Csapatunk az utolsó percig kiélezett mérkőzésen nyert az MTK Budapest ellen, így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.
 
Négy nappal a két csapat bajnoki összecsapását követően a Magyar Kupa negyeddöntőjében is az MTK Budapest együttese volt az ellenfelünk. A találkozón Fekete Bozsana szélről szerzett előnyt lányainknak, majd a hazaiak egyenlítő találatát követően újfent balszélsőnk szerzett gólt, ezúttal egy kipattanót megszerezve talált a kapuba. Katarina Krpez Slezak Mariama Signaté bejátszásából szerezte meg első találatát, majd Fekete Bozsana újabb góljával 2:4-re vezetett csapatunk. A  7. percben fordított ellenfelünk, majd Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, Mariama Signaté pedig átlövésből egyenlített. Hét perc alatt Klivinyi Kinga révén egy találatot szereztek lányaink, míg az MTK hatszor is eredményes volt (11:6). Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga góljaival csökkentettük hátrányunkat, azonban ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett, 15:8-ra alakítva az állását a félidő utolsó tíz percére fordulva. Ezt követően Janurik Kinga védéseinek és védekezésünk keménységének köszönhetően a félidő végéig két gólt kaptunk, míg lányaink Mireya González Álvarez és Mariama Signaté átlövéseivel, továbbá Katarina Krpez Slezak indításgóljával három találatra zárkóztunk (15:12). A félidő hajrájában Szvetlana Gridneva újabb hétméterest hárított és az ellentámadásból Klivinyi Kinga lőtt a kapuba, majd Fekete Bozsana szélről szerzett góljával egy találatra csökkentettük hátrányunkat (16:15).
A 17:15-ös félidei állás után a hazaiak gólját Klivinyi Kinga betörés végén szerzett találata követte, míg Katarina Krpez Slezak a büntetővonalról volt eredményes. Ellenfelünket a 41. percben értük utol 20:20-as állásnál, majd Fekete Bozsana duplázott és nálunk volt a vezetés. Hetesölőnk, Szvetlana Gridnyeva már a harmadik hétméterest hárította, majd Katarina Krpez Slezak, Mariama Signaté és Klivinyi Kinga találataival az 52. percre háromgólos előnyre tettünk szert. Ellenfelünk az utolsó percekben sem adta fel, így az 56. percre egy gólra zárkózott. Csapatunk utolsó találatát Klivinyi Kinga szerezte meg betörésből a 26:27-re megnyert mérkőzésen. Lányaink ezzel a győzelemmel bejutottak a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé. Együttesünk szombaton 18 órától a K&H liga 18. fordulójában a Debrecen otthonában lép pályára.
 
 
 
 
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk a bajnokság utolsó fordulójában 46:24-re nyert a Budaörs KC ellen az ÉRD Arénában, és a 9. helyen zárta a bajnokságot.
 
NB I -es ifjúsági együttesünk a bajnokság 9-13. helyért vívott rájátszás utolsó találkozóján a Budaörs KC-t fogadta hazai környezetben. A mérkőzésen a vendégcsapat szerezte az első két gólt, de Illés Virág találatával előbb szépített csapatunk, majd Lozsi Erna zsinórban négyszer volt eredményes, így tizenegy perc játék után 5:3-ra vezettünk. 7:6-ig nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, de ezt követően hét találatunkra egyetlen budaörsi gól volt a válasz, miközben Németh Zsófia büntetőt is hárított (14:7). A félidő hajrájában zsinórban ötször vettük be a vendégek kapuját, így a 26. percben Czirják Orsolya góljával 19:8-ra vezettek lányaink. A 21:11-es félidei állást követően Németh Patrícia átlövésből növelte előnyünket, majd Lozsi Erna értékesített egy büntetőt, de a vendégcsapat nem hagyta magát, és 23:15-re felzárkózott. Ennél közelebb azonban nem tudott kerülni ellenfelünk, hiszen ezt követően három perc alatt négyszer is eredményesek voltunk, visszaállítva a félidő eleji tizenegy gólos különbséget (27:16). Németh Zsófia újabb védett büntetője után az egymást követő hat találatot lányaink szerezték, mellyel 34:19-re vezettünk a 49. percben. A mérkőzés utolsó tíz percében ellenfelünk faragott hátrányából, de Bernát Dorina találatával 46:24-re nyertek lányaink a bajnokság utolsó találkozóján, mellyel a 9. helyet szerezték meg a tabellán. Gratulálunk a győzelemhez!
Junior csapatunk a bajnokság hetedik fordulójában 19:37-es vereséget szenvedett az MTK Budapest együttesétől. 
 
A szezon hetedik mérkőzésén Bernát Dorina juttatta vezetéshez csapatunkat, majd Czirják Orsolya is a kapuba talált, de mindkét találatunkra volt válasza a vendégcsapatnak. A 7. percben Reizinger Sára találatával döntetlen volt az állás, de 6:6 után ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett (6:10). A játékrész utolsó tíz percére fordulva Németh Zsófia büntetőt hárított, míg Plesztovits Alexa nem hibázott a hétméteres vonalról, de a hátrányunkat így sem tudtuk csökkenteni (8:12). A hajrában Németh Zsófia újabb vendég hétméterest védett, de a szünetben így is ellenfelünk vezetett (12:18). A fordulás után tizenhárom perc alatt Németh Patrícia révén egyszer vettük be a fővárosiak kapuját, míg az MTK hét ízben volt eredményes (13:25). Wágner Virág, Németh Patrícia és Kertész Ramóna találataival csökkentettük hátrányunkat, de tíz gólnál közelebb nem tudtuk megközelíteni riválisunkat (16:26). A mérkőzés utolsó tizenkét percében Székely Ágnes szerezte egyetlen akciógólunkat, így az MTK növelni tudta előnyét, és végül 19:37-re nyert az ÉRD Arénában.
NB I junior alapszakasz 6. forduló
Időpont: 
2016. október 30. 17:00

19

(12)

Kiállítás: 16 perc

7 méteres 3/2

Vezetőedző

ÉRD
2
3
1
3 (2)
5
1
1
1
2
MTK Budapest
5 (2)
6
15 (4)
5
1
5

37

(18)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Vindis Ferenc, Obermayer Balázs

Támogatóink

Médiapartnereink