A legjobb nyolc között búcsúztunk

Csapatunk a végletekig kiélezett mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett az Issy Paris otthonában, így a 18:17-re végződő visszavágóval összesítésben döntetlen eredmény született, de idegenben lőtt kevesebb góllal nekünk kellett búcsúzni a legjobb nyolc közötti párharcban a Kupagyőztesek Európa-kupája küzdelmeiben.
 
Együttesünk fennállása során először jutott el a Kupagyőztesek Európa-kupájának negyeddöntőjéig, ahol az első mérkőzésén egygólos előnyt szerzett a francia Issy Paris ellen. A visszavágón a hazai csapat szerzett vezetést, de jól záró védőfalunknak és Janurik Kinga bravúros védéseinek köszönhetően a nyolcadik percig többször nem volt eredményes ellenfelünk. A folytatásban támadásban pontatlanok voltak befejezéseink, és ugyan Fekete Bozsana szélről szerzett találatával egyenlítettünk, a vezetést nem sikerült megszereznünk. 2:1-es állást követően tizenkét percig érintetlen maradt Janurik Kinga kapuja, míg csapatunk ezen időszak alatt háromszor is eredményes volt, Katarina Krpez Slezak a büntetővonalról, míg Andjela Bulatovic és Klivinyi Kinga akcióból szerzett találatot (2:4). Az első félidő utolsó tíz percére fordulva Katarina Krpez Slezak és Fekete Bozsana egymást követő két támadásunk végén talált a hálóba, háromgólosra növelve az előnyünket. A játékrész hátralévő részében technikai hibáinkat kihasználva ellenfelünk zsinórban négy találatot szerzett, míg lányaink nem találtak a kapuba, így a szünetre 7-6-os állásnál vonulhattak a csapatok. 
 
 
A fordulást követő első támadásunkból Mireya González Álvarez átlövésből kiegyenlítette az eredményt, a vezetést azonban nem sikerült visszavennünk, sőt a hazai csapat a mérkőzés 39. percére háromgólos előnyt harcolt ki magának, hiába védett Janurik Kinga lélegzetelállítóan (10:7). Ezt követően Mariama Signaté pattintott átlövésgóljával és Katarina Krpez Slezak szélről szerzett találatával egy gólra zárkóztunk. Támadásban továbbra is több befejezésünkben hibáztunk, de védekezésben jól állítottuk meg a hazai rohamokat, azonban így is két találatra növelte előnyét a hazai csapat, majd Mariama Signaté kilenc méterről talált a kapuba, Katarina Krpez Slezak pedig kiváló védekezést követően egyenlített a mérkőzés 47. percében (12:12). Az utolsó tíz percre is döntetlennel érkeztünk Klivinyi Kinga találatával, majd az 55. percre újra kétgólos előnye volt francia ellenfelünknek, majd Mireya González Álvarez lőtte át a hazaiak védőfalát, ezután pedig gyors ellenakció végén Fekete Bozsana egyenlített. Az utolsó két percre fordulva Klivinyi Kinga találatával csapatunk vezetett, ám a mérkőzés utolsó két gólját az Issy Paris szerezte, megfordítva az állást a 18:17-es eredménnyel záruló találkozón. Csapatunk 46:46-os összesített eredménnyel, idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzott a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjében. Jövő hét csütörtökön a bajnokságban folytatjuk szereplésünket, ahol 03.03-ám, csütörtökön a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában lépünk pályára.
 
 
 
 
 
 
 
NB I-es junior együttesünk az utolsó percig izgalmas mérkőzésen, a második félidőben megfordítva az állást 31:29-re nyert a Budaörs KC ellen, megszerezve a 12. helyet a bajnokságban.
 
NB I -es junior csapatunk a bajnokság utolsó fordulójában a Budaörs KC-t fogadta az ÉRD Arénában. A találkozón Németh Patrícia szerzett vezetést együttesünknek, majd ellenfelünk háromszor próbálkozhatott hétméteresből bevenni Zsigmund Emese hálóját, de kapusunk két budaörsi próbálkozást is hárított. Tíz perc elteltével így is a vendégcsapat vezetett 2:5-re, de három minutummal később Lozsi Erna és Illés Virág két-két találatával már lányainknál volt az előny (6:5). A félidő hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben Zsigmund Emese újabb büntetőt hárított, míg Lozsi Erna nem hibázott a büntetővonalról (12:12). A játékrész utolsó perceiben négy vendég találatra csak Pigler Nikolett és Lízer Dorottya tudott válaszolni, így a szünetre 15:17-es hátránnyal érkeztünk. A fordulást követően Zsigmind Emese már a negyedik budaörsi büntetőt hatástalanította, együttesünk pedig 19:19-nél Bernát Dorina góljával érte utol ellenfelét. Egy perccel később Németh Patrícia betörés után volt eredményes, újra csapatunkat juttatva vezetéshez, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tennünk. 26:26 után Lízer Dorottya akcióból és büntetőből is bevette a vendégcsapat kapuját, melynek köszönhetően a mérkőzés utolsó nyolc percének kétgólos fórral kezdhettünk neki. A Budaörs ugyan egyenlített az 55. percben, de Zsigmund Emese ötödik védett hétméteresének köszönhetően a vezetést nem tudta átvenni, így a hajrában Lízer Dorottya és Pigler Nikolett góljaival 31:29-re megnyertük a mérkőzést, megszerezve a 12. helyet az NB I-es junior bajnokságban. Gratulálunk a győzelemhez!
A bajnokság hatodik mérkőzésén együttesünk 14:45-ös vereséget szenvedett a NEKA korosztályos csapatától. 
 
A hétvégi felkészülési torna után szerdán már bajnoki mérkőzésen léptek pályára ifjúsági lányaink. A mérkőzést nem kezdte jól csapatunk, hiszen a tizennegyedik percben Landi Gabriella szerezte első találatunkat (1:13). Király Réka négy percen belül három hétméterest is értékesített, mellyel 4:16-ra alakult az állás. Az első játékrész hajrájában Berta Réka betörésből és átlövésből is eredményes volt, így 6:22-es eredménnyel ért végét a félidő. A második harminc perc elején a vendégek találatára Landi Gabriella válaszolt, ezt követően viszont ellenfelünk zsinórban hatszor talált be hálónkba (7:30). A félidő derekán Kóka Mariann kétszer akcióból talált a kapuba, majd Landi Gabriella értékesítette a megítélt büntetőt, így 10:35 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A hajrában Kincses Janka, majd egy perccel később Kovács Barbara jegyzett gólt a 14:45-ös végeredménnyel záruló összecsapáson.
 
 
 
A bajnokság tizenharmadik mérkőzésén együttesünk 25:44-es vereséget a Siófok KC csapatától az ÉRD Arénában. 
 
A találkozón Plesztovits Alexa lőtte első gólunkat, majd a hatodik percben Illés Virág volt eredményes, ezt megelőzően a vendégek ötször vették be a kapunkat (2:5). Márczy Tekla és Plesztovits Alexa találataival 4:5-re zárkóztunk, de az egyenlítés nem sikerült, sőt az első negyedóra végén 6:14-et mutatott az eredményjelző. Plesztovits Alexa akcióból és a büntetővonalról is a hálóba lőtt, míg Németh Zsófia két vendég hétméterest is hárított (10:18). A hajrában Ágoston Nóra két, és Reizinger Sára egy góljával 13:19-cel zárulta félidő. A második játékrész első nyolc percében Márczy Tekla egy találata ellenében ellenfelünk hatszor vette be kapunkat, így 14:25-re alakult az állás. A folytatásban Bernát Dorina két hétméterest értékesített, Reizinger Sára pedig két átlövésgólt szerzett, de nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat (21:35). A sok kiállítást hozó mérkőzés hajrájában volt, hogy egyszerre négy játékosunk volt kiállítva, így mindösszesen két mezőnyjátékosunk volt a pályán. A mérkőzés utolsó perceiben felváltva születtek a gólok, Németh Patrícia és Márczy Tekla találataira is volt válasza a vendégeknek a 25:44-es végeredménnyel záruló találkozón. 
 
 
 
NB I junior alapszakasz 14. forduló
Időpont: 
2017. február 19. 15:00

25

(13)

Kiállítás: 24 perc

7 méteres 5/3

Vezetőedző

ÉRD
1
3
5 (1)
3
2 (2)
1
3
7
Siófok KC
3
7 (2)
1
11
3
4
5
10 (4)

44

(19)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző
TARJÁN Bence

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Hír: 
Vereség a Siófok ellen
Játékvezetők: Lamberg-Liszkay Melinda, Báthori Dezső

Támogatóink

Médiapartnereink