Magabiztos győzelem a Budaörs ellen

A találkozó előtt T. Mészáros András, Érd polgármestere előbb Landi Gabriellát és Király Rékát, az ÉRD két fiatal játékosát köszöntötte, akik a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián bronzérmet szereztek a magyar strandkézilabda-válogatott tagjaként, majd a mérkőzés napján szülinapját ünneplő csapatkapitányt, Janurik Kingát köszöntötte a városvezető.

A mérkőzés jó iramban indult, Marketá Jeřábková duplájára még volt válasza az edzőjét, Mihály Attilát nélkülöző Budaörsnek, ezt követően azonban a vendégek támadásban elkövetett hibái és Janurik védései után az érdiek pillanatok alatt négygólos előnybe kerültek (6–2).

Sőt, a folytatásban is hengerelt a házigazda, amelynek támadásait a különböző védekezési formákat próbálgató budaörsiek nem tudta megállítani, így szűk húsz perc játék után már 14–6-os előnyben is voltak Krpež-Šlezák Katarináék.

A félidő utolsó perceiben ugyan feljött öt gólra a Budaörs, de a fordulás után kilenc percet kellett várni az első találatára, amely alatt az ÉRD már tízgólos előnyt dolgozott ki (21–11, 21–12).

Az utolsó húsz percben Szabó Edina pihentethette kulcsjátékosait a Storhamar elleni mérkőzés előtt, hiszen az ÉRD így is 31–22-es győzelmet aratott.

– Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen szombaton bajnoki mérkőzésünk volt, amit a vezetőedzőnk korábban befejezett, így belekerültem ebbe a helyzetbe – kezdte a Mihály Attilát helyettesítő budaörsi szakmai igazgató, Neukum Tamás. – Ennek ellenére megpróbáltunk jól felkészülni erre a mérkőzésre. Tudtuk, hogy az ÉRD egy jó csapat jó játékosokkal, szimpatikus játékstratégiával. Gratulálok nekik a győzelemhez. Megérdemelten nyertek. A játék sok elemében felülmúltak minket, nekünk viszont abból kell építkeznünk, hogy voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor méltó ellenfelek tudtunk lenni. Remélem, hogy a játékosaink ebből erőt tudnak meríteni a jövőre nézve – értékelt Neukum Tamás.

– Szombaton 18 órakor fontos mérkőzés vár a csapatra. Köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást! Nagyon jó periódusokat láthatott, aki kilátogatott erre a mérkőzésre. Voltak remek megoldások és egyrészt sikerült megünnepelni Janurik Kinga születésnapját, másrészt nagyon pozitív volt a csapat azon reakciója, amivel kezdték ezt a mérkőzést, hiszen Kisfaludy Anett súlyos sérülése mély nyomot hagyott a lelkekben és a csapatban. Mobilizálták magukat az embereink, aminek meg volt az eredménye. Sajnálom, hogy nem tudtunk ennél még szigorúbban játszani ezen a mérkőzésen, mert az Európa-Kupa miatt szükségünk lett volna bizonyos helyzetekben a fegyelmezettebb játékra. Remélem, tanulunk belőle – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője, aki elmondta továbbá, hogy nagyon nehéz mérkőzés, párharc vár a csapatára a hétvégén, ezért szeretnék, ha minél többen eljönnének és tele lenne az ÉRD Aréna szombaton 18 órától.

– Próbáltunk felkészülni, szerda óta készültünk arra, hogy Anettet tudjuk pótolni, mert valahogy át kellett venni a szerepét. Úgy gondolom, ezt jól meg tudtunk oldani, agresszívan kezdtük a meccset, támadásban is nagyon jó dolgokat csináltunk. A második félidőt kicsit fegyelmezetlenül kezdtük, de össze tudtuk szedni magunkat. Voltak jó periódusaink, de voltak rosszabbak is, viszont jól ki tudtunk jönni belőle és nagyon jó kapusteljesítmény volt mögöttünk – mondta Kiss Nikolett.

– Gratulálok az ÉRD-nek, megérdemelt győzelmet aratott. Viszonylag hajtós meccs volt, odatettük magunkat, ahogy csak tudtuk, mindent megtettünk és néha még bele is tudtunk szólni a mérkőzés alakulásába, de az ÉRD-nek egyértelműen jobb játékosai vannak és ez meg is látszott a pályán – fogalmazott a Budaörs kapusa, Kastl Anna.

Az ÉRD legközelebb az EHF-Kupa harmadik, egyben utolsó selejtezőkörében november 11-én, 18 órától a norvég Storhamart fogadja az ÉRD Arénában, majd a naptári év utolsó hazai mérkőzésén, november 14-én, szintén 18 órakor a DVSC Schaefflert látja vendégül a Magyar Kupában.

A mérkőzés utánia sajtótájékoztató videója megtekinthető a médiatárban és a linkre kattintva.

https://www.youtube.com/watch?v=TxW1L8-AiuM&


KÉZILABDA, NB I, NŐK, 9. forduló

ÉRD–BUDAÖRS 31–22 (16–11)

Érd Aréna, 700 néző. V: Fekete T., Tóth D.

ÉRD: JANURIK – KRPEŽ-ŠLEZÁK 9 (2), Kiss N. 3, Tóth G. 2, Szabó L. 4 (2), JEŘÁBKOVÁ 3, Gávai 2. Csere: Foggea (kapus), C. Lassource 2, Simon A. 1, Lavko 1, Kovačević 3, Schatzl Natalie 1, Király R., Reizinger. Edző: Szabó Edina

BUDAÖRS: Sipeki – Dávid-Azari 2, Hornyák Á. 1, Pálos-Bognár 4, Pásztor 1, Horváth L. 3 (2), Kiskartali. Csere: Kastl, Wéninger (kapusok), Zsigmond, GERHÁTH 5, Mézes 1, SZABADFI 5, Ertl. Szakmai igazgató: Neukum Tamás

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 12. p.: 8–4. 18. p.: 13–6. 26. p.: 16–9. 37. p.: 21–11. 45. p.: 26–16. 53. p.: 30–19.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/2

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink