Második hazai meccsünkön is győztünk a csoportban

Lányaink az EHF-Kupa C csoportjának negyedik fordulójában az ismét telt házas ÉRD Arénában 34:22-re győzték le a Byasen Trondheim együttesét. 

 
A találkozón Klivinyi Kinga találatával szereztünk vezetést, majd Kisfaludy Anett beállóból duplázta meg a különbséget. 3:3 után Mariama Signaté átlövésből vette be a norvégok kapuját, míg Fekete Bozsana a szélről talált a hálóba, de a 11. percben a vendégeknél volt az előny (5:6). Nagyszerűen összeálló védőfalunk mögött Janurik Kinga ezúttal is elképesztő védéseket mutatott be, így nyolc perc alatt egy norvég gól született, míg lányaink négyszer voltak eredményesek, az első negyedóra végén 9:7 állt az eredményjelzőn. A vendégcsapat újra egyenlített, de két szélsőnk, Larissa Araújo és Katarina Krpez Slezak góljaival ismét nálunk volt a vezetés, melyet a mérkőzés hátralévő részében már ki sem adtunk a kezünkből. A játékrész hajrájában két percen belül Kisfaludy Anett kétszer volt eredményes, előbb Katarina Krpez Slezak, majd Barján Bianka bejátszásából, a 15:12-es félidei eredményt pedig szerb jobbszélsőnk állította be.
 
A második félidő elején a vendégcsapat több mint 5 percen át nem tudta bevenni a továbbra is lenyűgözően védő Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk Klivinyi Kinga egy, és Katarina Krpez Slezak két találatával 18:12-re növelte előnyét. A folytatásban kivédekezett akciók után, gyors ellentámadásokat vezettünk, és három perc alatt négy játékosunk is betalált, ami alatt ellenfelünk egyszer tudott túljárni Janurik Kinga eszén (22:14). Felállt fal ellen Marima Signaté átlövésből, Klivinyi Kinga pedig betörés után növelte találataink számát, majd a 48.percben Larissa Araújo indításból vette be a norvég kaput, így tíz gólra nőtt vezetésünk, amit nem sokkal később még Mireya González Álvarez átlövésből, Katarina Krpez Slezak pedig büntetőből toldott meg (31:19). A tizenkét gólos előnyünket a hajrában is megtartottuk, a 34:22-es végeredményt az első érdi gólját szerző Kiss Nikolett állította be. Csapatunk legközelebb szerdán a bajnokság 11. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában lép pályára, míg vasárnap az EHF-Kupa küzdelmeiben az orosz Rostov-Don lesz az ellenfelünk hazai környezetben. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! A megváltott BÉRLETEK, és VIP bérletek a nemzetközi kupamérkőzésre is ÉRVÉNYESEK!
 
EHF-Kupa C csoport 4. forduló. forduló
Időpont: 
2017. január 29. 16:30

34

(15)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
4
6
Katarina Krpež-Šlezák 8 (3)
6
1
2
1
1
2
2
1
Byåsen Trondheim
6
1
4
1
7 (1)
3

22

(12)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 2/1

Vezetőedző
Arne HØGDAHL

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Arsim VITAKU (KOS), Erdoan VITAKU (KOS)

Támogatóink

Médiapartnereink